Kontakt os


 

Nyt bogprogram på DR K
Mandag 18. september 2017
Af Redaktionen
 
Litteraturen får et nyt samlingssted, når DR K den 3. oktober har premiere på bogprogrammet ’Vild med bøger’ med Flemming Møldrup som vært. I programmet inviteres gæster i studiet og taler om tidens bøger og aktuelle forfattere.
I DR K’s nye bogprogram ’Vild med bøger’ inviteres en aktuel dansk forfatter sammen med en kendt læser i studiet, hvor de vil tale om og anbefale bøger, der har givet dem spændende, fantastiske eller bare helt anderledes læseoplevelser.

Programmet tager hver uge udgangspunkt i nye emner og genrer.

Værten på programmet - Flemming Møldrup - er selv en begejstret læser, og han glæder sig til at stå i spidsen for samtaler om bøger og litteratur:

”Jeg er glad for, at det er mig, der er blevet valgt som vært. Simpelthen fordi bøger er et spændende emne at lave tv om. Og fordi ambitionen ikke er at lave et litteraturprogram i klassisk forstand, men i stedet et bogprogram, som handler om lyst til at læse, og til samtaler om læsning, bøger og de temaer, som der kan læses ud af dem. Det er vigtigt for mig at understrege, at programmet ikke er et anmelderprogram. Der findes så mange dygtige anmeldere derude. Jeg er slet ikke anmelder. Jeg er læser. En begejstret læser. Og det er sådan set det, hele programmet går ud på.”


Verden bliver større, når man læser

Flemming Møldrup er bl.a. kendt som livstilseksperten i ’Kender du typen’ på DR1, men har også en baggrund i det litterære fra Forfatterskolen for Børnelitteratur på Århus Universitet. Sidste år debuterede han med børnebogen ’Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv’ og hans eget forhold til og begejstring for litteratur går tilbage til folkeskolen:

”Jeg elsker litteratur, elsker den måde verden bliver større på ved at læse. For mig begyndte det med Strunge i midt 80'erne. Jeg nåede lige at opdage ham i de store klasser i folkeskolen og så begik han selvmord. Han fik mig til at læse, sådan for alvor. Han fik mig til selv at skrive digte, og til i det hele taget at skrive. Siden har jeg læst som en gal, og gør det stadig. Så bøger betyder rigtig meget.”


Kulturstof for alle

Programmet ’Vild med Bøger’ er det første af en række nye programmer fra DR, der skal styrke dækningen af litteraturen og hvor fokus er på kvalitets kulturindhold i bedste sendetid, oplyser DR.

”Litteraturen og læselysten får nu en fast plads på DR K, og vi glæder os til spændende gæster, der kan inspirere os om alt det der foregår i dansk litteratur lige nu. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi længe har været på udkig efter den rigtige vært til programmet. I Flemming Møldrup har vi fundet den sjældne kombination af en forfatter og helt igennem uhøjtidelige person, der er i stand til at bringe læsningens glæde ud til alle, der har lyst til at gå på opdagelse i bøgernes verden,” siger Flemming Hedegaard Larsen, der er kanalchef for DR2 og DR K.

Udover ’Vild med bøger’ på DR K kan litteraturglade seere ligeledes glæde sig til en stor tv-satsning om danske forfattere på DR1 i 2018.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002