Har du noget fra Komiteens Radio!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
Gå til Dansk Radio forside
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
En beskeden lille kælderdør under Adventkirken på Hunderupvej i Odense, giver adgang til radiostationen, der sender populære danske og udenlandsk schlægermusik, ud til de odenseanske hjem på FM og hele verden på netradio.
Efter lukningen af Radio Luna i Odense og FTR 1 fra Munkebo i 2016, er Komiteens Radio det eneste medie, med denne type programmer på Fyn.

Dansk Radio kom forbi, én formiddag i 2017 og møder dagens første studievært Kim "Kok" ved mixeren.
Det gamle Otto Leisner motto, hænger i studiet på Komiteens Radio.
Og det bruges også, da meget af musikken som spilles, er lytternes ønsker.
Musikken kommer fra PC serveren i dag, men de gamle CD og MiniDisc afspillere er stadig klar.
Kim "Kok" laver torsdagens formiddagsradio den 5. januar 2017. Han har været med siden 2011 og nyder hver gang, han sidder på "pinden" og spille musik for lytterne.
I mellem numrene søges næste "track" i det store digitale musikarkiv, som radioen rummer over.
På over 25 år, har Komiteens Radio fået opbygget et kæmpe CD-arkiv. De kan søges med nummer i kartoteket.
I de små kælderlokaler er det største rum studiet. Udover et køkken og lager, er der et kontorlokale, hvor den daglige drift køres fra og der modtages lyttere, som skal hente gevinster og indbetale medlemskontigent.
Johs Petersen fra Komiteens Radio, hjælper Nada Iovanetic i oktober 1992, med at redigere det sidste sammen, til aftenens udgave af Indvandrerradio. Den store mixer fra NP, var fra slutningen af 1970'erne, og havde tidligere været brugt på Radio Fyn, der brugte den i deres gamle studier på Klosterbakken i Odense C. (Foto: Ole Bagger/FS)
Kim "Kok" laver formiddagsradio, 5. januar 2017. (01:37)
< Den brune "fyrtårn" med det røde blink i toppen, var på enhver lokalradio fra 1980'erne og frem. I stedet for ringetonen fra telefonen, som virkede forstyrrende og uproffesionelt for åben mikrofon, blinkede tårnet ved indgående opkald.
For så derefter at få lyttere direkte i æteren, skulle den analoge telefonforbindelsen, igennem et "telefonhybrid" (herunder) før mixeren.
(tryk for stor)
Komiteens Radio havde i de første sendeår, unge inde og lave programmet "Radio Ung", som sendte hver fredag kl. 14.30. Her i februar 1991 er Johs Petersen ved mixeren. Han skulle oplære Kasper Hansen (tv), Sussie Petersen, Troels Poulsen og Andreas Møller i selv at kunne betjene mixeren. (Foto: Heidi Fokdal/FS)
Annonce fra Fyens Stiftstidende, 1991.
Sendestart: 1. september 1990.
Lukket: 2020 pga. af økonomiske problemer.
-
Sendte på 107,1 MHz.
-
Radioen for de unge, der er blevet lidt ældre!
-
"Ældrekomiteen for den Indre By" er foreningen som står bag Komiteens Radio på Hunderupvej 51 i Odense C. Fra kælderstudierne under Adventkirken, har radioen sendt siden den åbnede.
Før Komittens Radio åbnede, sendte værterne Johs og Sigurd, som senere blev vigtige drivkrafter på Komiteens Radio, på kommunes radio "Åben Kanal" med programtitlen - "Ældre og social".
-
Quiz, meddelser, auktioner, dansktop hitliste og musik til målgruppen 45+, kan høres på hverdage fra kl. 10.00 til kl.17.00 og i weekenden sendes hele dagen.
-
15 til 20 frivillige sørger for at producere udsendelser på radioen, som fra 2016, er den eneste radiostationen der sender og produceres i Odense.
-
Der er i 2017, omtrent 500 medlemmer der støtter økonomisk.
-
Odense Radio som blev produceret af Adventkirken i Odense, åbnede i 1983 og etablerede kælderstudiet. Her lånte Komiteens Radio teknikken, når de havde deres sendetimer. Det første sendeudstyr, var den gamle DR mixer fra Radio Fyns tidligere studier på Klosterbakken.
Flere andre radioer har også brugt studierne som et mødested og sendestation. Her kan nævnes Indvandrerradioen der sendte på fem sprog i 1990'erne. Bl.a. kurdisk, serbokroatisk og vietnamesisk, skiftende gennem ugen fra kl. 18.00 til kl. 19.00.
-
Komiteens Radio sendte om torsdagen fra slutningen af 1997 og 11 år frem, programmet -
Odense Særradio, lavet af psykisk udviklingshæmmede i Odense.

Komiteens Radio
Komitéens Radio

Odense
Annonce, 2018.
Dansk Toppen med testere og musikønsker sendt den 15. september 2015. (Studieværten har lidt problemer med at betjene udstyret). (08:39)
Musikprogram med en meget "glad" studievært Vivi og derefter musikprogram med Inger der kommer til at have store problemer med en CD-afspiller der ikke vil afspille "Bamses Venner".
(Studieværterne på Komiteens Radio hilste hele tiden "overdrevet" meget på hinanden og hilsner kom retur til familie etc.), 16. september 2015.  (04:57)
Auktionsprogammet "Byd På" over diverse CDer og effekter. Den eneste måde den reklamefri radiostation kunne tjene penge på, var fra indbetalte medlemsbidrag, kontingent fra medlemmerne, salg af mini-gæstespil, musikønsker, hilsner og så auktioner. Her er Viggo og Inger i studiet og prøver at få lidt penge i kassen, 22. februar 2018. (20:32)
Johs Petersen i afviklingen ved NP-mixerpulten den 22. januar 1993. (Produceret af Jan Korsholm) (06:08)