Kontakt os






 

'Kontant' svarer på kritik af udsendelse om Boxer
Mandag 12. marts 2012
Af Ulrik Brinck
 
DRs forbrugermagasin Kontant har fået hård kritik efter tirsdagens udsendelse, der handlede om tv-distributøren Boxer og TV 2s overgang til betalingskanal. Blandt kritikerne var teleanalytiker John Strand, som allerede samme aften sendte en klage over udsendelsen til DRs lytter- og seerredaktør. Nu har Kontants redaktør besvaret John Strands kritik.
John Strand valgte, ud over at sende en klage til DRs lytter- og seerredaktør, Jacob Mollerup, også at offentliggøre klagebrevets fulde ordlyd i kommentarforumet på Kontants egen hjemmeside samt at sende den til en række medier. Jacob Mollerup har i første omgang overladt det til Kontants redaktør, Lisbeth Kølster, at besvare klagen.

Et af John Strands klagepunkter er, at Boxer i udsendelsen fremstilles som værende den eneste udbyder af TV 2 som betalingskanal. Det afviser Lisbeth Kølster, som skriver, at det i udsendelsen "igen og igen [pointeres], at vi beskæftiger os med den lille halve million tv-forbrugere, der ser tv via antenne."

I den omstridte udsendelse medvirkede bl.a. en husejer i Holte, som måtte udskifte en antenneforstærker for at kunne se TV 2, efter at kanalen var blevet betalingskanal. John Strand påpeger i sin klage, at der ikke er noget nyt i, at forbrugere, for at kunne gøre brug af ny teknologi, sommetider må investere i ny hardware.

Til dette svarer Kølster: "Programmet handler om, at en del af antenne-folket føler sig vildledt med hensyn til mulighederne for at se TV 2 efter 11. januar, hvor TV 2 blev betalingskanal. De havde nemlig fået at vide, at alt ville blive som før, hvis de tegnede abonnement hos Boxer og anskaffede et modul og et TV 2 kort - samlet til en sum af ca. 700 kr. De er ikke blevet advaret om, at for mange af dem vil dette ikke være nok. Nogle skal yderligere have ny antenne eller en ekstra forstærker, og det har kostet dem dyrt i montørbesøg og anskaffelser. Andre kan ikke få skidtet til at virke - uanset hvor meget de tilkobler af grej. De har nemlig ikke fået at vide, at de uheldigvis befinder sig et sted, hvor der ikke er dækning. Og dækningsgraden er 97 procent, ikke 100. (...) M.a.o. en helt banal forbrugerproblemstilling: Tusindvis af forbrugere har betalt for en vare, de ikke får. Når Boxer-kunderne, som slås med disse tekniske problemer, så ydermere oplever, at de ikke bliver behandlet seriøst af Boxers kundeservice, så stiger frustrationen. Dette afspejler sig i klagestrømmen til bl.a. Kontant."

Et tredje punkt i John Strands klage handler om, at udsendelsen fremstillede DRs egne tv-kanaler som værende gratis. Det skete i en sekvens i udsendelsen, hvor de fem landsdækkende MUX var illustreret med fem plastickasser, som man lagde skilte med kanallogoer ned i. Foran MUX1 og 2 var der placeret et skilt med teksten "Gratis". Her giver Kontant-redaktøren ham delvist medhold: "Her viser vi et skilt, hvor vi betegner de licensfinansierede Mux1 og 2 som "gratis". I speaken siger vi public service-mux. Mere præcist burde der have stået licensfinansieret på skiltet. Begrundelsen var, at Mux 1 og 2 er "free-to-air" og kan ses af alle, uanset om de betaler den lovpligtige medielicens eller ej. Der ligger fra vores side ingen politiske pointer i denne sekvens, kun en teknisk forklaring på flytningen af TV2", skriver Lisbeth Kølster.

Kølsters svar er alene et svar på John Strands klage til DRs lytter- og seerredaktør, og forholder sig således ikke til kritikken fra de mange andre utilfredse seere, der har skrevet i kommentarforumet på Kontants hjemmeside. Mange af disse seere mener, at den udskældte udsendelse forsøgte af fremstille Boxer som værende ansvarlig for problemer med tv-seernes egne antenneanlæg.

Boxer er i øvrigt ikke enig med Lisbeth Kølster i, at deres dækningsgrad skulle være 97 procent. Boxer skriver på sin hjemmeside, at de dækker mellem 99,2 og 99,5 pct. af alle husstande, mens DR dækker mellem 99,5 pct. og 99,8 pct. Boxer mener heller ikke, at der skulle være dårlig dækning i Holte og Slagelse, hvor de to seere, der medvirkede i udsendelsen, bor.


Såvel John Strands klage som Lisbeth Kølsters svar kan læses i deres fulde ordlyd på Kontants hjemmeside:
http://www.dr.dk/DR1/kontant/2012/03/10095152.htm

Læs også:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=20130


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002