FM 4
Den 10. september 2010, blev materialet om den nye 4. landsdækkende radio offentliggjort. Den skal sende med ét program udbrud i den brede ende. En slags news/talk-radio - med musik i visse programmer.

20. maj 2019 var der to ansøgere til FM4-frekvenserne med start den 1. november 2019. Det er Radio Frihed (som ikke blev godkendt) og Radio FM4 A/S som består af Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Radio ABC Holding, Skive Folkeblad, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Bornholms Tidende. De vil sammen sende Radio4 (R4DIO - Taler med Danmark).


Radio24syv
Start: 1. november 2011, kl. 00.05 på de FM-frekvenser, der tidligere udsendte den klassiske radiokanal - DR P2.
Lukket: 31. oktober 2019.
-
Redaktionen og studierne lå på 2. sal i "Ørstedhus", Vester Farimagsgade 41 i det indre København.
-
I maj 2010 indgik den daværende regering og samarbejdspartnere en medieaftale for perioden 2011 til 2014. Medieaftalen indeholdt beslutningen om, at FM 4 - hvor DR tidligere sendte DR P2, skulle sendes i udbud, som en licensfinansieret nyheds- og kultur-orienteret public service-kanal. På denne måde skulle der skabes reel konkurrence om public service på radioområdet.
I januar 2011 var bekendtgørelsen om udbuddet klar, og her blev vilkårene for den kommende radio nærmere specificeret. Det blev besluttet, at radioen skal sende satire og debat hver dag. 20 timers kulturprogrammer og 30 timers aktualitet om ugen. Yderligere kræver bekendtgørelsen to timers nyheder om dagen, der skal sendes hver time døgnet rundt i udsendelser af fem minutters varighed, produceret af en selvstændig nyheds- og aktualitetsredaktion. Derudover skulle 1/5 del udsendelserne lavet ude af eksterne producenter.
Den 28. februar 2011, byder Berlingske Media og People Group, ind som den eneste, som har interesse i at drive en kommende FM 4 - "Radio Møller" modellen. (Navnet er taget fra Per Stig Møller, Kulturminister i denne periode).
5. april 2011 afgjorde Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen levede op til kravene og Berlingske People A/S fik tilladelse til at sende på FM 4 under navnet Radio24syv fra 1. november 2011 til 31. oktober 2019. Med tilladelsen følger licensmidler og public service-forpligtelser.
-
Retten til at sende på FM 4 er på 8 år, derefter kommer FM4 i et nyt udbud. Det udbud vandt Radio4, som overtog FM-frekvenserne den 1. november 2019.
-
Indtil den 5. november 2019 kl.12, kunne de tre radiostationer der søgte om at sende på DAB+-frekvenserne, stille spørgsmål til Radio- og tv-nævnet, om hvorfor der blev valgt udfra de kriterier der var opstillet. Radio 24syv stiller 70 spørgsmål. Bla. om der var nogen politisk involvering i behandlingen af sagen - herunder om kulturministeren og dennes rådgiver har været i dialog med nævnet og der er spørgsmål om Radio LOUDs (der vandt udbuddet) budget og ledelsesmæssige kompetencer.
-
15. november 2019 meddeler selskabet bag Radio24Syv, at den vil lægge sag an mod Radio- og tv-nævnet;  Vi fik et tilbud fra Borgerretsfonden, som så nogle væsentlige problemer i det, der er foregået, og de tilbød os at finansiere en eventuel sag, siger Jakob Kvist, tidligere direktør på Radio24syv til Ritzau. De bad os gøre det af hensyn til den demokratiske forvaltning af samfundet. Så udbad vi os betænkningstid og har indhentet juridisk rådgivning, og vi er blevet enige om at gøre det, tilføjer han. Ifølge den tidligere radiodirektør søger den nu lukkede radiokanal "opklaring og afklaring" på et forløb, som han kalder meget mangelfuldt. - Processen er siden blevet kritiseret af både eksperter og en lang række politiske partier, der mener, at processen, der førte til, at udbuddet gik til Loud har været fejlbehæftet. Kulturministeriet, som Radio- og tv-nævnet hører under, har i første uge af november konkluderet, at der ikke er noget juridisk at komme efter i sagen.
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Gå til Dansk Radio forside
RADIO4
R4DIO - Taler til Danmark
Start: 1. november 2019.
Sender på den fjerde landsdækkende FM-kanal samt på DAB+.
-
Startede med at skrive stationsnavnet i 2019 som - R4DIO. I 2023 blev teksten ændret til RADIO4.
-
Studier og redaktioner ligger på Banegårdspladsen 11 i Aarhus og i København er der oprettet en lokalredaktion i Studiestræde. Herfra sendes der interviews til Radio4s nyhedsredaktion og programmet "Nattevagten" sendes direkte fra studiet.

Mediehuset på Banegårdspladsen 11 i Aarhus. Radio4 har reception på 1. sal og studier og redaktion på 4. sal.
(Foto: Dansk Radio, 2019)
www, 31. oktober 2011.
Radio24syv efter lukningen
Danmarks Tekniske Museum indsamler materiale fra den lukkede Radio24syv.
Pressemeddelelse:
Danmarks Tekniske Museum i Helsingør indsamler materiale fra den lukkede Radio24syv. Indtil videre er kronjuvelen i samlingen den mixerpult, som radiostationen benyttede, da første program gik i luften i 2011. Det var samme pult, der otte år senere 31. oktober 2019, blev benyttet til stationens sidste program. Museet håber at gøre Radio24syv til dansk kulturarv. Radio24syv skriver sig ind i en lang stolt dansk radiohistorie, der strækker sig godt 100 år tilbage, siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen. Ifølge museumsinspektøren er Radio24syv det seneste eksempel på en udvikling i dansk radio. Amatørradio dannede grundlaget for oprettelsen af, hvad der skulle blive til Danmarks Radio, i 1925. I slutningen af 1950’erne udfordrede piratradiostationen, Radio Mercur, den etablerede radio med deres fokus på ungdommen, siger han i pressemeddelelsen. Selv om stationen ikke overlevede, så blev P3 oprettet i 1963, som en ungdomskanal. Og på samme både har Radio24syv udfordret radiosektoren herhjemme med deres nytænkende og grænsebrydende tilgang. Ud over mixeren har museet en optager, et af radiostationens ure samt manuskriptet fra stationens sidste udsendelse. I første omgang kommer genstandene ikke i en udstilling. Men museet gemmer genstandene med henblik på, at genstandene en dag vil optræde i en udstilling om dansk radiohistorie.
Programmerne gemmes også digitalt. Dog ikke af museet - det bliver podcasttjenesten Podimo, der tilbyder programmerne fra otte års radioproduktion.
Dansk Radio besøgte den "mennesketomme" Radio24syv, syv dage efter lukningen. Se fotos herunder fra rundturen.
Der var ét hovedstudie (studie 1) på Radio24syv. Her set fra værtspladsen der havde udkik til trappeopgangen igennem det lille vindue.
Regi (studie 2) til hovedstudiet. Radioens "Continuity producer" havde plads her og sørgede for afvikling og overvågning af radioens lineære kanal og streamingtjeneste.
Nyhedstudie (studie 3).
Redaktionen.
Radio24syv åbner den 1. november 2011, kl. 00.05.
Programcheferne - Mikael Bertelsen og Mads Brügger byder velkommen med en særudgave af "Nattevagten" og modtager telefonopkald fra de nye lyttere rundt om i landet  (09:17)
(Fotos: Dansk Radio, 2019)
Radio24syv lukker. Den sidste nyhedsudsendelse (klippet) og "Den sidste Time" med Signe Frederikke Pedersen som er den sidste i studiet, inden radiostationen går ind ved midnat den 31. november 2019. Hun stiller om til mikrofonerne på taget af "Ørstedhus", hvor 14 klassiske musikere - "24syv Symfonikerne", spiller radioen en lang march; "Fanfare For The Common Man". (klippet). Programchef Mikael Bertelsen siger TAK og hiver stikket. (06:06)
"Ørstedhus", Vester Farimagsgade 41, København.
Manus fra den sidste aften Radio24syv sendte.
Herunder:
RADIO4
Radio24syv
Klistermærker til afdækning af laptop front kamera >
STUDER Mixerpult, studie 1.
H. C. Andersens Bouldevard/Vester Farimagsgade set fra studiet.
Radio4s hovedstadsredaktion er fordelt over 2. etager i Studiestæde 43 i København.