Som 12-årig startede min interesse for radio DX-lytning, og diverse antenner, mod alle retninger, blev opsat. Det var fra starten Radio Luxembourg, og stationer fra andre lande på mellembølge, som blev aflyttet, samt de danske radio-stationer på FM-båndet.Det var en stor dag, da min clockradio i 1982, blev tunet ind på den nystartede Kanal 94 fra Vejle, som kunne høres "helt" op til Djursland, hvor jeg boede i Ryomgård. Da jeg var 13, var jeg inde og sidde i afviklingen/studiet på Radio Aarhus, under flere direkte programmer - som radio-entusiast. Fra de besøg, fik jeg klistermærker og pjecer med hjem, og det er så herfra, det hele starter med samlingen.

Som 18-årig startede jeg selv med at lave lokalradio på ONR - Odense Nærradio, som "blæksprutte", der indebar jobs som - studievært, afvikler, spot-speaker, hjælpende hånd, kaffebrygger etc., for radioen var en stor "legeplads". Det blev senere til en tur rundt på flere radio-stationer i Odense og Nyborg, fra 80'erne op til midten af 90'erne, hvor produktion og speak af radio- og tv-reklamer/trailere for TV-Fynboen, kom med i porteføljen.
Var med til at opstarte Radio Odense og Station Fyn.

Dansk Radio-ideen, om en online "scrap-bog", kom i 2009. Egentlig kunne der være lavet et hæfte eller bog, men med internettet, kan en side altid udvides og udvikles. Lyd-siden, med klip fra optagelser, er unikt, og gør oplevelsen meget større. Når der ses billeder og logoer, er man pludselig tilbage i tiden, når jingler og stemmen fra dengang er i højtaleren. Efter en længere opstartsfase med design og layout, blev siden lagt på nettet i oktober 2013. Medlem af DDXLK - Dansk DX Lytter Klub.
Gå til Dansk Radio forside
Bo "Bomuld" fra Radiodays besøger Dansk Radio, i forbindelse med arrangementet i 2014. (5:33)
Bo Bomuld, Patrick Bay Damsted og en tekniker, på besøg hos Dansk Radio i september 2014, under optagelsen til klippet nedenfor.
Info om Dansk Radio
Start

Min samling af materiale, blev startet i november 1983.

jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Størstedelen af materialet på danskradio.dk, er samlet af Martin Vinther Rasmussen gennem mere end 30 år.
Min første antennemast på 8 meter, opsat i 1985, i Ryomgaard på Djursland.

Øverst en 2 meter glasfiber antenne til Walkie-Talkie, som i starten af 80'erne var meget populært..
(I starten en håndwalkie fra BR, hvor teleskop-antennen var afmonteret, og coax-kablet fra masten isat istedet, og kunne snakke med andre, i en radius på 19 km).

Den hvide antenne, er en UHF-antenne, beregnet til campingvogn og båd, som her kunne modtage ATV, lokal-tv fra Aarhus.

Og under dem, to 3 elm. antenner til Radio Viborg mod vest, og nederst, antennen mod syd, til radioerne fra Aarhus og Radio Schleswig-Holstein fra Nord-Tyskland, under gode forhold.

Hvad siger andre...www.danskradio.dk, kom på nettet i 2013, og er en uafhængig hjemmeside. Den drives på hobbyplan.
Der vil løbende, når det er muligt, blive opdateret på siderne med Radionyt, nye stationer og eksisterende sider.


Har du lyst til at bidrage med et beløb til driften af Dansk Radio, hvor der er udgifter til serverplads, domæne, software og transport rundt i landet til radiostationer etc., er du velkommern til donere et beløb. På forhånd tak!
Før starten på websiden, blev den testet.