Kontakt os


 

Jørgen Leth viser 'Mit Frankrig'
Onsdag 29. juli 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I en ny programserie på TV 2 Fri fra torsdag den 6. august rejser Jørgen Leth og Hans Pilgaard gennem det Frankrig, som Leth kender så godt - og som han så gerne vil vise frem.


Det "at rejse" får først betydning, når man deler sine oplevelser med andre, mener Jørgen Leth - og det er lige præcis det Leth gør, når han i selskab med Hans Pilgaard rejser Frankrig rundt i en ny programserie på TV 2 Fri.

De to kender ikke hinanden på forhånd og er vidt forskellige, men det bliver en tur med masser af hjertelige grin og interessante historier, lover TV 2 i dag i en pressemeddelelse.

Rejsen begynder i Paris, hvor Jørgen Leth tager imod Hans Pilgaard i byens lufthavn. For at komme ind til centrum benytter de to herrer metroen, og allerede her får Hans Pilgaard en snert af Jørgen Leths livsstil - han hader nemlig offentlig transport og kører meget hellere i taxa.

De drager mod Leths yndlingskvarter, Saint-Germain-des-Prés, hvor han altid bor, når han er i byen. Et kvarter, der emmer af fransk stemning og liv, så den åbne og altid nysgerrige Hans Pilgaard suger alle indtryk til sig og lader sig hurtigt rive med af Jørgens livsnyderliv.

I Jørgen Leths favoritbutik, Giorgio Armani, bliver det et lidt dyrt besøg, men som han siger: "Man skal være lidt ekstra god ved sig selv, når man er på ferie". Leths eksklusive vaner popper op igen, når de på deres tur besøger et af Pyrenæernes helt store trækplastre, de populære kurbade, og det skulle blive et kønt syn, når de to smider kludene og lader sig forkæle efter alle kunstens regler.


En tur med god kemi

Selv om forskellene på de to er tydelige i temperament og livserfaringer, opstår der hurtigt en god kemi mellem dem, og der er tid til spændende snakke, livsbetragtninger og hjertelige grin på de lange køreture fra Paris til Pau, fra Pyrenæerne til Provence, lover TV 2 videre.

Jørgen Leth har planlagt turen godt og har sin sorte notesbog under armen på hele turen. Bogen er fyldt med alle de historier, han gerne vil fortælle, for som en ivrig historiefortæller er det vigtigt for ham, at Hans Pilgaard bliver velinformeret og begejstret.

"Jeg tror, vi er mange, der elsker Hans Pilgaards lattermilde og smittende personlighed og Jørgen Leths dragende fortællestil. Begge dele er i højsædet i 'Mit Frankrig – Jørgen Leth & Hans Pilgaard' samtidig med, at vi får sjove og anderledes historier om Frankrig fortalt af en stemme, der for de fleste danskere er synonym med landet," siger TV 2 Fri-redaktør Peter Stovgaard, der beskriver formen på den nye tv-serie som en 'road movie' i bedste 'Driving Miss Daisy'-stil.

Første gang torsdag den 6. august kl. 20.40 på TV 2 Fri, og herefter de kommende fem torsdage.


Foto: Jørgen Leth har inviteret Hans Pilgaard på en personlig tur gennem sit elskede Frankrig, og deres rejse sammen begynder i byernes by, Paris. Her møder de bl.a. Jørgens unge haitiske ekskæreste Dorothie. (Fotograf: Søren Kirkegaard / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002