Kontakt os






 

ITEK: Digitalt tv-net risikerer at blive et flop
Torsdag 15. december 2005
Af Thomas Nielsen
 
Det planlagte digitale tv-sendenet i Danmark risikerer at blive en fuser. Uden et kommercielt konsortium bag kommer det næppe til at løbe økonomisk rundt, advarer brancheforeningen ITEK.
Når det digitale tv-sendenet formentlig tager i brug i foråret 2006, bliver det i første omgang i en noget beskåret udgave, hvor kun DR og TV 2 får plads.

Derudover kræver nettet at forbrugerne (seerne) investerer i en settop boks for at kunne modtage de digitale tv-signaler. Disse hindringer kræver derfor noget ekstra, hvis man skal få danskerne til at skifte til det digitale tv-net skriver Berlingske Tidende.

Indholdet skal altså være super attraktivt. Og det er ovenikøbet ikke nok, at sammensætningen af kanaler er den helt rigtige. Prisen for betalingskanaler skal også være konkurrencedygtig.

Dertil kræves, at der bliver udpeget et enkelt firma eller konsortium, der kan styre opgaven med at få de kommercielle kanaler med. Det mener i hvert fald ITEK, der er Dansk Industris branchefællesskab for virksomheder inden for IT, tele, elektronik og kommunikation.

"Der er en stor risiko for, at det bliver en fuser, hvis ikke politikerne i det kommende medieforlig skaber en model for det digitale tv-net med et kommercielt konsortium til at stå bag", siger Tom Togsverd, direktør for ITEK.

"Det nytter ikke, det bliver offentligt drevet. Der er brug for at samle det hele hos en enkelt gatekeeper, som kan sikre det frekvensøkonomiske", siger han.

Tom Togsverd advarer mod at lade DR eje sendenettet i fællesskab med TV 2.

"Hvis det digitale tv-net skal blive en succes i forhold til de andre distributionsformer for tv, så er det vigtigt, at så mange som muligt vil lægge deres indhold ud på det digitale sendenet".

Tom Togsverd opfordrer til, at kulturminister Brian Mikkelsen i de kommende medieforhandlinger til foråret trumfer igennem, at sendenettet, som lige nu ejes af DR og TV 2 i fællesskab gennem selskabet Broadcast Service Danmark, sælges til staten.

"Så undgår man, at DR og TV 2 kan pleje særinteresser. Og dermed bliver det lettere at få de kommercielle aktører med", siger Tom Togsverd, der mener næste træk skal være, at staten sælger rådighedsretten til nettet til et konsortium for en årrække.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002