Radio Mercur sender piratradio fra skibet - "Cheeta Mercur", på en position i internationalt farvand i Øresund mellem Danmark og Sverige. Udsendelserne starter officielt den 2. august 1958, efter at der over flere omgange, er blevet sendt prøveudsendelser. Dermed var radiosenderen - Europas første kommercielle pirat/reklameradio.

Radio Mercur er drevet af et privat selskab, som sender populær musik, quiz, underholdning og reklamer, ind over København på 93,12 MHz, senere 89,55 MHz. Frekvensen blev efter 10. september 1959, ændret til 88 MHz. Radioen havde studier, først på Malthegårdsvej og senere på Adolphsvej i Gentofte. Her blev der produceret spolebånd, som blev sejlet ud til sendeskibet i Øresund fra Skovshoved Havn, og til sendeskibet på Storebælt, blev båndende leveret med båd fra Reersø Havn. Der var salgskontor - Radio Mercur Reklame A/S, først i Rømersgade og senere i flotte lokaler på Sortedams Dossering i København. I Ravnsborggade, lå Radio Mercur City, indrettet i 1961, i et nedlagt teater. Her kunne indspilles store musik og underholdningsshows.
De to "opfindere" af radiostationen - Peer Jansen og onklen Ib Fogh, udnyttede, at i internationalt farvand, var radiospredning på AM og FM-båndet, kun reguleret af internationale aftaler, som ikke havde taget højde for fast liggende skibe, der sendte radiofoniudsendelser rettet mod land. Så hele ideen var, at der blev lagt et sende-skib ved tremilegrænsen, og så var der ikke noget den danske stat kunne gøre.

Radio Viking - "International music radio on short wave" sendte på 48 meterbåndet, også kaldet "Europabåndet", som den første piratradio i Danmark på kortbølge. Den 27. juli 1977 kl. 13.50 på frekvensen 6107 kHz kom de første ord; "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8, test". Det blev gentaget i fem minutter. Det var en testudsendelse fra Radio Viking, udsendt fra modificeret skibsradio. Før der kunne sendes musik, skulle der fjernes et filter i modulationen, så lyden blev optimal. Den. 3. august var der igen testudsendelse med en udstråling på ca. 30 watt, lidt under de tænkte 50 watt. Første ordinære udsendelse blev sendt den 7. august, men da senderen gik ud nogle gange og modulationen var ikke god. Det blev hurtig fixet og fremadrettet var der fast sendetid, søndage fra kl. 9 til 10.30. Der blev sendt på 6240 kHz eller en "standby" frekvens på 6225 kHz, og der blev skiftet mellem disse to, alt efter hvilken af dem, der ikke blevet forstyrret fra andre kortbølgesendere. Der blev sendt med en effekt på 50 Watt. I de første dage efter opstarten, kom der to lytterrapporten, en fra Värnamo i Sverige og den anden fra Notts i England. De første programmer blev sendt fra en placering ved Skærbæk i Sønderjylland, og senere fra Palstrup ved Rødkærsbro i Midtjylland. Stationen havde flere postadresser i de år der blev sendt. Bl.a. i Esbjerg og senere Newark i England med skift til en P.O Box adresse (Box 4040) i Amsterdam i Nederlandene. Ved lukningen i 1979 var adressen en postbox i Malmø, Sverige. Det var for at "skjule" sendemastens placeringen.
Der var forskellige værter som producerede programmerne hjemme hos sig selv, og sendte kassettebånd til afviklerstudiet. Lytterene kunne få information om programmerne og andet information i det tilsendte radioblad "RV-Mag".

Fra den 5. marts 1978 blev sendetiden udvidet med én time mere, så på søndage, blev der sendt fra kl. 10.00 til kl. 12.30 med to nye DJs. Udover Oscar Hansson og Poul Anthony (Synonymer for henholdsvis Stig Hartvig Nielsen og Poul Foged) startede Dave Anderson med et DX-program "DX-Time" og Phil Hazelton (også kendt under navnet "Uncle Phil" og sendte og på engelske Radio Jackie) med at spille plader. Den første søndag i hver måned blev der sendt et program med progressiv musik fra kl. 10.00 til kl. 10.45.
Den 3. september 1978 blev radiostationens egen hitliste startet - "Viking Top-10". En hitliste sammensat af engelske og skandinaviske lister.
En lytterundersøgelse i 1978 viste at 9% fra Danmark lyttede til radiostationen og Vesttyskland og Sverige havde den største lytterskare med 25%. Det blev også optalt at der var modtaget over 800 lytterrapporter i det første sende år.

Radio Viking blev afbrudt søndag den 10. september 1978, hvor stationen kl. 12.01 blev raided af Post & Telegrafvæsenet, med telegrafinspektør S.E. Jensen i spidsen, der efter at have monitoreret den ulovlige station i omkring et halvt år, valgte at slå til og slukke for strømmen til senderen på adressen syd for Rødkærsbro. I anklageskriftet kan læses at der blev konfiskeret en skibsradio model: Skanti, en båndoptager model: Sanyo ST-40, en strømforsyning og tre kassettebånd. Post- & Telegrafvæsenet mener at bøden skal være på 10.000 kr. til indehaveren af radiosenderen Stig Hartvig Nielsen, men denne bøde blev nedsat til 1.200 kr., ved Retten i Kjellerup i 1979.
Efterfølgende sendte Radio Viking igen, men med et dårligere signal fra en ukendt placering. Ugebladet SE & HØR, skrev en artikel den 30. november 1978, med overskriften " Radio Viking overgiver sig ikke", og der blev skrevet i aviserne om at; Radio Viking ville sende igen fra den 7. januar 1979, hver anden søndag med fuld styrke.

Radio Viking sendte for sidste gang på 6280-6282 kHz (formenteligt via Radio Nolan i Holland) den 30. marts 1980. I de tre timer om formiddagen der blev sendt, kunne der aflyttes "Final day of broadcasting", og musikken slukkede kl. 12.00.
Gå til Dansk Radio forside
Piratradio
I København sender Byens Radio på 89,7 MHz fra den 31. december 2011, under mottoet; "Jeg synes, det er rart jo, Du synes, det er rart jo, Det er radio - Byens Radio".
Det var angiveligt en gruppe på omtrent 30 mennesker, der stod bag piratradioen.

På programmet var reportager, interviews, quiz, live koncerter, gæste dj's og lytterønsker.
"Vi vil give en stemme til undergrunden, "forklarer D] Know It All fra piratradioen til Modkraft.dk, og fortsætter: "Der har manglet en kanal til alt den undergrundsmusik, som ellers ikke kommer ud, så jeg tror på, at vi kan gøre en forskel". Radiostationen drives af fire glade 'radio-amatører', som det formuleres, fra et hemmeligt sted i hovedstaden. Og der sendes fem gange om ugen - flere timer ad gangen. Byens Radio består iflg. Modkraft.dk i virkeligheden kun af et par mikrofoner og en computer sat til en mixer og en FM-transmitter med en lille antenne. Anvisningerne til den hjemmelavede radiostation er hentet fra hjemmesiden YouTube og den simple teknik beskrives som en del af charmen. Byens Radio har planer om at rejse en 8 meter høj antennemast, så dækningsområdet kan blive noget større. I øjeblikket høres stationen kun - i god kvalitet - i de indre dele af København. På sigt er det også planen at kanalen skal streame på nettet. Indtil da kan man på Soundcloud.com lytte til både jingler og flere programmer fra Byens Radio bl.a. "Vesterhavstimen" og 'Bølgebryderne'. De fleste af studieværternes stemmer er forvrængede til musestemmer på samme måde som det skete på den tidligere Piratradio 69. Byens Radio er selvfølgelig ulovlig, men radioaktivisterne ser på det på en anden made: "Vi mener, at vi er i vores gode ret til at bruge den luft, som vi alle indånder, til at udbrede kloge ord og god musik. Og vores signal er så svagt, at det ikke går ind over andre på FM-båndet", siger D] Know It All. Derfor mener folkene bag Byens Radio, at myndighederne bør glæde sig over initiativet i stedet for at stirre sig blinde på paragrafferne. Byens Radio sender mandag og tirsdag kl. 14.00, onsdag kl. 20.00 samt fredag og lørdag kl. 10.00 og kl. 20.00.

Byens Radio fik pludseligt travl den 20. februar 2012, da en lytter ringede ind med en advarsel midt under en liveudsendelse. Erhvervsstyrelsens pejlevogn, der har jagtet den ulovlige piratradio siden nytåret, var blevet spottet tæt på radioens hemmelige sendested. Det betød, at radioen hurtigt måtte stoppe deres udsendelse og komme afsted. "Der var en flink lytter, som ringede ind og sagde, at pejlevognen var lige i nærheden af, hvor vi sender fra. Så vi skyndte os at lukke signalet ned et kvarter inde i udsendelsen," forklarer "Mr. Know It All", der er talsmand for Byens Radio til DR Kultur. Erhvervsstyrelsen oplyste i går til Newspaq, at de er i gang med en stor undersøgelse af radioens sendeaktiviteter, der sandsynligvis vil ende i en politianmeldelse. Samtidigt afslørede de, at de ingen problemer har med at finde radioens sendested. Og det beviste de altså i går aftes. Men Byens Radio har tænkt sig at relokalisere og arbejde videre med deres rebelske kapring af de københavnske lydbølger. "Det er et midlertidigt sendestop, Jeg vil tro, der går et par uger, før vi igen er i luften. I mellemtiden bliver vi nødt til at se lidt på det tekniske, så vi for fremtiden kan sende flere steder fra, så det bliver sværere at pejle sig ind på os," siger "Mr. Know It All". Radiopiraterne regner med, at myndigheder snart bliver trætte af at lede efter dem og giver op, så de kan sende undergrundsradio i fred.

Byens Radio lukkede i en periode, og vendte tilbage igen i november 2013 på 89,7 MHz, og kunne også aflyttes // via en netplayer.


(dele af uddrag fra artikel i DX-Focus af Stig Hartvig Nielsen)

Grill Radio med musik, spots og adresse og et "Farvel og tobak" til P&Ts pejevognevogne der cirkulerer i sendeområdet den 21. september 1982. (05:09)
Pressemeddelse
fra Radio Viking, efter P&T havde lukket senderen den 10. september 1978.
(tryk for stor)
Grill Radio starter som en lokal "skoleradio" på Det frie Gymnasium i København i 1979, og der bliver sendt hver onsdag, helt frem til 1980, på 102,0 MHz i spisefrikvarteret med sendudtyr til en indkøbt pris på 2.000 kr. og lidt teknisk snilde. Grill Radio kunne fint aflyttes på en transistorradio, og med en effekt der sendte 500 m; kunne den høres over hele skolen. Idéen med Grill Radio var, at alle skulle have mulighed for at udtrykke sig.

Til de nye programmer der skulle sendes ud over København, blev der importeret en 24 Watt sender fra Sverige, som kostede 800.-. Oprindeligt kunne Grill Radio have startet foråret 1982, men da den første sender skulle tages i brug, blev batterierne ved en fejl vendt forkert, så den brændte af. Der gik et par måneder før, en ny kunne skaffes frem. Grill Radio kommer i gang igen i juni 1982 med enkelte udsendelser og efter en pause sendes der tre udsendelser på 102 MHz.
De to første kl. 20.00 den 14. september og 21. september fra en placering på Otto Mønsted Kollegiet på Vigerslev Allé. Det var for at demonstrere imod, at der var vedtaget en lov om lokalradioer i maj 1981, men der var endnu ikke uddelt en eneste sendetilladelse - en syltning af forsøgene som Grill Radio selv sagde. Udsendelserne var ikke politiske og støttede ikke op om reklamestøttet lokalradio i nær fremtid. Der blev opfordret til at skrive til radioen, via en postbox-adresse i Malmö, hinsidan i Sverige. Der var 20 der skrev til radioen efter første program, dog ikke med ris eller ros - men for at få diagrammet til konstruktion af sendeudstyret. Tredje udsendelse den 28. september 1982 var fra et højhus på Borgmester Fishersvej 3 på Frederiksberg. Her er der adgang til taget, fordi håndværkere ikke havde fået låst døren efter sig. Grill Radios sendepositionen blev fundet af en pejlevogn fra Post- & Telegrafvæsenet, der har elleve mand og tre biler på gaden for at pejle piratstationen, men der var slukket for senderen ved ankomsten til ejendommen. Der blev nemlig kun sendt i cirka seks minutter. Tre unge mænd kommer ud af ejendommen og den ene, der bærer en kasse, stopper op og venter ved et busstoppested, imens de to andre går videre. Han tilbageholdt af Post- & Telegrafvæsenet, indtil politiet ankommer.

Bøden fra Post- & Telegrafvæsenet bliver ved Retten i Frederiksberg den 6. januar 1983, sat til 10.000 kr.-, senere nedsat til 1.500 kr.- (i 2015 kroner = omkring 3.500 kr.-), plus konfiskation af en kassettebåndoptager samt senderen med antenne og kabler. Bøden kunne betales med de penge, som Grill Radio holdet tjente, ved efterfølgende at lave et indslag og satireprogram, på Danmarks Radios P4 i P1 den 17. oktober 1982. Grill Radio havde også fået lidt penge fra tidligere lyttere på en konto der var oprettet som en "Støttekonto". Den var oprettet for at kunne betale den bøde.







I midten af 1990'erne bliver der eksperimenteret fra en sender i Vissenbjerg på Fyn, under navnet PIRATE.









Fra den 17. februar 1974, kunne Radio Mercur - Thisted, høres hver søndag fra kl. 12.00, fra Thisted på 101,0 MHz. Den hjemmebyggede FM-sender, der udsendte et par Watt, blev hver søndag placeret på taget af en bygning, og imens der blev sendt, holdt Radio Mercur-folkene "øje" med den, fra et lille værtshus i nærheden.
Radio Mercur sendte, for at demonstrere; for at få gang i kommerciel radio i Danmark, og som en hyldest til den gamle Radio Mercur fra Øresund. Det var også for at bevise, at det er muligt at lokalradio udenom Danmarks Radio. Den principielle mening er; "en fri æter med en vis kontrol. Vi vil kæmpe for monopolets ophævelse, som danskerne i sin tid kæmpede for den frie presse".

Poul Anthony (Poul Foged), var radioens pladevender, og han og en kammerat, delte foldere ud i gågaden i Thisted.

Programmerne blev rigtig populære, med god omtale i den lokale presse. Via en postboks adresse i Viborg, kunne der indsendes pladeønsker. Da Thisted havde 450-års jubilæum i 1974, sendte Radio Mercur næsten døgnet rundt, med arrangement-oversigter, nat-diskotek og musikprogrammer. Hen over efteråret 1974, blev der om søndagen, fra kl. 11.00 til kl.14.00, sendt "Mercurs POP TOP 20".

Radio Mercur - Thisted sendte sidste gang den 27. oktober 1974, og Radio Mercur nummer to, var en saga blot.



Fra efteråret 1975 sender den venstreorienterede piratradio Program Alternativ/Den Socialistiske Enhedsradio, fra sendere placeret rundt omkring i København. Bl.a. i Vestskoven, i et træ på Bellahøj og under loftet på Lundtoftegade 22 på Nørrebro. Der sendes fast om tirsdagen kl. 19.00 til 19.30. Der bliver sendt på en ny frekvens hver gang - mellem 92,0 MHz og 93,0 MHz (mellem DR P1 og P3 i Kbh.), og det gør det svært for P&T, at pejle sig frem, da der kun sendes i 5 til 10 minutter hver gang. P&T, raider stationen, mindst tre gange, men radioen formår, at være i luften over København og kan modtages helt op til Birkerød. Der sendes i over to år, frem til efteråret 1978.
Radio Rutana (Rutana Radio), sender over to dage, fra den 12. april 1983, fra det nedlagte Arbejdernes Fællesbageri - RUTANA, i Nannasgade på Nørrebro i København, og var en del af en BZ-aktion. Sendeantennen sad på toppen af den gamle kornsilo, i 40 meters højde. Der bliver sendt på skiftende frekvenser som; 101,0 - 101,1 - 101,25 og 101,5 MHz.

Den samlede sendetid nåede op på næsten 18 timer, bl.a. med direkte programmer og båndende indslag, som var indleveret til BZ kontoret, under navnet "Sorte Klat". Politiet havde besvær med at komme op til FM-senderen, da dele af trappen i siloen, var blevet fjernet af aktivisterne. Via en vareelevator, kom politiet op, og anholdte fire personer, som havde tilknytning til den ulovlige radiospredning.




Randers Musik Radio Program 1 - RMR 1 sendte på 104,0 MHz i stereo (senere 103,0 MHz). Den hed fra starten KVMR (Kristrup Vorup Musik Radio), men skiftede i 1981 navn til RMR1. Der bliver sendt fredage kl. 14.00 til 15.30, og sidste fredag i måneden, fra kl. 14.00 til 16.00, hvor der sendes "Musiktimen" og "Top 10". I oktober var sendetiden ændret til hver fredag fra kl. 23.00 til midnat og lørdag aften, samt hverdage kl. 18.00 til kl. 18.30. Modulationen var lidt mørk på den nye frekvens 103,0 MHz. I perioder blev der også sendt ekstra udsendelser; på lørdage og søndage eftermiddag. ID var: "De lytter til Randers Musik Radio Program 1". Der blev sendt i mono.
I starten af 1980'erne er Randers fyldt med piratradioer i æteren. Der kan bl.a. stilles ind på;
Radio Veronica Viborg sendte den 31. december 1982 kl. 11.00 til kl. 12.00 på 102,0 MHz og igen fra kl. 13.30 til kl. 15.00 på 101,9 MHz. Der blev igen sendt den 12. januar 1983, med god modtagelse i hele Viborg.

Med mottoet; "Radio Veronica Viborg FM 102 - Det hænder at vi sender", sendte piratstationen nonstop musik og jingler.
Radio Veronica Viborg, jingle, 1982. (00:29)
Støttefest.
(tryk for stor)
PIRATE, jingle og speak. (00:31)
Den 14. december 2006, starter Pirat Radio 69, på 101,8 MHz. De sender fra det tidligere Ungdomshuset, på Jagtvej 69 i København. Der bliver sendt døgnet rundt, med musik, og af og til fra 2007, kl. 12.00 til 13.00, blev der sendt nyheder, hvor man svarede igen på pressens dækning af balladen i huset  Der bliver sendt // på My Space på internettet, så man kom ud til alle interesserede.
Radioudsendelserne stoppede den 1. marts 2007, hvor huset bliver ryddet af politiet og nedrevet.

Radio Vikings sender, havde en sendeeffekt på 50 Watt.
(Foto: Stig Hartvig Nielsen)
Studio 54 er i luften fra 5. oktober 1982 i København på 102,0 MHz. Der bliver sendt fra kl. 20.00. Det var meget tæt på, at Post- & Telegrafvæsenet fik fat i sendepositionen, dog uden held. Radioen var aldrig mere i luften.

Badge. (Der blev produceret 100 stk.)
Grill Radio på Strøget i København. (Bemærk det sprayede navn på læderjakken). (Foto: Jes Paul)
Den 20-årige Jes Paul med det sendeudstyr Grill Radio brugte og som var blevet beslaglagt af Post- & Telegrafvæsenet. Programmerne blev indspillet på en kassettebåndoptager hjemme i hans lejlighed.
(Foto: Erik Gleie/Politiken 30. september 1982)
Radio Mayfair sender en dag om ugen og 6 timer pr. gang, fra februar 1984 til 17. august 1984, fra QTH (sender-placering) flere steder på Sjælland. Phillp Lundsgaard som også er kendt fra The Voice i København, laver sammen med en kammerat, radioen med pop-musik og konkurrencer sponsoreret af lokale firmaer, mod at de fik lidt omtale. Der bliver sendt skiftevis fra en bil, en skole i Sorø og fra Hørsholm. Fra sidstenævnte sted - i en lejlighed, bliver senderen fundet af  Post- & Telegrafvæsenet, hvis pejleinspektør S. E. Jensen meget pudsigt bor få kilometer fra sendepositionen.
Paul Anthony (Poul Foged), producererde Radio Viking programmer i hans hjemmestudie i Taastrup, 1978. (Foto: Poul Foged)

1. januar 1990 åbner Quality Radio - Q AM, med en sender på 500 Watt på kortbølge. Der sendes især på 9985 kHz, men også af og til på 15055 og 21850 kHz. Senderen er placeret ved Kjellerup i Midtjylland. Modtagelsen var god over hele Europa, og blev også ofte hørt i Nordamerika. Steve King var operatør og studievært, udover de andre værter Paul Alexander og Peter Lime.
Quality Radio sendte for sidste gang den 1. juli 1990.
Quality Radios sender. (Foto: Stig Hartvig Nielsen)
(tryk for stor)
Radio Rutana. Sammenklip fra den 12. april 1983. (05:22)
QSL-kort.
Hvad er Quality Radio!
(tryk for stor)
Quality Radio, jingler og speak med Steve King og Paul Alexander, 1990. (04:34)

Radio Viking, jingler, 1977. (01:58)
Radio Viking blev afviklet her fra dette værelse i Rødkærsbro, hvor også Oscar Hansson (Stig Hartvig Nielsen), lavede sine programmer. (Foto: Stig Hartvig Nielsen)
Sønderborg Lokalradio - 102,5 MHz - din radio!, sender fra Sønderborg på 102,5 MHz i juli 1984. Der spilles både dansk og internationalt musik som var populært og så var der indlagte annonce spots.

Fra Sønderborg på 103,5 MHz, kan der også i sommeren 1984, fra kl. 21.00 høres Electric-Boogie og Breakdance musik.
Fra Palstrupvej ved Rødkærsbro i Midtjylland er der i 1974 udsendelser fra Radio Electra - Fri radio fra Midtjylland, som sender fast om søndagen, fra kl. 13.00 på 101,0 MHz. Senderen er en målesender, model HF65 fra firmaet Jostykit, der var skruet op på omkring 1 Watt.
Spunk Radio uddelte løbesedler i oktober 1982, flere steder i København. Overskriften var; "Lyt med søndag den 24. oktober på 101,5 MHz". Der blev dog aldrig hørt noget på den frekvens.
I Esbjerg sender Radio City på 102,0 MHz med en effekt på 2 Watt. Der sendes pop-disco og punk-new wave.

25. marts 1982 startede Esbjerg Musik Radio - EMR på 103,0 MHz, med et testprogram kl. 14.00 til 14.30. Effekten var lille og radiostationen kunne kun høres i den indre by. Radioværten fortæller at der vil starte yderligere tre piratstationer mellem 100,0 og 104,0 MHz inden for kort tid. Det er udskudt flere gange fordi der er udsolgt af bygselv FM-sendere i Danmark, og de skal bestilles hjem fra Holland og Belgien.
Radio Noice, er BZ-radio fra København. På 100,2 MHz kan der fra maj 1988, kl. 20.00 hver aften, lyttes til BZ-snak fra de bygninger der er besat i København. Der opfordres til "genere panserne" og det krydres med punk-musik.
BZ'ernes piratradio, er BZ-radio fra Ryesgade på Nørrebro i København. Der sendes fra en kraftig sender på 101,0 MHz, og kan høres over det meste af Hovedstaden. Kl. 7.00, 14.00 og kl. 20.00 - er der BZ-snak, punk-musik, rock og satire. Der afspilles også optagelser fra DRs P4. Radioen kan også bruges som et SOS om hjælp BZ'erne imellem - hvis Politiet stormer nogle af de besatte huse.
(tryk for stor)
Radio Viking med Paul Anthony den 25. maj 1978. (06:31)
Historien om Grill Radio, sendt på Sokkelund Radio, 1983. (06:29)
Radio Mercur - Thisted med Paul Anthony, september 1974. (10:22)
(Foto: Byens Radio)
Radio Mi Amigo, 11. november 1982. (03:44)
Jingle, 2012. (00:26)
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Vorup Piratradio er i luften over Randers, i årene 1983 og 1984 på 104,0 MHz.
Smooooth fra Nykøbing Mors, har sendt i 2014 på 89,1 MHz, i 2015 på 89,3 MHz og efteråret 2016 på 89,4 MHz.
Som navnet fortæller, spilles der soul/funk musik.
RDS: Smooooth - Smooth And Funky - efterfulgt af titel på aktuelt afspillede nummer.
Radio OZNRH, sender jazz musik fra en sende-position ved Hillerød i Nordsjælland, på kortbølge. Der skiftes mellem 6310 kHz og 6320 kHz, alt efter hvad andre stationer bruger af frekvens i Nordeuropa, især fra Holland, for at undgå støj.


Randers Musik Radio Program 1. Musik og speak, januar 1982. (05:30)
Randers Musik Radio Program 2 - RMR 2 på 101,5 MHz, startede i den 14. februar 1981. Sender hver onsdag kl. 15.00 til 16.00 optakt til "Top 10 listen". I programmerne kunnde blev der ofte spillet de nyeste plader inden for pop-disco genren. Der var i gennem året samsendingen mellem RMR 1 og RMR 2. Den 28. oktober 1981 sendes sidste optakt, og der sendes andre programmer.
Radio One og Radio B7, 104,5 MHz, førstnævnte sendte kun om søndagen fra kl. 11.00 til kl. 13.00.
Radio Goldfinger, musik og speak, 1982. (03:01)
Randers Stereo Radio sendte, som navnet også antyder, i stereo på 105,0 MHz fra sommeren 1981. Der blev sendt fredag og lørdag nat til kl. 00.45, indeholdende non-stop musik - uden en eneste annoncering. Det foregik med morse "bib" i slutningen af programmet. Stationen blev senere ændret til Randers Musik Radio Program 3 - RMR 3, stadig på 105,0 MHz, og var i luften tirsdage fra kl. 15.00 til 16.00. Fra oktober blev der stille og der blev ikke sendt flere programmer.

Radio One Two Five hed tidligere P6 og sendte på 103,0 MHz. Den var meget aktiv og det længste sendedag var weekenden den 17-18 oktober 1981, hvor der blev sendt i næsten 14 timers underholdning i blokke á 2-3 timer. I skolernes efterårsferie blev der sendt hver aften fra kl. 19.00 til kl. 22.00 med to DJ's. Endvidere var der også musik til middag, men ikke hver dag. Piratradioens kendningsmelodi var 10cc nummeret - " One Two Five".

Radio Denmark 2000, 103,0 MHz, sender om onsdagen og søndag fra kl. 22.30 til midnat.

Radio Goldfinger, 106,0 MHz, hver mandag fra kl. 16.00 til 17.00. James Bond temaet "Goldfinger" indleder programmerne, og musikstilen var fra 1950- og 1960'ere. Der blev fra efteråret 1981 ofte sendt non-stop musik, uden ID eller tale.
P6, 103,5 MHz.
P5, 101,9 MHz, sender omkring kl. 16.00.
Randers Musik Radio Program 2 . Musik og speak i et fødselsdagsprogram, februar 1982. (02:37)
Afvikling af Pirat Radio 69, januar 2007. (Foto: Hans Jørgensen)
Pirat Radio 69 afholder pressemøde, ud af et vindue,
i december 2006.
(Foto: Hans Jørgensen)
I sommeren 2016, sender en piratsender fra Mors på 87,5 MHz. Der udsendes et relæ af ANR fra Aalborg. Frekvensen, som er den laveste på FM-båndet, er ubrugt af andre stationer i landet, og kan derfor høres vidt omkring. Den kan bl.a. modtages i Sønderjylland.
Radioavisen, 22. september 1982. P&T er tæt på at finde senderen fra Grill Radio. (02:36)
Københavns Radio, 29. september 1982. En reporter er med i P&Ts Pejlevogn, der søger efter senderen på 102,0 MHz. (14:41)
DCR - Danmarks Commercielle Radio, starter den 15. september 1961 på 94,0 MHz, som en konkurrent til Radio Mercur. Det er tre tidligere Radio Mercur medarbejdere som de ledende personer. Det er Vagn Jensen, Benny Knudsen og Hans Vangkilde, som vil lave en ny radio, med en højere kvalitet og færre reklameafbrydelser i programmerne.

Der sendes fra skibet "Lucky Star", som også ligger i Øresund, tæt på Radio Mercurs skib. DCR har en bedre sendeantenne, der sender med effekt på 20 kW, fra en Siemens-sender og så udstråles i en meget fin kvalitet. Den dækker, med den større sender, næsten hele Sjælland og Østfyn, og under gunstige forhold også helt til Østjylland. Det er er markant stort område, i forhold til konkurrenten - Radio Mercur. DCRs programmer blev produceret i studier fra en nyopført radiobygning på Hvidovregade 67 i Hvidovre. DCR driller Danmarks Radio, som er ved at lave de første oplæg til et kommende Program 3, som skal være en musikradio, efter svensk forbillede. DCR kalder sig fra den 13. december 1961, "DCR - Danmarks Musikradio/melodiradio".

Radio Mercur forbliver den mest populære af de to pirater, og det er oplagt at gå sammen til en stor, og bedre organisation. De to radioer fusionerer den 29. januar 1962, under navnet Radio Mercur, men beholder DCRs kendingsmelodi. "Lucky Star" bliver radioens sendeskib, fordi den har den større sender og sendeantenne. Der oprettes et nyt aktieselskab i slutningen af marts 1962 - A/S Mercur Reklame. En avis bragte denne overskrift op til åbningen " Nu starter Danmarks Program 4".

Sidst på året i 2011 starter Åbøl FM med RDS koden "abol FM. Der er blevet sendt på 102,3 MHz og senere på 96,9 MHz og kan stadig i 2015 høres jævnligt. Senderen er placeret ved Tinglev i Sønderjylland. Der bliver udsendt RDS-teksten "Musik du aldrig har hort for/abol fm". Musikken der spilles er hollandsk folkemusik. Radioen sender så kraftigt, at den kan høres på en bilradio fra Tønder til Tinglev. Radiostationen er senest hørt i december 2021.

Åbøl FM, afviklingsstudie. (Foto: Åbøl FM, FB)
DCR åbner med programmet "Her Vi" den 15. september 1961.
Anders Dahlerup har Vagn Jensen og Hans Vangkilde i studiet. (14:28)
"Lucky Star". (Foto: Ukendt)
Ejendommen på Borgmester Fischersvej 3 på Frederiksberg, hvor der fra taget, blev sendt priratradio med en hjemmebygget sender.
I maj 1991, afsløres en mand på 26 år fra Grenå, i at udsende popmusik på 106,0 MHz, til det meste af Djursland. P&T havde pejlet sig frem til hans adresse, og her afslørede en ransagning en FM-sender, camoufleret ind i en alm. forstærker. Det viste sig, at det var en efterlyst sender, fra en lokalradio i Farsø, der var blevet stjålet tidligere på året. Nyprisen er på 38.000 kr., og manden havde købt den på Den Blå Avis, og afhentet den på banegården i Herning for 4.500 kr. Sendeudstyret, hans stereoanlæg, kabler m.m. blev konfiskeret. Han fik senere i retten en bøde på 5.000 kr., og fik ikke hans udstyr tilbage. Bøden var så høj, fordi han også i 1988 og 1990, havde sendt ulovligt, dengang med eget produceret sendeudstyr.
Gå til en hel side om Radio Mercur her -
med billeder, lydklip, foredrag og historien om danmarks første kommercielle piratradio.
DCR, identifikationsmelodier (jingler). (00:22)
Fra 29. oktober 1982 sender Radio Mi Amigo fra Hørsholm, på 102 MHz, fra kl. 21.00 til 01.00. Der er discomusik og konkurrencer, hvor  der opfodres til at indsende breve til en postbox i Malmö, Sverige. Radioværter fra den lukkede Grill Radio, høres på dennne station. Den 11. november høres den igen fra kl. 21.00 til 22.40 på 101,8 MHz.

Fra august 1983 på 103,5 MHz, kunne Sønderborg Lokalradio-station modtages.
SCVW-1, 103,9 MHz og Disc-Fire, 100,6 MHz fra Sønderborg sendte på 103,9 MHz, i en periode fra 1982 og en del af 1983.
Radio Mercur - Thisted med Paul Anthony den 2. juni 1974.
Pinsemiddagsradio og der reklameres for klistermærke til bilen, i anledning af Thisted 450-års by-jubilæum. (09:31)
Frekvens-skalaen på en BEOLIT fra B&O, havde fortrykt D.C.R. på 94 MHz.
DCR havde studier i et nyopført "Radiohus" på Hvidovregade 67.

< På billedet til venstre står personalet op ad trappen. (tryk for stor)
I Aarhus er der fra slutningen af 1950'erne, tre piratstationer, der sender sporadisk om aftenen, for ikke at blev "taget" af Post- og Telegrafvæsenet, som ihærdigt prøver at finde de "hemmelige" sendere.

Radio PL 82 sendte et par timer om aftenen, i fin lydkvalitet på 88,0 MHz. Kvaliteten var på højde med samme lyd, som de to FM-programmer, Danmarks Radio udsendte fra Søsterhøj-senderen. Indholdet var nonstop underholdningsmusik (mest optaget fra NDR - Norddeutcher Rundfunk, Flensborg). Tysk tale var klippet ud, og der blev flere gange sagt "De lytter til Radio PL 82", og der var kommentarer til musikken. Manden bag Radio PL 82, var kendt for at have en fin og tydelig radiostemme. Dækningsområdet var 2 - 5 km fra en 5. elm beam-antenne på taget ved Vesterbro Torv i Aarhus midtby. Bedst dækning naturligvis i den retning, antennen var drejet imod. De modtageantenner der fandtes på den tid, var var tit "kanin-ører", (indendørs dipoler), stående ovenpå radioen, og det gav for dem med disse en kraftig begrænsning i dækningen. Alternativt sendte Radio PL 82 også i perioder fra en højtliggende position i det nordlige Aarhus - Christiansbjerg, hvor der var en fast antenne på taget af et parcelhus, rettet mod syd. Aktiv i 1957 til 1961, med pauser. Navnet PL 82, stammer fra typen af det radiorør, der blev brugt i senderens teknik. Senere kom der to rør i FM-senderen, og den var så kraftig i effekten, at den kunne aflyttes hos personalet, der sad og lyttede på FM-båndet på Skamlebæk Radio på Nordvestsjælland. Der mente man, at der mindst blev sendt med 100 Watt, hvad dog ikke var tilfældet, da den lille sender kun udsendte 0,5 Watt. Så fakta var, at der denne aften, var ganske gode forhold på FM-båndet. Post- og Telegrafvæsenet ingeniørafdeling ledte forgæves efter stationen, i mere end et år, uden held. Ud fra flere aflytninger, fandt de ud af hvilken boligområde den sendte fra, men kunne derfra ikke komme længere, da der ellers skulle en husundersøgelse til. Avisen skrev i 1959, at "Den stærkt aflyttede Radio PL 82, er en torn i øjet for myndighederne, der skal sørge for, at radiofoniens baand ikke benyttes privat". Der var også mange der klagede over, at når PL 82 sendte, havde de problemer med at modtage svensk tv fra Halmstad-senderen i ordentlig kvalitet.

Radio PL 82 lavede - måske den første kabelradio i landet. I ejendommene i Aarhus i de tidlige 1950'ere, var der ført "jævnstrøm" rundt fra elværket. Her kunne manden, bag Radio PL 82 med lidt snilde, koble en slags lydsender på ledningsnettet, og derved kabel-transmittere lyd rundt i området, til dem der kendte radioen, og havde koblet en højttaler på (a la 100 Volt højtalere).  Dagbladet "Demokraten", skriver i en artikel, at to af piratradioerne (Radio PL 82 og Koral radio), regelmæssigt, har sendt en retransmission af Statsradiofoniens Program ll.

Koral Radios 5. elm. beam-antenne skåret til at sende på 89,9 MHz, med en effekt på 5 Watt.
Den lille 1-dipol som ses under den store antenne, kunne udsende musik på 2-meter båndet.
Når der ikke blev sendt, kunne samme antenne, bruges som FM-modtageantenne, som under gode forhold kunne modtage NDR
fra Flensborg-senderen.
Ved den røde pil, anes en porcelæns isolator, som er en del af en AM-modtageantenne. (Foto: Ole Baden)
FM-senderen med modulationstrafo
som Koral Radio sendte med.
(tryk for stor)

(Fotos: Ole Baden)
Speakeren bag Radio PL 82, afmelder her et tysk indslag og giver stations ID. (00:27)
Legimitationskort Nr. 103, Preben Ploug, 1962.
Koral Radio er i æteren med "Hi-Fidelity klang" på 89,9 MHz udsendt fra en 5. element beam-antenne og på mellembølgefrekvensen 1500 kHz. Tidligere blev radioen sendt på lavere FM-frekvenser på 2-meter båndet. Der blev ikke sendt så ofte, men en del "prøveudsendelser". Indholdet var - amerikansk jazz, swing og pop. Det meste var optaget fra NDR, Flensborg-senderen. Det blev optaget og gengivet fra en B&O wireoptager. Senderen havde ét rør, og kunne sende med 5 Watt, noget kraftigere en Radio PL 82. Aktiv i æteren fra 1957 til 1958 og lidt i 1960.
Koral Radio og Radio PL 82 lå kun 150 meter fra hinanden, og havde hver sin 5-element beam-antenne som var drejbare, og dermed kunne let ændres dækningsområde. Endvidere fortæller Ole Baden (Koral Radio) til Dansk Radio, at der var etableret en audio-linje mellem dem, som lå hen over hustage og i tagrende til intern brug.

Begge pirater (Radio PL 82 og Koral Radio) blev fundet (pejlet) af andre radioamatører, som ikke sladrede, måske fordi mange af dem selv havde en lidt "grumset" radio fortid!

FM-senderen Hi-Fi (udtalt af værten - haj fig) sendte fra Steen Billes Torv i det nordlige Trøjborg i Aarhus. Den bliver lavet af en ung mand, der boede hjemme hos sin mor. Den er mest tydelig på FM-båndet over Aarhus, hvor der skiftes mellem frekvenserne 87, 88 og 89 MHz. Hans sender når langt, da bygningen i Trøjborg ligger højt i landskabet. Der blev udsendt grammofonplader med popmusik. Sendte så jævnligt og uforsigtigt, at P&T's pejletjeneste i 1958 fangede ham. Han fik en stor bøde samt konfiskation af alt radio og lydudstyr.
Når pejletjenesten var i byen, rygtedes det ellers meget hurtigt, så piraterne blev tavse, men den aften sendte FM-senderen Hi-Fi for fuld musik.

Ole Badens værelse i Langelandsgade, med båndoptagere og andet teknisk grej til produktion af programmer.
(Foto: Børge Venge til en artikel i "Demokraten")
< Radio PL 82 sendte med denne 5. element beam-antenne fra Vesterbro Torv, Aarhus.
"Den hemmelige FM-sender i Aarhus", et højaktuelt emne i julen 1958, blev også til
en sang. Bragt her i DAGENS CATA, Jyllands Posten, december 1958.
(tryk for stor)
Hustaget på ejendommen i Langelandsgade, i trekanten "Teglgården" ved Vesterbro Torv i Aarhus, 1959.
Radio PL 82 "værten" (som ønskes sløret), ses med telefonrøret i hånden i vinduet. I tagrenden og over taget, løber de liniekabler, der forbandt Radio PL 82 med Koral Radio, længere nede i ejendommen. (Foto: Ole Baden)

Den første kendte FM-pirat i Aarhus og måske i hele landet, var en radioforhandler/reparatør i Borggade 10, inde i midtbyen.
Butikken hed Parlo Radio I/S og var ejet af Eric Langhøj. Han var forud for tiden og sendte på FM-båndet til Aarhus, før Statsradiofonien. Formålet var, at kunne demonstrere de nye FM-radioer for kunderne omkring 1950. Når der skulle demonstreres radioapparater, tog han den med ud til kunden, og fik hjemme på værkstedet, en ansat til at starte senderen og grammofonen. Så kunne der høres musik, i FM-kvalitet. Senere spillede han mere udbredt om dagen og var i en årrække den eneste, der fra Aarhus, kunne høres på FM-båndet. En helt anonym lille station, fra en lille sender - en "målesender", som han havde i baglokalet. "Antennen husker jeg som en tråd, udspændt over gården" erindrer Ole Baden, der var inde og se hans værksted, hvor senderen stod. Radioforhandleren i Borggade, sendte i en radius på ca. 600 meter.
PL 82 - radiorør,
her en version fra "Telefunken".
På containerskibet Anglo Mærsk, blev der udsendt AM-programmer med musik fra en B&O spolebåndoptager ombord. Der blev spillet musik til den danske besætning, der på oceanerne, ikke have mange muligheder for radiomodtagelse, og modsat, når der ikke var ikke mange på åbent hav, der kunne forstyrres, kunne der bare sendes løs. Det var også til glæde for nærtliggende skibe. Men der var andre der lyttede med. Da skibet lå til kaj i Dubai, blev der kaldt over skibsradioen, på engelsk - at nu skulle der øjeblikkeligt slukkes for den illegale radio på fremmed grund.
Skuespillerinden Hannah Bjarnhof og tonemester Preben Ploug, er ved at klippe åbningsprogrammet sammen i Hvidovregade 67, september 1961. (Foto: Christen Hansen)
Programoversigt, 19. september 1961.
Det faste personale på DCR, september 1961. Forrest programchef Hans Vangkilde, bag ham til venstre Lea Dalby som er leder af grammofon-arkivet, og til højre Nete Schreiner. Bagerste fra venstre tekniker Preben Ploug, Jørgen Hansen og Anders Dahlerup som er programsekretærer, og til højre tekniker Jerry Katz. (Foto: Ukendt)
I efteråret 1962, efter Radio Mercur er lukket, er der op til ti piratstationer, der sender fra den vestlige del af København. De sender under navne som - Rodger, Blondie, Skipper Skræk og MD 21. De sender hver dag på FM-båndet. Der spilles pigtrådsmusik afløst af samtaler og tekniske udredninger om styrkeforhold m.m. Vesterbrobladets journalist, mødtes med folkene bag MD 21, der afholder generalforsamling et hemmeligt sted i København. De bliver spurgt om, hvorfor de sender disse illegale udsendelser:
"Vi er simpelthen gået i gang med denne virksomhed, fordi vi ønsker Radio Mercur tilbage. Vi kan lide pigtrådsmusik, den kunne vi høre på Mercur, og vi holder op i samme øjeblik den kommer tilbage".

DFR - Den frie radio eller Danmarks Frie Radio sender i oktober/november 1962 på 92,9 MHz, om eftermiddagen. Der var en speaker der annoncerede "De lytter til DFR - Den frie radio/Danmarks Frie radio" og spillede popmusik. Den bliver hørt i Rødovre, og er lige så kraftig, som da Radio Mercur sendte ind over hovedstaden.

På 89,7 MHz, en aften i december 1962 kl. 19.00, kunne Radio Mercurs fanfare igen høres på FM-båndet. En stemme sagde -
"Nu kommer fjernsynets Aktuelt. Skal vi så ikke hellere stille ind på Radio Mercur og få noget god musik!", og så kom der popmusik. Men det var ikke den nyligt lukkede Radio Mercur, der var genopstået. "Skæmtsomme radioamatører morede sig med at sende illegalt, og sende noget andet end de sædvanlige tekniske data, som det ellers kun er tilladt for radioamatører" skrev Ekstra Bladet.

Fra et loft i Nordborg på Als, havde en ung mand i januar 1963, anbragt en illegal sender, og spillede popmusik ud til lytterne.

I Odense kunne der i februar 1963 høres Odense Frie Radio, der udover at spille lettere musik udsendte den tvivlsomme viser og en grov sketch om forsikringsagenter.

En sender der kalder sig Radio Mercur på 89,9 MHz, sender den 24. februar 1963 hele dagen fra kl. 10.00 til 20.00, teknisk perfekt rent sendermæssigt. "Admiralens Vise" med Jørgen Reenberg spilles tre gange i løbet af dagen, med tanker rettet mod Radio Mercur fra Øresund, som afsluttede med denne sang fra "Pinafore", da de måtte lukke 31. juli 1962. Der blev også spillet mange tyske plader, og en ny vise med titlen "Jeg er et genfærd, jeg hedder Mercur". Der var ingen reklamer på senderen i de ti timer, der blev sendt. Kl. 20.00 lød en stemme "Mine damer og herrer. Det er søndag, klokken er over otte, mindst 30 sekunder. Vi håber, De har haft en dejlig dag og nydt musikken, her ved Mercur. Drøm behageligt. Vi kommer igen i morgen!". Berlingske Tidende skrev i avisen den dag, at der sidste år (1962), havde været en illegal radio der kaldte sig - Radio Mercur og sendte fra land, og det viste sig at være en stor dreng, der morede sig med at gøre grin med borgermusikken.

Danmarks Pop-Radio på 90 MHz, sender fra vinteren 1963 til februar 1964 fra Rødovre. Den bliver stoppet efter pejlevognen fra Post- & Telegrafvæsenet finder de unge mand der står bag. En aften i februar 1964 lød det således i radiohøjtalerne -
"Hallo- hallo, her er Danmarks Pop-Radio! Før vi sender let musik, skal jeg udtale min skepsis med hensyn til, at det vil lykkes Post- & Telegrafvæsenet at pejle sig frem til vor illegale sender. Her kommer Ella Fitzgerald: - Yes, Sir, That's My Baby, No, Sir, Don't Say Maybe.."
Hele fem hjemmebyggede piratsendere havde stationen at skifte imellem. En var så kraftig, at den kunne sende i en radius på 15 km, og Støjtjenesten fik mange klager fra borgere, der havde store problemer i denne bydel med FM-modtagelse af Danmarks Radios programmer. Men pejevognen fandt efter en meget omfattende indsats, frem til lokationen. Og med en ransagelse kendelse i hånden gik politiet ind i huset og beslaglagde udstyr og sendere. Det var tre unge mænd der drev radioen. Den ældste på 18 år var hovedmanden tilstod straks og at det var ham der havde bygget de fem sendere med hjælp fra to andre på 16 og 13 år. Disse to fik også en ransagning på deres bopæl og mere udstyr blev konfiskeret.
FM-sender 96, kan høres i sommeren 1958, fra en ukendt sendeposition i Østjylland. Der sendes omkring de 88 MHz.
Den startede med at sende grammmofon-musik, uden mellemliggende annoncering. Senere blev der udsendt, ofte; en retransmission af Statsradiofoniens Program ll.
5. maj 1965, høres der igen en Radio Mercur, om natten. Det sendes med jævne mellemrum ind over København på forskellige frekvenser fra en piratradio, der når at slukke før Post- og Telegrafvæsenet kan nå at pejle den. Danmarks Radio modtager tit klager fra lyttere, der bliver forstyrret af skrat og knas fra piratsenderen, når de lytter til de ordinære radioudsendelser fra Rosenørns Allé.

Sendeudstyret som blev beslaglagt hos den 18-årige i Rødovre. Den lille i midten er den mindste af senderne og er på størrelse med en køkken-tændstikæske. Den store bagved var så kraftigt på udgangstrinet at den rakte i radius på 15 kilometer i Københavns-området. (Foto: Politiken)
En kraftig piratsender uden navn, et sted i Stor-Aarhus, der sendte på samme frekvens (89,6 MHz) som Radio Mercur fra Storebælt, kunne genere signalet fra Radio Mercur. Det gjorde den bevidst, når der blev sendt reklamer til Aarhus i "Lyt og køb ind i Aarhus" som Radio Mercur udsendte. Det var i 1962.
Overskrift fra "Demokraten", Aarhus.
Radio Øresund sender fra en position i København på 88,2 MHz. Den er hørt flere gange og er igen aktiv i januar 1973. Her blev der sendt halvanden times popmusik, afbrudt af en speaker (der kaldte sig Hallåmannan), der gav kritik af Danmarks Radios udsendelser - både teknisk og indholdsmæssigt.
Han opfodrede lytterne til at ringe på et bestemt telefonnummer, for at ytre sin kritik. Nummeret tilhørte chefen for Post- & Telegrafvæsenets Pejletjeneste, der hermed blev total blokeret, da der var mange der ringede ind. Det betød at pejlingen af piratradioen blev besværliggjort, da vognen brugte telefoni for at kommunikere. Radio Øresund fortalte på et tidspunkt, at en pejlevogn, netop havde passeret senderens position.
Radio Luxenhøj på 106,7 MHz, sender fra Aarhus den 28. januar 1985. Der sendes meget svag effekt - 150 mW (0,15 Watt) og dækker en radius på 4 km. Der blevt spillet gængse pophits og værten oplyste frit, sit fulde navn og telefonnummer, en smule uforsigtigt, da P&Ts Pejevogne pludseligt kan dukke op og dermed gives der en bøde og sendeudstyret konfiskeres.
Nodeark med Ib Glindemanns originale håndskrevne pausesignal og identifikationsmelodi, 1961.
"Hvad Siger De" den 15. september 1961.
Hans Vangkilde spørger folk på gaden i København, om deres mening - om den nye kommericielle radiosender. (16:32)
"De lytter til en Prøveudsendelse fra DCR" på 94 MHz den 14. september 1961. (01:49)
Preben Uglebjerg - "På Slap Line" den 15. september 1961.
Sidder i studiet og hylder den nye kommercielle radiosender. Her er bl.a. et satirisk "frem lyt" til hvordan DCR sender i 1986 - 25 år efter åbningen, man tænker det er fra planeten Mars, hvorfra man kan se planeten Mercur. (12:20)
Hans Vangkilde introducerer Hannah Bjarnhof, som laver monolog om "Harry" på åbningsdagen den 15. september 1961. (14:59)
"Ugens Top 10" præsenteret af radioforhandleren - Mikro Radio, der havde flere filialer rundt om i Storkøbenhavn. Vært Hans Vangkilde gennemgår de mest solgte plader i de københavnske grammofonbutikker, 22. novenmber 1961. (12:58)
Herunder er nævnt piratradiostationer i rækkefølge - efter sendeår
I sommeren 1961, før DCR havde fået adresse i Hvidovre, var radioens adresse i Vendersgade 3, København K.
Her en avisannonce hvor der søges personale til nyhedstjeneste og teknikere til skibet.

Juli 1961.
Prøveudsendelser, 14. september 1961.
Programchef Hans Vangkilde spiller klaver imens tonemester Preben Ploug ser med fra teknikken. Stående bagved ses reklamekonsulent Preben Bülow, 1961.
DCR visitkort - Jerry Katz.
^
DCR, stempel.
Hørt på Als.
Ekstra Bladet,
15. september 1961.

Et par dage efter kunne aviserne også fortælle, at DCR med den kraftige Siemens-sender, også kunne høres i Thisted.
"1000 kr. til læserne med det rigtig oplæste nummer på Deres DCR talkupon", Se & Hør konkurrencer i oktober og november 1961. (tryk for stor)
^ Ekstra Bladet, 26. januar 1962.
< B.T., 26. januar 1962.
Den 29. januar 1962 er det slut med DCR i æteren. Radio Mercur overtager skib, udstyr og personale, men ikke ejerkredsen og ledelsen.

Der var fem væsenlige grunde til sammenlægningen;
1. Radio Mercur har to skibe, en det ene, Cheeta 1 i Øresund, har for ringe sendekvalitet. DCR har kun ét skib, Nijmah al Hazz, i Øresund. Det har til gengæld, hvad kvalitet og rækkevidde angår, haft en uventet succes.
2. Annoncørerne har været utilfredse med Radio Mercurs sende kvalitet på Øresund. Samtidig har annoncørerne påpeget det upraktiske i at skulle vælge mellem to radiostationer. For dem løses et problem ved sammenslutningen.
3. Radio Mercur har haft succes med sin Jylland/Fyn-sender, uheld med sin Øresund-sender. Har samtidig et argument i sin stærkere kapital. DCR har fin sendekvalitet, men ingen betydelig kapital.
4. Lyttere har langt større fordel af én stor og samlet radiostation, der kan producere programmer af alle slags. Stationerne har hver for sig samlet folk med betydelige evner for radioarbejde.
5. Postvæsenet har bl.a. over for flere dagblade påpeget, at der hvis Danmarks Radio monopol ophæves - kun bliver plads på FM-båndet til én station.

Anders Dahlerup præsenterer og interviewer DCRs medarbejdere, 15. september 1961. (28:39)
QSL-kort, september 1977.
Koral Radio, info om frekvenser, jingler og afmelding, (sammenklip), 1957 og 1958. (04:06)
---->
Grill Radio, pausesignal og indledning. Herefter diverse indlæg, spots, musik, reklamer og interview med folk på gaden. Afslutning med adresse, 14. september 1982. (17:35)
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Grill Radio - Vi starter snart regelmæssige udsendelser. Musik, adresse til Holland og snak med BZere og elever fra Arbejdernes Friskole, den 11. juni 1982. (15:16)
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
< Fra toppen af "RUTANA"-siloen sendte Radio Rutana i april 1983.
Grill Radio, spots, musik, reklamer og en afslutning fra med en "kærlig hilsen" til en trofast lytter - P&T telegrafinspektør S. E. Jensen, den 28. september 1982. (06:01)
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Sider fra en folder om Radio Mercur. (tryk for stor)
I 1982 var der flere piratstationer i Viborg. Der kunnes stilles ind på.
Den første der sendte i byen, den 12. juli, var 'Senderen' på 101,9 MHz med en et kraftigt signal og lidt brum i baggrunden, når der var popmusik. Den mandelige speaker var usikker og vrøvlede, når han talte i mikrofonen.
Radio Knowhow sendte på omkring 102 MHz den 14. juli.
Radio Brum sendte nonstop musik den 21. juli med brum på modulationen. Frekvensen varierede fra 102 til 106 MHz med mange afbrydelser.
Den 1. maj 1945 kl. 22.00, få dage før den tyske kapitulation, gik clandestine stationen "Den Frie Danske Radio" i luften på 41 meterbåndet. Stationen sendte fra et værelse i en privat villa beliggende på Søllingsvej 14, en sidevej til Vilvordevej i Charlottenlund. Det var Studenternes Efterretningstjeneste der stod bag den, efter forholdene, en ret kraftige station. Senderen var bygget af ingeniør Janus Tabur og komponenterne til senderen var stjålet på tyskernes lagre. Senderen var søgt sikret på alle måder. Der var konstant vagter i huset, og når man sendte, hvilket skete hver fulde time hele eftermiddagen og aftenen, var der ekstra vagter. Vagterne var udstyret med maskinpistoler, karabiner, håndgranater og tilmed et enkelt rekylgevær. Skulle det komme til regulær kamp ved villaen, var bevogtningen så stærk, at man forventede at have tid til at flytte senderen ind i en bil, der stod køreklar, og dermed sikre den værdifulde sender. Vurderingen var, at det ville tage tyskerne mindst ti minutter at pejle stationen, og derfor holdt man alle udsendelser på højst ni minutters varighed. Angiveligt blev der kun i et enkelt tilfælde observeret en tysk pejlevogn i nærheden af senderen.

Udsendelserne blev sendt direkte og bag mikrofonen sad bl.a. redaktør Karl Bjarnhof samt Helmer Sørensen og Poul Overgaard Nielsen, begge formelt stadig ansat på Pressens Radioavis. Nazisterne forsøgte sig også med såkaldte "sorte clandestine stationen" i Danmark under krigen. En radiohandler Westermann fra Haslev havde, for det tyske HIPO-korps, indrettet en bil med radiosender og gik i luften fra Dyrehaven under navnet "Den Illegale Socialistiske Sender".
Der blev sendt søndag, tirsdag og torsdag aften på samme frekvens som Statsradiofonien i København. Man gik i luften netop som dagens udsendelser fra Statsradiofonien var afsluttet med Pressens Radioavis kl. 21. Der var dog ikke mange, der hoppede på limpinden, så disse tyske forsøg på at drive en "sort clandestine" station blev hurtigt opgivet.
Programoversigt, august 1978.
Programoversigt, marts 1978.
Esbjerg Musik Radio med en "test transmission" den 25. marts 1982. (12:54)
QSL-kort, maj 1978.
Merchandise t-shirt, 1978.
Radio Viking med Oscar Hansson. Opstart med pausesignal og intro. Musik og "DX-News" den 29. januar 1978. (17:34)
1-års jubilæumsprogram med Oscar Hansson, Paul Anthony og Phil Hazelton, 7. august 1978. (11:34)
"The Saga Of The Vikings" - sidste udsendelse med Oscar Hansson og Paul Anthony den 30. marts 1980. (35:24)
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
Åbn programmet på en ny fane
(Tegning: Henrik Flagstad/Politiken)
Bagrudestreamer.
Radio Viking overgiver sig ikke.
Artikel, SE & HØR, september 1978.
(tryk for stor)
Radio Electra jingle, 1974. (01:14)
Brev til Preben Stablewski, 1977.
(tryk for stor)
Brev til Preben Stablewski, 1978.
(tryk for stor)
1960'erne
1970'erne
1980'erne
1990'erne
00'erne
10'erne
1950'erne
1940'erne
Intro på udsendelse, 2006. (01:46)
"RUTANA" reklame fra brødfabrikken, 1977.