Kontakt os






 

Michael Christiansen fortsat formand for DR
Torsdag 11. december 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Marianne Jelved (RV) genudpeger Michael Christiansen til bestyrelsesformand for DR for de næste fire år. Herudover udpeger kulturministeren kommunikations- rådgiver Nanna Kalinka Bjerke og direktør for Pressalit Group Dan Boyter til nye medlemmer af bestyrelsen. Dermed ryger Katrine Winkel Holm og John Wagner ud af DRs bestyrelse. Ministeren har samtidigt besluttet af lade den nuværende næstformand, Ole Hyltoft, erstatte af en ny næstformand.


Kulturminister Marianne Jelved udtaler: "DR står i en brydningstid og skal finde sin vej i en medievirkelighed, hvor flere og flere selv vælger, hvad de vil se, og hvornår de vil se det. Jeg har ved min genudpegning af Michael Christiansen lagt vægt på at skabe kontinuitet i formandskabet. Michael Christiansen har stor indsigt i DRs forhold, og han vil sammen med den øvrige bestyrelse kunne yde god sparring til DRs direktion.

Samtidig har jeg lagt vægt på at skabe fornyelse i bestyrelsen med mine udpegninger af Nanna Kalinka Bjerke og Dan Boyter. Nanna Kalinka Bjerke vil bl.a. kunne bidrage til bestyrelsens arbejde med sin mediemæssige indsigt, mens Dan Boyter vil kunne bidrage med sin erhvervsmæssige og kulturelle indsigt.

Jeg har blandt de medlemmer i DRs bestyrelse, der er udpeget af Folketinget, udpeget Trine Gregorius til næstformand."


DRs nye bestyrelse for perioden 2015-2018 bliver:

• Michael Christiansen (formand)
• Nanna Kalinka Bjerke
• Dan Boyter
• Trine Gregorius (udpeget af S, næstformand)
• Lars L. Nielsen (udpeget af RV)
• Line Barfod (udpeget af EL)
• Torben Dalby Larsen (udpeget af V)
• Ole Hyltoft (udpeget af DF)
• Dennis Nørmark (udpeget af LA).

Dertil kommer to medlemmer som vælges blandt de fastansatte medarbejdere i DR. Det sker den 15. december 2014.

Ud over Nanna Kalinka Bjerre og Dan Boyter er Line Barfoed (Enhedslisten) og Dennis Nørmark (Liberal Alliance) nye i bestyrelsen.


Ud af bestyrelsen:

For fire år siden udpegede den daværende kulturminister Per Stig Møller (Kons.): John Wagner (adm. direktør for De Samvirkende Købmænd) og Katrine Winkel Holm (medlem af Trykkefrihedsselskabet og Tidehverv. Datter af fhv. folketingsmedlem for DF Søren Krarup) til bestyrelsen. De ryger altså ud af DRs bestyrelse nu.

Derudover forlader Aage Frandsen (SF), Finn Poulsen (Kons.) og medarbejderrepræsentant Mogens Rubinstein bestyrelsen.


Michael Christiansen er glad for genudpegningen

Michael Christiansen udtaler: "Jeg er glad for genudpegningen som formand for DRs bestyrelse. Jeg ser frem til fortsat at stå i spidsen for det brede samarbejde, der har karakteriseret DRs bestyrelse gennem de seneste fire år. Den kommende tid byder på store forandringer på mediemarkedet, og jeg ser frem til, sammen med DRs direktion, at arbejde for, at DR er rustet til at møde udfordringerne."


Foto: DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen fortsætter på posten frem til og med 2018. (Fotograf: Lars Schmidt)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002