Jelling
Har du noget fra Jelling-Senderen!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
Gå til Dansk Radio forside
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Jelling-Senderen
Sendestart: 1. juli 1983.
Lukket: 1992.
-
Sendte på 101,9 - 104,5 MHz.
-
Sendetiden var 1 time om ugen fra kl. 18.00 til 19.00. (Senderen retransmitterede Vejle Lokal Radio (VLR) når der ikke selv blev sendt. VLR overtog hele sendefladen efter Jelling-Senderen lukkede).
-
Drevet af Brandbjerg Højskole, hvor der var studie og teknik indrettet på skolen.
Morten Bentsen der lavede udsendelser på radiostationen i 1991 fortæller:
"Som jeg husker det, lignede det ikke et radiostudie. Mixeren var en diskoteksmixer, der var modificeret lidt, de to pladespillere var konsumermodeller, og så var der en eller to kassettebåndoptagere, foruden den til sladderbånd. Jeg kan ikke huske om der fandtes cd afspiller, men hvis der var det, var der kun en. Når en af kassettebåndoptager stod i standby, rungede det og det gik ind i mikrofonen. Bordet som udstyret stod på, var et stort blåt bord uden isolering. Rummet var i øvrigt heller ikke lydisoleret".
-
Sendemasten stod ligeledes ved skolen. Der fortælles, at den første antenne på 101,9 MHz, kun kunne høres i Jelling-området, og ikke i Grejsdalen, pga. niveau forskellen i landskabet. Det blev senere opsat en bedre antenne, da der blev skiftet til 104,5 MHz.
-
Var med fra forsøgsrundens start i 1983, og var den eneste højskole, der havde sendetilladelse.
-
Udsendte Radio VAF fra Vejle Amts Folkeblad, på hverdage, om formiddagen og aften, når der ikke selv blev sendt. Radio VAF brugte sendetiden, på at teste radiomediet, før der selv blev ansøgt om egen sendetilladelse.
-
Målsætningen var, at sende alt det de andre, store medier ikke dækker, herunder specielt at tilgodese det helt lokale samfund - Jelling Kommune.
-
Etablerede en støtteforening i 1986, og i 1987 var der 500 medlemmer. Der blev afholdt årsmøder for medlemmerne i skolens hal/teatersal, og de fremmødte kunne deltage i konkurrencer, hvor der blev udtrukket en hovedpræmie på 1000 kr. Derudover var der underholdning med elever fra skolen, der lavede sketches.
Sendemasten ved Brandbjeg Højskole med hallen/teatersalen.
Sende-dipolerne.
Kort klip med afslutning, maj 1985. (01:27)