Karlslunde
Har du noget fra radioerne i Karlslunde!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
Gå til Dansk Radio forside
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Herunder:
Din Radio
Power FM
Radio Sydkysten
Din Radio
Sendestart: juni 1988.
Lukket: 1996.
-
Sendte på 101,2 - 104,4 - 107,1 MHz.
-
Sender med et kristent budskab med tilhørsforhold til Karlslunde Strandkirke.
-
Delte sender med Power FM og senere Voice Sydkysten på 104,4 og 107,1 MHz.
Power FM

Radio Power FM
Sendestart: 2. marts 1989.
Lukket: 1. januar 1994, kl. 02.00. (Sendetilladelsen udløb til midnat ved udgangen af 1993, men da det var nytårsaften og der var mange lyttere, blev der sendt "ulovligt" i to timer").
-
Sendte på 101,2 MHz.
-
Sendte musik og nyheder samt underholdningsprogrammer til målgruppen 15-40 år, og blev på kort tid, den største lokalradio på Østsjælland.
-
Sendte det første år fra Ågeholmsvej 2 i Hedehusene, som lå uden for radioens sendekommuner, som var Greve og Solrød. Power FM flyttede medio 1990 til Per Meistrups pladestudie på Motorgangen 7-9 i Karlslunde, der havde den optimale indretning tl brug som radiostudie. Det sker da Per Meistrup kommer ind i radioens daglige drift som adm. direktør. Sendeantennen på 101,2 MHz stod også i Karlsunde og istedet for den lange APL-linie (som tidligere gik til Hedehusene), var der nu kun nogle få hundrede meter til masten på Svejsegangen i Karslunde.
-
Sendte også i en periode med samme konstellation fra Gladsaxe på 100,9 MHz, hvor én havde en sendetilladelse som aktivt medlem. Nogle programmer kom fra Karslunde og der resterende fra et studie i Søborg.
-
Per Meistrup fortæller:
Radio Sydkysten
Sendestart: 27. februar 1988.
Lukket: april 1994  og bliver til The Voice Sydkysten, der sender frem til 1996 fra studierne i Scala-bygningen, København.
Fra oktober 1999, er det POP FM, der sender fra 104,4 MHz.
-
Sendte på 104,4 - 107,1 MHz.
-
Kommerciel og proffesionel informations-, nyheds- og underholdningsradio.
-
Initiativtagere til radioen var Poul Henriksen og Carsten Elsted der også drev Lokalavisen Sydkysten.
-
Ved SBS/The Voice-overtagelsen i marts 1994, blev 3 fuldtidsansatte og 31 frivillige fritstillet. Kun én bliver ansat af The Voice.




Jens Dalner laver programmet "Gyldne Mix" i studiet i Hedehusene. Her set fra to vinkler.
Jan Mortensen med "Hitlisten".

Flemming Jensen i produktionsstudiet.

Gæstestudiet.

Studiet på Motorgangen i Karlslunde, 1990. Lydtætte vægge fra det tidligere pladestudie, var optimalt for radioproduktion.

4 stk. SONIFEX Cartridge-maskiner og pre-mixer var monteret i racket over mixeren i studiet.
Thomas Roeder ved STUDER mutltispor-mixeren, som tidligere havde stået i WIFOS-lydstudierne i København (der hvor John Mogensen indspillede sine plader).
Kenneth Ditmar Hansen.

Jakob Helenius og Thomas Roeder ude på farten til en morgenudsendelse - i forgrunden bilen med mikrobølgesender og trådløs mikrofonmodtager, samt monitorhøjttaler – musikindslagene blev afviklet fra studiet, hvor der også var en programvært.
Vi er i starten af 1990'erne, dengang en mobiltelefon vejede adskillige kilo, med håndtag og spiralledning og håndsæt, og derfor ikke var særlig mobil.



Stig Grumstrup.

Stig Grumstrup (tv) og Ib Nielsen laver lørdagsprogrammet - "God Morgen Køge Bugt".
Gardinerne på bagvæggen hænger foran såkaldte "sound traps", hele loftet var også monteret med lodretstående "traps", hvor akustikskummet er udvendig pynt. Det gjorde det oprindelige studiokontrolrum meget dødt, så lyden kunne mixes på grundlag af monitorhøjttalerne, og ikke en tilfældig rum-akustik. Det var jo så fortræffeligt til radio, da døde rum er særligt velegnede til speak.

Power FM, folder, 1990. (tryk for stor)
Power FM, annonce, juni 1991.
(tryk for stor)
Jingle og Jørn Kruse Andreasen byder velkommen, 1992. (00:38)
TV-spot. Thomas Roeder er vært. (00:30)
Streamers.
David Hyatt ved mixeren, 1989.
Stempel. 1989.
Morgenradio med Dan Sandberg og Tommy Edvardsen, 7. maj 1994.
(15:56)
En dag på Radio Sydkysten, 23. september 1990. Ib Van Deurs (th). (Produceret af TV-Ishøj) (44:09)
Sendemasten, Svejsegangen.
(Fotos: FB, Per Meistrup)
Studiet på Møllevej 7A,  Pernille Aalund og Ib Van Deurs. (Foto: Lokalavisen Sydkysten)
Jingler. (00:45)
Tenna Tajmer er vært her i 1988. (Foto: Stig Hartvig Nielsen)
Jingler. (02:02)
Jingler med Michael Bundesen og Michael Hardinger. (00:16)
Jan Mortensen, Mette Hoffmeyer, Finn Larsen Pedersen og Kenneth Ditmar Hansen
er værter, 1991. (14:59)
"Den var den ene af Greve-Solrøds to oprindelige lokalradioer - den anden tilladelse var givet til Strandkirkens kristne "Din Radio". De to radioer delte kommunens frekvensen 101,2 MHz. Radioen begyndte med englænderen Dave Hyatt, som den aktive drivkraft og 25-30 frivillige medarbejdere. Målgruppen var primært det unge publikum.

Power FM opnåede en ret imponerende dækningsgrad blandt de unge i området, grundet Dave Hyatts for danskerne nye måde at lave radio på, i en tid hvor monopolbruddet med Danmarks Radio var i sin begyndelse og man normalt kendte til P3-stilen. Det lykkedes at opnå en ugentlig dækning på over 90% (helt op til 96%) blandt de unge, hvilket er en uhørt høj dækningsprocent og vist nok ikke opnået af nogen anden dansk lokalradio.

Jeg kom i kontakt med Power FM, da de ønskede nogle større lokaler til studie og da jeg var ved at flytte min virksomhed inden for professionel lyd til en gård i Karlstrup, var jeg på udkig efter nogen der kunne overtage mit lejemål på Motorgangen i Karlslunde industriområde, da en del af lokalerne var indrettet som lydstudie. Vi indgik en aftale om at Power FM skulle overtage lejemålet, som en fremleje med studiofaciliteter, men det viste sig efterfølgende at økonomien i radioen, som skulle skaffe sit eksistensgrundlag fra kommercielt radioreklame salg, var så dårlig, at de ikke kunne klare udgifterne til de ny lokaler. Løsningen blev, at vi stiftede et nyt anpartsselskab til at drive radioen og på den måde bev jeg pludselig hovedanpartshaver i en lokalradio de følgende 42 måneder.

Der foregik i den periode, så vidt jeg kunne forstå, et lokalpolitisk spil, hvor man ønskede en sammenlægning af lokalradionævnene for Greve-Solrød og Ishøj for at begunstige lokalavisen Sydkystens lokalradio. Dette lokalpolitiske spil og den følgende sammenlægning af lokalradionævnene og fordeling af tid på en ekstra frekvens, gjorde det dels økonomisk svært at drive Power FM på kommerciel basis og da lokalradionævnet ikke kunne beslutte sig med tildeling af ny sendetilladelser inden udløbet af de eksisterende, lukkede radioen med udløbet af den tildelte sendetilladelses periode".

Brevpapir, 1989.
(tryk for stor)
Teknikken på Møllevej 7A, marts 1988.  (Foto: Stig Hartvig Nielsen)
Gå til Dansk Radio forside