Har du noget fra Station 1!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
Station 1
Odense
Start: 20. februar 1989.
Lukket: 25. april 1990 af Statens Teletjeneste, der slukkede for senderen kl. 14, da Station 1 selv vælger at stoppe. Der bliver sagt i æteren - "At der er sendepause, da der mangler en reservedel til senderen".
-
Sendte døgnet rundt på 104,5 MHz fra antennen på Fisketorvet i Odense C.
-
Sendte tidligere under navnet Kanal O.
-
Lavede et radioprodukt med konceptet - "Totalradio".
-
Statens Teletjeneste tvangslukkede Station 1. Hvis radioen ikke selv slukkede for signalet, ville senderen blive plomberet. Radioen havde en gæld på over 1 million kr. og selvom Medarbejder-Invest selskabet som ejede sendetilladelsen, var gået konkurs, fortsatte Station 1 med at sende. Overkontrollør Jørgen Thuesen fra Statens Teletjeneste, udtalte til Fyens Stiftstidende den 24. april 1990, at "der siden før påske i realiteten har været udsendt piratradio fra 104,5 MHz".
Før dette havde Station 1 fået en henvendelse fra det lokale radio - og tv-nævn i Odense hvor Jorri Søgaard er formand - om at radioen skal stoppe deres aktiviteter. Nævnet kan ikke stoppe radioen meed magt, det er kun Statens Teletjeneste der har denne beføjelse.
Den store gæld skyldtes et for højt vederlag til musikafspilning som indkræves af Koda og Gramex og taksterne er urimelige, udtaler den afgående direktør Erling Strange Nielsen til samme avis.
Den 26. april 1990 udtaler Station 1s nye leder Johnny Conchas til Fyens Stiftstidende -
"Vi føler os svigtet af Odense Kommune og det har været en udpræget envejs kommunikation igennem længere tid".
Station 1 troede at de ved at overflytte sendetilladelsen fra det konkurs ramte selskab til et nydannet selskab, kunne forsætte med at sende, men det kan man ikke ifølge reglerne i loven.
-
I de sidste sendedage i april 1990, bliver der sagt til lytterne - "At det er er sundt og holdbart foretagende og man giver udtryk for, at man bliver forfulgt af pressen".
-
Der var 15 fuldtidsansatte og ligeså mange freelancere tilknyttet radiostationen.

Gå til Dansk Radio forside
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Direktør Erling Strange Nielsen lytter med i studiet på Station 1 i Brogade. 1990.
(Foto: Fyens Stiftstidende)
Oktober 1989.
Januar 1990.
Jingler. (01:02)
Nu åbner Station 1.
Pressemeddelse, februar 1989.
Reklame fremstød til ophængning på de odenseanske køleskabe. "De Blå Kuponer", 1990.
Jacob Dupont Jørgensen afvikler på Station 1, 1989.
Morgenposten Fyn, Odense forside, 22. april 1990.
"Aftenradio" med Jørgen Lund den 17. oktober 1989. (05:58)
Station 1 lukker den 25. april 1990.
Jacob Dupont Jørgensen er sidste mand i æteren og siger ikke at det er slut men blot - "at der er en uges pause, da der mangler en reservedel til senderen". (00:19)
I indslaget "Lokalradioer i Odense" besøger Billedfabrikken de to store lokale radiostationer i Odense - Station 1 og Radio Odense. Der er interview med Eik Frederiksen, Martin Vinther Rasmussen, Bjarne Mouridsen og Vincent Lind.
(Produceret af Billedfabrikken 1990). (12:55)
Åbn programmet på en ny fane