Kontakt os






 

Her er værterne ved MGP 2013
Torsdag 29. november 2012
Af Karsten Jensen
 
Den 2. februar 2013 afholder DR børnenes MGP i Boxen i Herning. Det bliver sangerinde og skuespiller Szhirley og tv-værten Jacob Riising, der guider seerne, publikum og børnene gennem aftenen.

Når finalen i børnenes MGP skydes i gang, bliver det med en garvet vært fra børne-tv og en erfaren sangerinde og skuespiller. Hver for sig er de i fuld gang med deres selvstændige og travle karrierer. Men for en stund glæder de sig både til at arbejde sammen og til at hjælpe de ti udvalgte grupper med at få en oplevelse for livet ved MGP 2013.

"Jeg blev virkelig glad, da jeg blev spurgt, om jeg ville være MGP-vært. Specielt fordi det er sammen med Jacob Riising. Sammen med min søn ser jeg ham ofte på DR Ramasjang. Vi er store fans," siger Szhirley og tilføjer:

"At se alle de skønne og seje unger igen, som jeg for nylig coachede ved MGP's workshops, gør det bare endnu mere fantastisk. Jeg glæder mig til at opleve denne store aften sammen med dem," siger Szhirley.

Alvidende værter
Szhirley er en vidtfavnende kvinde. Hun har udgivet to albums, været radiovært på P3, medvirket i de stort opsatte musicals West Side Story og Elsk mig i nat, og er netop nu aktuel i DR1's familiejulekalender 'Julestjerner', hvor hun har en af de bærende roller.

Jacob Riising har lavet MGP flere gange. Men seerne og publikum har også mødt ham i blandt andet Gepetto News, Ramasjangskolen og Cirkus Summarum. Om Szhirley siger Jacob Riising:

"Jeg kender jo ikke Szhirley så godt endnu. Men jeg ved, at hun ikke alene er musikalsk men også ved alt om musik. Samtidig ved jeg noget om alt andet på jorden, så vi bliver utvivlsomt et godt team. Desuden har jeg bemærket, at hun er god ved børn og dyr - i hvert fald dyr," siger Jacob Riising.

Fokus på musikalsk udvikling
MGP er et samarbejde mellem DR, KODA og de kommunale musikskoler. Igen i 2013 har fokus været på børnenes musikalske udvikling. Gennem de sidste par måneder har de tre organisationer været i selskab med knapt 1000 musikglade børn, som alle har meldt sig til MGP. På workshopslandet over har børnene skrevet, komponeret, optrådt og sunget det bedste, de har lært. Over 400 tilmeldte bidrag er nu blevet til ti, og de deltager alle i finalen den 2. februar i Boxen i Herning.

Ambitionen med samarbejdet er, at flere børn rundt om i landet skal have større og længere glæde af den årlige musikalske begivenhed. Samtidig vil DR gerne fokusere mere på processen i at skrive en sang og give børnene inspiration til at arbejde kreativt med musik.

Claus Hempler, Pilfinger og Szhirley
Ved hjælp af træning fra tre musikere; Claus Hempler, Pilfinger og Szhirley og via samarbejdet med lokale kræfter er børnenes talent, gennem de sidste par måneder, blevet udfordret og udviklet - blandt andet på workshops i fem større byer i Danmark.


Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen, DR.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002