Kontakt os






 

TV 2 Østjylland raser over lokale stationer
Tirsdag 13. april 2010
Af Eric Larsen
 
Der spekuleres groft i at omgå reglerne, støttekronerne fosser ud af Kulturministeriet, og seerne flygter.
Direktør for TV 2 Østjylland, Peter Kramer, vil hurtigst muligt have Folketing og Kulturminister til at gribe ind over for tilstandene på de lokale digital-kanaler som er reserveret til lokalt og idébaseret tv, det såkaldte græsrods-tv.

Efter flere indslag på TV 2 Østjylland om de idébaserede tv-stationers udsendelser, retter direktøren for regionalstationen i artikler i Århus Stiftstidende nu et hårdt angreb mod sine tv-kolleger.

TV 2 Østjylland havde nemlig høje forhåbninger til den ekstra sendetime, som man i dyre domme producerer hver dag 20-21 til den nye lokale kanal. Men seerne har svigtet, og det i en grad så mange direkte har fravalgt at have kanalen kodet ind på deres tv. Det skyldes ifølge direktøren, at det langt fra er lokalt produceret tv som udsendes af de øvrige sendetilladelser. Tværtimod er meget af det kristent forkyndelses-tv, og ikke af den mere runde slags fra Folkekirken, men hardcore prædikanter inspireret af diverse vækkelses-bevægelser, hvis der da ikke ligefrem sendes stribevis af programmer produceret af kristne stationer i USA og de andre Nordiske lande.

Direktøren har netop afleveret en public-service redegørelse til Radio- og TV-nævnet, hvori det dokumenteres, at reglerne for lokalt produceret tv systematisk bliver overtrådt, og at især religiøse grupper spekulerer i at lade de samme programmer cirkulere mellem flere lokale sendetilladelser.

Et af hans forslag går ud på, at etablere et lokalt tv-nævn, som skal sikre den lokale forankring og kvalitet. I øjeblikket er det Mediesekretariatet som skal holde et vågent øje med sendetilladelserne, men man har ikke ressourcerne til selv at holde øje med, om f.eks. en udsendelse fra Kanal Hovedstaden også bliver udsendt som ”ny” på f.eks. Kanal Østjylland og Kanal Fyn. Dette har nemlig betydning for tildelingen af støttekroner.

Det er dog tvnyt.com’s opfattelse, at der ganske regelmæssigt udsendes programmer produceret til andre regioner end dem de bliver vist på, dette ses både på forkyndelses- og fagbevægelses-stationer. Hvis udsendelserne da ikke ligefrem er produceret af diverse amerikanske og nordiske satellit-tv-stationer. Endelig ses der også af og til i rulleteksterne til et program at udsendelsen er flere år gammel og produceret til f.eks. en sendetilladelse i det daværende sendesamvirke på Kanal København. Hvilket gør programmet både uaktuelt, og ikke mindst uinteressant for seere uden for Hovedstaden


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002