Som 12-årig startede min interesse for radio DX-lytning og diverse antenner, imod alle retninger, blev opsat. Det var fra starten Radio Luxembourg og radiostationer fra andre lande på mellembølge som jeg hørte, samt de danske radio-stationer på FM-båndet. Det var en stor dag, da min clockradio i 1982, blev tunet ind på den nystartede Kanal 94 fra Vejle, som kunne høres "helt" op til Djursland, hvor jeg boede i Ryomgård. Som 13-årig i 1983, sad jeg ofte inde i afviklingen/studiet på Radio Århus på Vesterport, under flere direkte programmer - som radio-entusiast for at se hvordan det hele kom i æteren. Fra de besøg, fik jeg de første klistermærker og pjecer med hjem og det er så herfra, det hele starter med samlingen.

Som 18-årig startede jeg selv med at lave lokalradio på ONR - Odense Nærradio som "blæksprutte". Det indebar jobs som - studievært, afvikler, spotspeaker, hjælpende hånd, kaffebrygger etc., for radioen var en stor "legeplads". Det blev senere til en tur rundt på flere radiostationer i Odense og Nyborg i 1980'erne og op til midten af 1990'erne, hvor produktion og speak af radio- og tv-reklamer/trailere for TV-Fynboen i Odense også var en del af mine jobs.
Var med til opstarten Radio Odense og Station Fyn.

Dansk Radio-ideen, om en online "scrap-bog" kom i 2009. Egentlig kunne der være lavet et hæfte eller en bog, men med internettet kan en side altid udvides og udvikles. Lydsiden, med klip fra radiostationer er unikt, og gør oplevelsen meget større. Når de høres og der ses billeder og logoer, er man pludselig tilbage i tiden, når jingler og stemmen fra dengang er i højtaleren. Efter en længere opstartsfase med design og layout, blev siden lagt på nettet i oktober 2013.

Er medlem af DDXLK - Dansk DX Lytter Klub.

danskradio.dk er en uafhængig hjemmeside. Den drives på hobbyplan.
Der vil løbende, når det er muligt, blive opdateret på siderne med Medienyt, nye stationer og eksisterende sider.

Gå til Dansk Radio forside
Bo Bomuld, Patrick Bay Damsted og en tekniker, på besøg hos Dansk Radio i september 2014, under optagelsen til et klip til brug ved Radiodays i København. Hjemmesiden siden skulle hyldes - som et godt initativ til at gemme og viderebring historien om de danske radiostationer.
Info om Dansk Radio
Starten

Min samling af materiale om de danske lokalradioer blev startet i november 1983. De første ting var fra Radio Århus, som jeg kunne høre hjemme. I min mappe blev klistermærker og andet fra de enkelte radiostationer, samlet i plasticcharteker.

jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Størstedelen af materialet på danskradio.dk, er samlet af Martin Vinther Rasmussen gennem mere end 30 år.
Min første antennemast på 8 meter, opsat i 1985, i Ryomgård på Djursland.

Øverst en 2 meter glasfiber antenne til Walkie-Talkie, som i starten af 1980'erne var meget populært.
(I starten en håndwalkie fra BR, hvor teleskop-antennen var afmonteret, og coax-kablet fra masten isat istedet, og kunne så snakke med andre, i en radius på 19 km).

Den hvide antenne, er en UHF-antenne som er beregnet til campingvogn og båd. Den modtog ATV, lokal-tv fra Aarhus.

Og under dem, to 3 elm. antenner til Radio Viborg mod vest, og nederst, antennen mod syd, antennen til radioerne fra Aarhus og Radio Schleswig-Holstein (R.SH) fra Nord-Tyskland, (under gode forhold).

Hvad siger andre...Før starten på websiden i 2013, blev den testet.