Kontakt os






 

Radio- og tv-nævnet indleder ny tilsynssag over for Roj TV
Mandag 23. januar 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På baggrund af præmisserne i byrettens dom i retssagen mod Roj TV har Radio- og tv-nævnet besluttet at indlede en ny tilsynssag med Roj TV.
Byretten vurderede, at Roj TV sendte propaganda for den kurdiske oprørsbevægelse PKK, og at de væsentlige redaktionelle beslutninger bliver truffet i Belgien af personer med tæt forbindelse til PKK.

Radio- og tv-nævnets formand, Christian Scherfig, udtaler i den anledning i en pressemeddelelse: "Byrettens dom fremhæver flere forhold, der kan være relevante for en vurdering efter radio- og fjernsynsloven. Ud over spørgsmålet om udsendelsernes indhold gælder det spørgsmålet om PKK’s indflydelse på de redaktionelle beslutninger og spørgsmålet om, hvor de væsentlige redaktionelle beslutninger træffes."

"Nævnet vil nu indhente oplysninger om såvel programvirksomhed som omstændighederne omkring de redaktionelle beslutninger og på den baggrund foretage en vurdering af, om registreringen kan opretholdes. Det er for tidligt at udtale sig om, hvad konklusionen bliver. Det er ligeledes for tidligt at udtale sig om, hvor længe sagsbehandlingen vil vare, henset til at Nævnet bl.a. skal have foretaget oversættelse af udsendelser," siger Scherfig.

Roj TV har anket byrettens dom til landsretten.

"Nævnets tilsynssag er ikke en indblanding i den strafferetlige bedømmelse, der nu skal ske for landsretten. Nævnets vurdering sker efter radio- og fjernsynsloven, og der er ingen automatisk forbindelse mellem den sag og bedømmelsen efter straffeloven," lyder Scherfigs konklusion.

Radio- og tv-nævnet har tre gange tidligere gennemset timevis af udsendelser fra Roj TV og på den baggrund alle tre gange konkluderet, at tv-stationen ikke har overtrådt radio- og tv-lovgivningens bestemmelse om, "at programmerne ikke på nogen måde må tilskynde til had på grund af race, køn, religion, nationalitet eller seksuel observans".



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002