Gå til Dansk Radio forside
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Radionyt
Nyheder, pressemeddelser og tips - om og fra radiostationer modtages til Radionyt
advanced
6. maj 2017
Ny netradio fra Faaborg
1 . maj startede den nye netradio - Det Rigtige Faaborg med Henrik Poulsen som frontfigur. Han er en kendt stemme fra Faaborgs radioer, for han var med fra starten af 1990'erne, da den første radio startede i byen. Han kommer fra en stilling på Skala FM Faaborg, hvor han var indtil årsskiftet 2016/17. Han laver nu radio igen fra studiet i Havnegade i Faaborg, sammen med værten Sarah Kroman, der også tidligere var på Skala FM Faaborg. Henrik Poulsen laver på hverdage fra kl. 7 til 12 - “Klædt På Af Poulsen” og om eftermiddagen mandag til fredag, er Sarah Kroman studievært fra kl. 14 til 16 i “Siesta Med Sarah”. 
Musikstilen er fra 1960'erne og frem til de nyeste hits.
Henrik Poulsen og
Sarah Kroman.
(Foto fra hjemmeside)
Netradio og info på www.detrigtigefaaborg.dk
19. maj 2017
Shu-bi-dua på DR P5 - Michael Bundesen fortæller den ærlige historie om gruppen
I fem programmer på DR P5 og podcast, fortæller Michael Bundesen til Dan Rachlin, den helt ærlige historie, om et af de populæreste danske grupper i dansk musikhistorie - Shu-bi-dua.
”Shu-bi-dua har vist sig at være holdbar over mange årtier. Men det er første gang, Michael Bundesen dedikerer så mange timer til kronologisk at gennemgå sin og Shu-bi-duas historie. Og jeg kan godt love, at han kommer ud i krogene med anekdoter og sidehistorier, som ikke tidligere er blevet fortalt i bandets næsten 40 år i dansk rock og pops tjeneste. Det har været en skøn, men også sentimental og følsom rejse. Jeg er møgstolt over at sidde med 'arvesølvet', og håber programmerne kan bruges, som den gode historie det er”, fortæller Dan Rachlin til DR Nyheder. Programmerne kan høres på DR P5, lørdage klokken 15.03, eller på DR podcast.
Michael Bundesen og Dan Rachlin.
(Foto: Eddie Michel Azoulay)
12. juni 2017
Jesper Bæhrenz er tilbage på DR i sommerugerne
Efter 16 års fravær fra den danske æter, er Jesper Bæhrenz tilbage med et sommerprogram på DR P4. "Take Off" er programtitlen og sendes alle hverdage i fem uger, fra kl. 10.03 til kl. 12.00, første gang den 3. juli. Han er i dag bosat i USA, med hans hustru Mette Lisby, men - “Det kan godt være, solen altid skinner i Californien, men der er ingen steder på jorden, hvor der er så dejligt om sommeren som i Danmark, og det smitter af på danskerne. Derfor har jeg altid haft en kæmpe kærlighed til at lave sommerradio”, siger Jesper Bæhrenz til DR Presse, og fortsætter:
“Stemningen om sommeren i Danmark er helt speciel. Vi letter lidt på hatten, løsner slipset og bliver lidt sydeuropæiske på den fede måde, og det skal smitte af i radioen. Derfor bliver 'Take Off' et glad program, en slags radiofonisk soppebassin for det indre sommerbarn i korte bukser med kort vej til smil og en enkelt maveplasker her og der”.
Den første uges sendes der fra Kastrup Lufthavn.
Jesper Bæhrenz startede sin radiokarriere på Lokalradio Herning i 1980'eren og blev derefter vært på Radio Uptown i Charlottenlund. Senere kom han til DR, hvor han lavede "Syveren", bl.a. sammen med Kim Schumacher.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen)