Kontakt os






 

DR tog flest priser ved årets tv-festival
Mandag 18. august 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR høstede 12 priser for aktualitet, drama, dokumentar, underholdning og børne-tv. Forbrydelsen blev firedobbelt prisvinder. Det er konklusionen efter Producentforeningens årlige to-dages tv-festival sluttede med en gallafest i København fredag aften. TV 2 fik kun i alt 4 priser.
Ved årets tv-festival nåede spændingen nærmest OL-højder ved uddelingen af årets eftertragtede tv-priser. Og blandt de omkring 175 konkurrerende tv-programmer, værter og tv-skuespillere viste det sig, at DR's programmer, de medvirkende og folkene bag tegnede sig for broderparten af de 18 vinderpriser.

TV 2's prishøst var noget mere beskedent, men tv-stationen på Kvægtrovet fik to vigtige priser - nemlig begge priser for årets tv-værter. Det blev Cecilie Frøkjær og Jes Dorph-Petersen.

TV3 fik to priser: I kategorien Årets Reality kom 'Paradise Hotel' i mål, og så blev 'Kniven på Struben' kåret som Årets livsstilsprogram.

Hos DR er man både glad og stolte over at få flest priser. Mediedirektør Lars Grarup siger: "DR skal være der for alle danskere, og ikke mindst derfor er jeg utroligt tilfreds med, at vi i aften får vist, at DR på tv har leveret kvalitet over en bred kam inden for alle genrer.”

Alle DR's priser gik til programmer på moderkanalen DR1, og DR1-chef Ulla Pors var en meget glad kvinde efter prisoverrækkelserne.

"At DR1-programmerne vinder så mange priser bekræfter mig i, at vi på kanalen forstår at favne både at være seriøse og underholdende. Priserne spænder så vidt, at vi vinder i alle de så afgørende genrer for en public service-station fra X Factor, til årets dokumentar, nyhedsindslag, tv-nyskabelse og børneprogram. Og at DRs dramaproduktion så går hen og bliver firedobbelt prisvinder, samtidig med at Ingolf Gabold får prisen som ’Årets Otte’. Det er ganske enkelt imponerende,” siger DR1-chef Ulla Pors.

Her er en oversigt over alle priserne:

Årets Dokumentarprogram: Fra Thailand til Thy
Produceret af: Cosmo Doc og sendt på DR1. I dokumentaren følges fire thailandske kvinder og deres danske mænd, som har giftet sig trods svære kulturelle og sproglige barrierer. En af de fire kvinder har også hjulpet en del af de thailandske kvinder i Thy med at komme til Danmark og finde en ægtefælle. Dokumentarfilmen er instrueret af Janus Metz med antropolog Sine Plambech som researcher.

Årets Aktualitetsprogram: Partilederrunden.
DR Nyheder og landets ni partiledere satte ny seerrekord, da 1.4 mio. seere fulgte afslutningsdebatten to dage før folketingsvalget 13. november i fjor, sendt på DR1 med Reimer Bo Christensen som ordstyrer. Programmet fik tilmed en flot seervurdering på 4,1 på en skala, hvor 5 er højeste karakter.

Årets kvindelige tv-vært: Cecilie Frøkjær
TV 2.

Årets Realityprogram: Paradise Hotel .
Produceret af: Mastiff og sendt på TV3.

Årets tv-underholdning: X Factor.
Talentshow produceret af Blu og sendt på DR1 otte fredage i foråret 2008. Samlede gennemsnitligt mere end 1,5 mio. danskere foran skærmen. Det sidste show toppede med 2,2 mio. seere. DR-underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme var ansvarlig for showet. ”Velproduceret, humoristisk og godt klippet, og samtidig er det udført med stor respekt for de unge deltagere”, mener juryen.

Årets TV-talent: Jimi Jan.
Korrespondent Simi Jan fra TV 2 Nyhederne. Simi Jan kaldes "en blændende tv-fortæller" og det hed ved prisuddeleingen, at "vi har at gøre med en ung, modig, kompromisløs og viljestærk reporter."

Årets tv-Drama: Forbrydelsen
Dommerjuryen har som vinder valgt ”en serie, der holder et tårnhøjt niveau, både i skuespil og instruktion.” Søren Sveistrup er ophavsmand og hovedforfatter til serien, Birger Larsen er den konceptuerende instruktør, og DR Dramas Piv Bernth er producent på serien, der i 20 afsnit er produceret i DR's egne studier.

Årets mandlige tv-skuespiller: Lars Mikkelsen
Lars Mikkelsen for rollen som politikeren Troels Hartmann i DR1-dramaserien 'Forbrydelsen'. Her stod han midt i en meget lovende valgkamp om overborgmesterposten i København, men blev trukket ind i forbrydelsen, da Nanna blev fundet i en bil fra hans kampagnekontor.

Årets kvindelige tv-skuespiller: Sofie Gråbøl
Sofie Gråbøl for den store hovedrolle i DR1-dramaserien ’Forbrydelsen’, hvor hun som vicekriminalkommissær Sarah Lund viste sig som en yderst ihærdig nørd, ikke mindst i sit arbejde, hvor hun registrerer alt og gemmer det på sin indre harddisk og bag sin islændersweater.

Årets Comedy: Klovn
Produceret af: Zentropa og sendt på TV 2.

Årets Børne og Ungdomsprogram: Shanes Verden
Produceret af: Blenkov & Schønnemann og sendt på DR1. Den norsk-canadiske Shane Brox har en fortid som designer, og i denne nye tv-serie går han i Jørgen Clevins fodspor med at klippe og klistre, alt imens han fortæller børnene gode historier og lærer dem at forvandle mælkekartoner og andre hverdagsting til fantasivæsener. ”Programmerne er båret frem af ægte fortællelyst, en forbilledlig enkelhed og ikke mindst af Shane selv,” fastslår juryen.

Årets Livsstilsprogram: Med Kniven For Struben
Produceret af: Strix Television

Årets Dokumentarserie: Politiskolen
Produceret af: Fridthjof Film og sendt på DR1. I ’Politiskolen’ følger man i fire afsnit to unge, en pige fra Christianhavn og en mandlig indvandrer fra Gjellerupparken i Århus, i deres forsøg på at gennemføre deres drømmeuddannelse på Politiskolen. ”Serien tager os ved hånden ind i en verden, som de færreste kender, den nedbryder fordomme og giver os indsigt”, lyder juryens afgørelse. ’Politiskolen’ er tilrettelagt af Kasper Torsting.

Årets mandlige tv-vært: Jes Dorph-Petersen
TV 2

Årets Nyhedshistorie: Afsløringen af A-Vask
Dokumentar-indslag i TV Avisen Søndag, som ved brug af skjult kamera fik afsløret sort arbejde blandt asylansøgere. Få dage senere besluttede Høje-Taastrup Kommune at stoppe samarbejde med virksomheden A-Vask, som havde ansat asylansøgere til en timeløn på 30 kroner. Journalisterne bag afsløringerne var Jesper Knudsen, Line Gertsen og Frederik Brun Madsen samt redaktør Jacob Kwon Henriksen.

Årets Danske Nyskabelse: Diagnose søges
DR1-serien ’Diagnose søges’, som havde premiere med syv programmer i foråret 2008. Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling går sammen med specialister fra Rigshospitalet på sundhedsfagligt detektivarbejde. De forsøger at hjælpe danskere, som er strandet i uvished med en speciel sygdom, så de er bedre klædt på som patienter i det danske sundhedsvæsen. Serien har ifølge juryen potentialet til at blive solgt til udenlandske tv-stationer.

Årets Otto: Ingolf Gabold
Årets hæderspris på tv-festival gik denne gang til manden bag næsten 10 års solide og succesfulde dramaserier på DR TV, dramachef Ingolf Gabold. Serierne har ikke blot begejstret danskerne, idet tv-dramaafdelingen også har hjembragt en række internationale kvalitetspriser, heriblandt hele tre Emmy-priser til DR for årets bedste dramaserier. Af juryen fik Ingolf Gabold bl.a. disse hædersord med på vejen: ”Ingolf Gabold har vundet internationale priser i stimevis. Men danskerne har også vundet. Hele Danmarks chefdramaturg - han hedder Ingolf Gabold.”

Årets tv-program: Forbrydelsen
DR1

Derudover fik TV 2 Zulu-værten Pelle Hvenegaard æren af at modtage Marianne Kjærs Inspirationslegat. Legatet er indstiftet af TV 2, DR og Producentforeningen til minde om en af dansk tv's store personligheder, og det går til unge talenter fra tv-branchen, der inden for fakta-, dokumentar og oplysnings-programmer udviser originalitet og humor - engagement og folkelighed.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002