Gå til Dansk Radio forside
Besøg på DR P4 Fyn
DR Fyns radiohus ligger i udkanten af Odense på Lille Tornbjergvej.
Dansk Radio besøgte DR P4 Fyn, en fredag eftermiddag, i november 2014.
Her var Jesper Lind og medværten Erik Nielsen i æteren med "Undskyld - Det Er Fredag".
- Kom med indenfor!
Danmarks Radio åbnede de første regionalradioer i april 1960, og Fyn var med som en af de første under navnet - Radio Fyn.
Der blev i starten sendt hver mandag aften fra kl. 19.15 til 19.45 på Program 2.
De første år sendte Radio Fyn fra ét lille talestudie på Odense Teater, og senere fra egne lokaler på Klosterbakken i Odense Centrum.
I 1983 byggede Danmarks Radio nye bygninger i samme stil til tre af regionalradioerne, hvoraf Odense fik en af disse. Bygningen blev opført i Odense SØ., og var så stor at den også fremadrettet kunne bruges til tv-produktion, da der i Folketinget var åbnet op for en kommende 2. kanal i Danmark, inden for en årrække. Det blev så ikke senere DR som kom til at drive denne, men tv-produktion er ikke af den grund udeblevet. DR Fyn har produktion til TV Avisen, og fynske indslag bliver her lavet og overført til DR Byen. Der er ligeledes et live studie i det gamle Studie 1, som fjernbetjenes fra DR Byen. Her kommer gæster som skal medvirke i TV-Avisen.

DR P4 Fyn sender på FM 96,8 MHz (Sdr.Højrup) og 96,4 MHz (Snoghøj) og kan også høres som netradio. I 2015 kom DR P4 Fyn på den regionale DAB+ frekvens.
Radio Fyn åbner,
artikel fra Fyns Tidende, 3. april 1960.
(tryk for stor)
Jesper Lind ved mikrofonen og skuler her op til uret, som er et vigtigt radioværktøj.
Erik Nielsen (tv) og Jesper Lind ved teknik og afvikling. Alt er computerstyret og musikken hentes fra en central server placeret i DR Byen i København.
Værten er selv afvikler, skal trimme playlist/indslag/spot, tjekke mail og SMS og kommunikerer med redaktionen og trafikcentret som er placeret i den anden enden af DR Fyns bygning.
.
Før i tiden var værten "isoleret" bag to døre i et studie med én knap til musik/indslag start og mikrofon ON/OFF.
Der var en tekniker der afviklede de andre funktioner på den anden side af ruden, som stadig findes i studiet til minde om "de gamle dage".
Der trimmes afvikling på DALET computeren.
DALET skærmen.
DALET er et computerstyret radioafviklingsprogram. Her indlægges en køreplan for programmet, med musik, spots, indslag m.m. Værten kan se kommende nyhedsindslag og filer med forudindspillede interviews. Der kan "trimmes" så musik for en nice overgang til næste nummer eller spot. Aktuelt musik som spilles kan følges på skærmen med minut og sek, og der kan indlægges cart med små indslag, jingler m.m. som kan afvikles fra en boks på bordet med 12 forudindkodede filer.
ON AIR lampe.
CART afvikler.
Studie 1.
Mixerpult.
Fællesbordet kan hæves/sænket efter ønske. Mange værter står op, men ligeså mange har en bedre radiostemme siddense.
Input på mixerpulten kan vælges på en matrix efter behov.
Pult til at koble sig ud af sendenettet, tilkoble trafik RDS m.m.
Mikrofoner til gæster.
Jesper Lind og Erik Nielsen laver eftermiddagsradio, 23. november 2014. (01:32)
Tak til Jesper Lind for turen rundt.
(Fotos: Dansk Radio)
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Radio Fyn - din radio!, 1979.
1998.
2014.