Kontakt os






 

Ny hæderspris til TV 2's Simi Jan
Mandag 8. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2-korrespondent Simi Jan blev lørdag aften hædret med ”The Outstanding Young Person”-prisen (TOYP), der blev uddelt på JCI Danmarks nationalkongres i Silkeborg. Det er tredje gang i 2012, at Simi Jan hædres med en pris.

Med 'The Outstanding Young Person'-prisen kommer Simi Jan i selskab med tidligere vindere som Bjørn Lomborg, Caroline Wozniacki, Lene Espersen, Ole Bornedal, Outlandish, Christian Stadil og Jason Watt.

Simi Jan vandt prisen i konkurrence med tre andre nominerede, nemlig Christina Hembo (ejer af Christina Design London og grundlægger af cykelholdet Christina Watches), Johan Bülow (direktør og ejer af 'Lakrids by Johan Bülow') og Bjarke Ingels (arkitekt og ejer af arkitektfirmaet BIG).

"Jeg er dybt beæret og overvældet over anerkendelsen. Det er jo ikke en journalistpris, men en pris for at gøre en forskel, og det betyder meget for mig, at jeg gennem mit arbejde kan være med til at gøre en forskel for andre mennesker," udtaler Simi Jan om modtagelsen af TOYP-prisen.

Prisen er i år på 7.500 kroner, som Simi Jan donerede videre til en skole for gadebørn i Pakistan.

Ifølge JCI, der er en global non-profit medlemsorganisation bestående af professionelle og entreprenører, repræsenterer de TOYP-nominerede ”beslutsomhed, handling gennem modgang og viljen til at skabe en bedre verden”. "Prisen er en hyldest og anerkendelse til personer mellem 18 og 40 år, der inden for deres felt har gjort en enestående og bemærkelsesværdig præstation. Det er personer, der enten via deres engagement, iværksætterånd, lederskab og/eller entreprenørskab viser vejen og er en inspirationskilde for andre."

Når Simi Jan var TOYP-nomineret – og lørdag aften også blev prisbelønnet – skete det med bl.a. følgende begrundelse foran de over 300 fremmødte JCI-medlemmer:

”Der er tale om en person, der ikke alene har ydet et stort, synligt og vægtigt bidrag i kategorien for større forståelse for børns vilkår, menneskerettigheder og ligestilling. Personen har tillige udført sine aktiviteter med fare for eget liv og helbred – så bliver det ikke meget stærkere. I en alder af kun 33 år har vores modtager allerede gjort mere for forståelse for andre kulturer, end de fleste med stort møje og besvær ville kunne nå i et helt liv.

Hun brænder for sit job og rejser med åbne øjne ud i verdens konfliktzoner med henblik på at bringe verden lidt tættere på danskerne. Hendes ambition er altid at gøre historierne nærværende og sætte ansigt på konflikterne. Samtidig med de menneskelige historier formår hun at formidle svært internationalt stof på en let forståelig måde.”

Simi Jan har tidligere i 2012 modtaget Den Berlingske Fonds Journalistpris og Dansk Kvindesamfunds Mathildepris.

Simi Jan fik allerede i 2008 sin første pris, da hun blev kåret til ’Årets tv-talent’ på den årlige, store branchefestival TvFestival.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002