Kontakt os






 

60 pct af tv-sening foregår alene
Torsdag 6. juli 2017
Af Redaktionen
 
DR1, TV 2 og børnekanalerne er de tv-kanaler, som vi oftest ser sammen med andre, mens vi ser nichekanalerne solo, viser en status, som DR Medieforskning har lavet.
I 2016 foregik omkring 60 procent af tv-seningen i Danmark alene, mens 40 procent af al fjernsyn blev set sammen med andre. Det fremgår af en opgørelse, som DR Medieforskning har lavet.

”Det er hovedkanalerne DR1 og TV 2 og børnekanalerne, som har den laveste andel af solosening. Det skyldes, at det er kanalerne, der er mest velegnede til at se sammen med andre, for eksempel Melodi Grand Prix eller ’Den store bagedyst’ på DR1,” siger medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning i dag iflg. en pressemeddelelse fra DR.

Han fortæller, at det især er de specialiserede nichekanaler, som danskerne ser alene.

”Det er sandsynligvis, fordi man på disse kanaler kan pleje sine egne mere eller mindre nørdede interesser – uden at skulle tage hensyn til husstandens øvrige beboere,” siger han.

I dagtimerne er det omkring 70 procent af tv-seningen, der foregår alene, mens tallet falder til 50 procent i tv-stationernes bedste sendetid fra kl. 20.00 til 22.00.


Vi ser billard og dressurridning alene

”Kanaler som DR K, TV 2 News og Animal Planet er blandt de kanaler, som har en relativ høj andel af solo-sening. Det samme er tilfældet med flere af de mindre sportskanaler, som viser alt fra snooker til dressurridning. Godt nok er sport samtidig noget af det, der kan samle seerne allermest om skærmen - men det gælder primært de store fodbold- og håndboldturneringer på DR1 og TV 2 og ikke det utal af mindre sportsgrene, som især bliver vist på de mindre sportskanaler,” siger Henrik Gregor Knudsen.

Det er børn, der ser mindst fjernsyn alene – nemlig omkring 40 procent af deres tv-sening, men soloseningen stiger i takt med alderen.

”Forskellen er dog ikke enorm. For hvor det blandt de 21-40-årige er 56 procent af seningen, der foregår alene, gælder det 64 procent for seerne over 60 år,” forklarer Henrik Gregor Knudsen.

Julen er hjerternes fest, siger man, og i tv-sammenhæng er der i hvert fald noget om snakken, viser DR Medieforsknings status. Perioden mellem jul og nytår er den tid på året, hvor landets seere ser mindst tv alene.

”Det giver god mening, for julen er jo også familietid. Samtidig har en kanal som DR1 typisk både store shows og premiere på nye dramaserier på den tid af året, og det er noget, der kan samle hele familien foran fjernsynet,” siger Henrik Gregor Knudsen.

På trods af at smartphones og tablets har holdt deres indtog de seneste 10 år, har tallene for henholdsvis solosening og samsening nærmest ikke ændret sig i løbet af årene, fremgår det af tallene.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002