Kontakt os


 


Lørdag 31. august 2002
Radikale vil indrage DR-millioner; Brian Mikkelsen vil ha' bedre programmer
Det Radikale Venstre opfordrer kulturminister Brian Mikkelsen (K) til at kon-fiskere de mange millioner kroner, DR sparer i forbindelse med journalist-strejken. "Vi skal ikke finde os i, at Christian S. Nissen spekulerer i at spare millioner under konflikten", siger den Radikale medieordfører, Naser Khader til Ritzau. Brian Mikkelsen er allerede på banen og vil nu bede DR om en garanti for at de sparede lønudgifter bliver øremærket til program-produktion. "Jeg forventer og kræver, at der kommer bedre programmer ud af de sparede penge. Det er lytterne og seerne, der betaler licens og dermed dem, der skal have gavn af de sparede lønudgifter", siger Mikkelsen til B.T. (SHN)

Lørdag 31. august 2002
Afslag til lokal-tv i Sønderborg
Der bliver ikke nogen TvDanmark 2 station i Sønderborg i denne omgang. Foreningen bag stationen - der af JydskeVestkysten kaldes mystisk - har nemlig ikke overholdt loven, og derfor har det lokale radio- og tv-nævn afvist at behandle ansøgningen om sendetilladelse. Læs mere

Fredag 30. august 2002
Færre penge til udlicitering end ventet
Iflg. medieforliget skal DR købe 21 % af sine programmer i det private produktionsmiljø i løbet af et par år. Men producenterne skal slå koldt vand i blodet, sagde DR TV-direktør Jørgen Ramskov (billledet) på TVfestival.dk iflg. TV 2 Medienyt. I de 107 mio. kr. DR skal købe ind for i 2003 er medregnet de 35 mio. kr., som DR skal investere i film. Producentforeningen troede at de 35 mio. kr. kom oven i de 107 mio. kr., men det er ikke tilfældet. (SHN)

Fredag 30. august 2002
Slut med boksning på TV 2
TV 2 / Sporten vil ikke længere satse på professionel boksning og har derfor valgt ikke at forlænge samarbejdet med boksepromotor Anders Vester fra årsskiftet, oplyser TV 2 Medienyt. Vester og TV 2 har samarbejdet siden 1998 og efter sidste stævne - den 15. november - er det altså slut. (SHN)

Fredag 30. august 2002
Ministeriet siger nej til reklamer i serier
Radio- og Tv Nævnet afgjorde onsdag, hvorvidt det er lovligt eller ej, når TvDanmark opdeler serieafsnit i to dele, hvor der placeres en reklameblok imellem. Men nævnet vil først oplyse, hvad afgørelsen blev - i løbet af næste uge. TV 2 Medienyt kan dog i dag pege på, at Kulturministeriet i bemærkningerne til det nye forslag til radio- og fjernsynslov der netop er offentliggjort, ligestiller spillefilm, tv-film og de enkelte afsnit i en tv-serie. Disse skal alle betragtes som "et program", og ministeriet fastslår, at det ikke vil være i overensstemmelse med intentionerne bag loven at opdele et indkøbt eller produceret afsnit i flere dele. (SHN)

Torsdag 29. august 2002
DR-konflikt bekymrer ikke danskerne
En Catinet Research undersøgelse blandt 1.002 danskere viser at 2/3 ikke mener, at det betyder noget, at DR for tiden ikke sender normalt. Knap 1/3 synes at det er problematisk. Selv blandt dem, der beskriver sig selv som DR's kerneseere, mener mere end halvdelen, at konflikten ikke er et problem. Det oplyser Ritzaus Bureau, der videre skriver at de strejkende DR journalister ikke er særligt bekymrede over tallene, men en talsmand for journalisterne undrer sig dog over resultatet af undersøgelsen, når man samtidigt kan se at aktualitetsprogrammer fra DR topper seerlisterne uge efter uge. (SHN)

Torsdag 29. august 2002
Tv-reklameomsætning 10 % ned
Det samlede annoncemarkedet gik ned med 337 mio. kr. i 1. halvår 2002, og det var ikke kun dagbladene men også tv og ugeblade der tabte omsætning, skriver Markedsføring. Iflg. Reklameforums Annoncebarometer tabte tv i alt 84 mio. kr (10 %) i 1. halvår 2002. Dagbladene var klart største taber med et minus på 16 %. (SHN)

Torsdag 29. august 2002
Op mod 150 stillinger nedlægges i DR
DR vil på grund af den medieaftale, som VK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik i juni, være nødt til at nedlægge op mod 150 stillinger, skriver Jyllands Posten i dag. Hvor mange medarbejdere, der kan placeres i ledige stillinger andre steder i DR, hvor der er ansættelsesstop, og hvor mange, der må afskediges, ligger først fast efter yderligere undersøgelser, oplyser generaldirektør Christian S. Nissen til avisen. Stillingerne forsvinder primært fordi DR fremover skal udlicitere en større del af produktionen. (SHN)

Onsdag 28. august 2002
Først Zulu-betaling efter privatisering
TV 2 nå vente med at tage betaling for TV 2 Zulu indtil stationen er privatiseret. Det fastslår Venstres politiske ordfører Jens Rohde i dag overfor Børsen. Han vil ikke acceptere at TV 2 begynder at opkræve penge fra seerne ad andre kanaler, og hvis TV 2 gør det vil der blive grebet ind med lovgivning. TV 2's økonomidirektør Peter Parbo fastholder overfor Børsen, at TV 2 vil tage betaling for TV 2 Zulu fra nytår - men understreger at stationen vil holde sig til gældende lovgivning. (SHN)

Onsdag 28. august 2002
Fremgang for direkte fodbold på 3+
Fodbolden slår bedre igennem på 3+ i den nye sendetid lørdag - end sidste år, hvor 3+ sendte de direkte kampe søndag eftermiddag og mandag aften. I lørdags havde 3+ f.eks. den bedste lørdag nogensinde. Årsagen var blandt andet, at der blev sendt live fra kampen mellem FC København og Brøndby IF. I snit fulgte 244.000 seere kampen, og kampen havde 295.000 seere da flest fulgte med i slutningen af 2. halvleg. I efteråret 2001 lå sharen for live-kampene på 9 % blandt personer 15-50, som kan modtage TV3 i gennemsnit. I år er sharen på live-kampene lørdag eftermiddag steget til hele 29 %. (SHN)

Onsdag 28. august 2002
Britisk 'Temptation Island' på TvDanmark
Som opvarmning til en ny skan-dinavisk version af Temptation Island får TvDanmark 1s seere i efteråret mulighed for at se den britiske version af Temptation Island, som er optaget på øen Roatan. Roatan var også hjemsted for både den første skandinaviske og den amerikanske version af Temptation Island. Værten er Ed Hall, og der er premiere på programserien i aften kl. 20. Optagelserne til den nye skandinaviske omgang Temptation Island starter næste uge i Thailand, oplyser TvDanmark. (SHN)

Tirsdag 27. august 2002
DR vil især købe Underholdning, Dramatik og Børn & Unge-stof eksternt
Den nye medieaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti betyder at DR i lang større omfang end hidtil skal købe programmer eksternt. I 2003 øges budgettet fra 85 til 107 mio. kr. og i 2006 skal der udlægges for i alt 150 mio. kr. DR's bestyrelse har i dag besluttet at der udover den produktion, der allerede er udlagt, primært vil ske en udlægning til eksterne producenter inden for: Underholdning, Dramatik og på Børn & Unge-området. DR ønsker så vidt muligt at friholde fakta- og dokumentarprogrammerne, ligesom nyhedsområdet heller ikke bliver berørt af krav om udlægning. Læs mere

Tirsdag 27. august 2002
TVfestival berøres kun lidt af DR afbud
"Vi er virkeligt kede af at journalisterne fra DR ikke kan deltage - men som det ser ud nu kommer det kun til at betyde aflysning af én session", siger festivalchef Susanne Holmdal Mikkelsen til tvnyt.com. Den aflyste session er dén med Kurt Strand. Derudover er 3-4 andre sessions berørt, men her i dag er det lykkedes at finde afløsere, således at de kan gennemføres. Susanne Holmdal vurderer, at fraværet af DR journalisterne vil betyde 10-15 % færre deltagere, men da deltagergebyret er forudbetalt - og ikke kan betales tilbage - får det ingen økonomiske konsekvenser for festivalen. (SHN)

Tirsdag 27. august 2002
TVfestival unden DJ medlemmer fra DR
Den stort anlagte Tvfestival.dk, der finder sted nu på torsdag, fredag og lørdag, vil blive uden deltagelse af DR-ansatte, der er medlemmer af Dansk Journalistforbund (DJ). Det gælder både som deltagere og som medvirkende. Det skyldes, at DRs ledelse har annuleret tilmeldingerne for DR-ansatte DJ-medlemmer, men også at DJ nu siger til de medvirkende med oplæg og anden optræden, at de ikke må påtage sig opgaven, da en optræden nødvendigvis er tæt forbundet med DR-ansættelsen. Det skriver 'Journalisten' i dag. (SHN)

Tirsdag 27. august 2002
Afgørelse om DR genudsendelser udsat
Retten i Gladsaxe kom ikke med en afgørelse i dag i den retssag, som Dansk Journalistforbund (DJ) havde anlagt mod DR for at sende genudsendelser i radio og tv med forbundets medlemmer. Først den 3. september vil dommeren komme med en kendelse i sagen, meddeler Ritzau. Læs mere

1 2 3 4 5 6 [>]
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002