Kontakt os






 

Regionale radio- og tv-kanaler bør slås sammen
Mandag 22. oktober 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Folketinget sender ekstra millioner kroner til regionalt tv, men såvel regionalt tv som regional radio kunne blive meget bedre, hvis ikke pengene blev delt mellem TV 2 og DR, siger medieforskere. Men journalisterne på de regionale stationer mener, at det er en utrolig dårlig idé.

Det er ikke godt for kvaliteten af den regionale nyhedsdækning, at den elektroniske formidling er delt mellem DR og TV 2. Det siger medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet til Politiken.

Hvis DRs licensfinansierede P4-stationer giftede sig med TV 2-regionerne, kunne kvaliteten stige, og der ville komme flere seere til de regionale 24 timers tv-kanaler, som i dag lever et næsten ubemærket liv. Frands Mortensen siger:

”Det eneste fornuftige er at slå dem sammen. Samlede man dem under DR, kunne de komme ind i et programmæssigt miljø, der ville sikre dem nogle seere, som de ikke har en chance for at finde på deres egen 24-timers kanal”.

Han ser opdelingen som et udslag af politisk borgfred, hvor de borgerlige partier ikke ønsker at lægge TV 2-regionerne ind under DR, mens venstrefløjen ikke vil tage regionalradioerne fra DR. Selv om begge dele ville være fornuftigt, mener medieforskeren.

Og det er public service-forsker Henrik Søndergaard fra Københavns Universitet enig i. Han siger til Politiken, at det regionale danske mediesystem er en smule komisk, for Danmark har jo trods alt kun et befolkningstal på størrelse med Berlins.


Sammenlægning af P4- og TV 2-regionerne er en dårlig idé

Blandt journalisterne på de regionale stationer er der imidlertid umiddelbart ikke tilslutning til en sammenlægning af DRs regionalradioer og TV 2’s regionale tv-kanaler. Det viser en rundringning til de regionale stationer, som Journalisten.dk har foretaget.

Bl.a. siger tillidsmand på DR Trekanten, Poul Sørensen: ”Det er en utrolig dårlig idé at lave en sammenlægning af TV 2's regioner og DRs regioner. Pluralismen i mediebilledet vil forsvinde, og konkurrencen på nyhederne vil gå samme vej. Det kan mediebrugerne ikke være tjent med.”

Marianne Molin, tillidsrepræsentant på TV 2 Øst og medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund, frygter at en sammenlægning vil blive en spareøvelse fra politikernes side. Og så peger hun også på, at en sammenlægning vil betyde, at de mindre regionalaviser vil blive klemt af licensmidler.


Grafik: Tvnyt.com


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002