Kontakt os






 

210.000 får en hilsen fra DR Licens
Onsdag 21. august 2013
Af Karsten Jensen
 
Næsten 210.000 husstande har udsigt til at få post fra DR Licens fra fredag og den næste måned frem.
Hilsenen går ud til alle adresser, hvor der ikke bliver betalt licens i dag. Brevene skal være med til at sikre, at så mange som muligt er korrekt tilmeldt medielicensen.

At brevene går ud lige nu er bestemt ingen tilfældighed.

”Når de unge flytter hjemmefra i august og september, og uddannelsesinstitutionerne starter, ser vi normalt en stor stigning i antallet af husstande, der ikke betaler licens. Derfor vil vi gerne minde dem om licensen, der måske ikke er den, de tænker allerførst på, når et nyt studie går i gang, og de måske tilmed ligger i flytterod,” siger chefen for DR Licens, Lotte Boas.

Brevene skal også være med til at sikre, at alle andre, der ikke er tilmeldt licensen, betaler, hvis de altså skal betale. Det skal man, hvis man har fjernsyn, computer, smartphone eller tablet med internetforbindelse. Har man derimod kun en radio, har man ikke skullet betale for det siden den 1. juli i år, hvor radiolicensen blev afskaffet efter 88 år.


Tror den er betalt
”Nogle tror fejlagtigt, at de allerede betaler licens via deres betaling til kabel-tv, antenneforening eller husleje, og i brevene understreger vi, at licensen aldrig kan være omfattet af disse betalinger. Man kan kun betale licens til DR,” forklarer Lotte Boas.

Hun oplever også, at flere betaler deres ekskærestes licens, fordi de ikke har fået delt betalingsserviceaftalerne mellem sig. Og også det bliver de 210.000 husstande opfordret til at tjekke, så de ikke unødigt får besøg af DRs licensinspektører, der konstant kører rundt i landet.


Kendte værter og dukker er med
En række af DRs kendte værter og –dukker medvirker i licensbrev-kampagnen, og de vil senere også dukke op i en stribe licensfilm.

Så når de mange breve går ud, vil navne som for eksempel Kaj og Andrea, Tine Gøtzsche, Ulla Essendrop, Esben Bjerre og Peter Falktoft fra ’Monte Carlo’ på P3, DR Pigekoret, Anders Lund Madsen og Nikolaj Sonne samtidig ende i postkasser og brevsprækker landet over med budskabet om, at ”licens er noget, vi giver til hinanden”.

Licensen er i 2013 på 1207 kroner pr. halvår, og 2,4 millioner husstande betaler. Af dem betaler omkring 100.000 nu licensen pr. måned – noget, der blev åbnet mulighed for for fire år siden.

”Månedsbetalingen er en god mulighed for dem, der synes, den halvårlige regning er en stor mundfuld, og vi ser da også, at stadigt flere benytter sig af det. Den mulighed gør vi også opmærksom på i brevene,” forklarer Lotte Boas.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002