Kontakt os






 

Tv's rolle er ved at være udspillet
Onsdag 6. december 2006
Af Knud Hyllested
 
Tv’s rolle som det samlende midtpunkt for familien er ved at være udspillet. Fremtiden ligger på nettet og bærbare afspillere, spår DR’s generaldirektør Kenneth Plummer
De tider, hvor hele familien samledes foran tv-apparatet er ved at være forbi, mener DR’s generaldirektør. Kenneth Plummer siger til Børsen, at tv og radio fortsat vil spille en vigtig rolle for mange danskere, men vurderer, at forbruget af nyheder, kultur og underholdning i stigende grad vil blive flyttet over på internettet. DR skal derfor følge med befolkningen ud på de medieplatforme, de ønsker at benytte og her tilbyde solide alternativer til de mange konkurrenter, der er strømmet ind på markedet i de seneste år, siger Kenneth Plummer og henviser til, at DR allerede i dag laver mange programmer, bl.a. drama og nyhedsmagasiner, der ikke udbydes af andre.

Kenneth Plummer nærer store forventninger til DR’s kommende online-nyhedskanal, der vil blive fremskyndet og ifølge generaldirektøren er inspireret af, hvad CNN og BBC laver og ikke ses som en pendant til TV News. På børne- og ungeområdet vil DR lancere originalt indhold og spil på nettet i forbindelse med en ny børnekanal, ligesom en ungdomskanal også vil blive lanceret i det kommende år.

DR’s generaldirektør siger til Børsen, at det han allermest brænder for er, at stå i spidsen for udformningen af en strategi, som inden for de kommende fire år totalt vil transformere DR fra at være en gammeldags radio- og tv-station til en moderne flermediel virksomhed og som den elektroniske medieoperatør i landet, der har mest dansksproget, dansk udviklet og danskproduceret indhold.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002