Kontakt os






 

Har DR nu igen afsløret
handlingen i drama-succes?

Tirsdag 2. oktober 2012
Af Karsten Jensen
 
I går kom det frem, at en IT-kyndig person, havde analyseret kildekoden til DRs hjemmeside. En analyse, der ifølge personen afslørede ”morderen” i DRs seneste drama-satstning, ’Forbrydelsen III’.

Indtil videre er der ikke sket nogle mord i tv-serien, der sendes søndag kl. 20 på DR1. I stedet har der været en bortførelse af et barn. En bortførelse, der angiveligt er foretaget af en karakter, der er spillet af den dansk-svenske skuespiller Thomas W. Gabrielsson, hvis stemme er blevet genkendt fra seriens andet afsnit ligesom rulleteksterne har indikeret at det er Gabrielsson.

Men DR hævder, at de ikke har afsløret morderens eller gerningsmandens identitet i ’Forbrydelsen III’ (foto, forside). Det er ren spekulation, fortæller Piv Bernth (foto), der er chef for DR drama og producent på ’Forbrydelsen III’.

DR: ”Vi er jo ikke idioter”
”Selvfølgelig laver vi ikke sådan en brøler. Vi er jo ikke idioter,” siger Piv Bernth til DR Kultur. Hun fortsætter:

”Hvis folk påstår, de har fundet morderen, så er det jo fint, men det siger sig selv, at vi ikke kan kommentere på den slags rygter. Det er jo ikke i seernes interesser at få at vide, hvem det er så tidligt i sæsonen,” siger Piv Bernth.

Fra holdet bag tv-serien har det tidligere forlydt, at kun ganske få personer har kendt til den egentlige forbryder og at selv hovedrolleindehaverne først har fået personafsløringen op til indspilningerne af sidste og næstsidste afsnit.

DR har tidligere afsløret sig selv
Men ”idioter” var DR tilsyneladende i 2009, hvor ’Forbrydelsen II’ blev sendt. Her kom DR ved en fejl til at afsløre seriens forbryder i forbindelser med programomtaler. Déngang sagde produceren Piv Bernth til B.T.: ”Hver uge skriver vi tre linjer om det program som bliver sendt, og teknikken gjorde, at de blev spredt på diverse tv-sites før tid. Da vi opdagede, at omtalen af program 8 lå på hjemmesiden, allerede da progam 6 blev sendt, skyndte vi os at rette fejlen."

Da DR i 2002 sendte serien ’Nikolaj og Julie’ fandt en café-gæst et manuskript til serien. Finderen af manuskriptet afleverede det til Ekstra Bladet, der benyttede sig af lejligheden til at afsløre stort set alle elementer af den efterfølgende handling. DR krævede dengang en erstatning fra avisen på mellem 1,6 og 2 millioner kroner.


Foto: Tine Harden, DR


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002