Kontakt os


 

Politisk støtte til brugerbetalt DR
Onsdag 6. juli 2005
Af Karsten Jensen
 
Dansk Folkepartis medieordfører, Poul Nødgaard, bakker nu op om venstrepolitikeren Jens Rohdes forslag om, at DR kan indføre en hvis form for brugerfinansieret betaling for visse serviceydelser, der ligger ud over DRs normale public service forpligtelse. Socialdemokraterne og De Radikale er heller ikke afvisende over for idéen.
Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen og De Radikales ditto, Simon Emil Ammitzbøll tilslutter sig ikke idéen uden bekymringer. Mogens Jensen afviser ikke brugerefinansieringsmodellen overfor Berlingske Tidende, og siger: ”…det er DRs hovedopgave at producere public service-tv, som danskerne ikke skal betale ekstra for og som finansieres over licensen”.

Ammitzbøll forklarer i avisen: ”Man skal ikke sige nej til nogen ideer på forhånd og eksempelvis Kennenth Plummers (DRs kommende generaldirektør. red) forslag om en DR History-kanal, hvor man sælger ting fra DRs arkiv, synes jeg er spændende. Der kunne godt være nogle takter der, det var værd at overveje. Men alligevel bør man være skeptisk,” siger de Radikales medieordfører, der ifølge Berlingske Tidende er imod ideen om at kommercialisere hele DR.

Enhedslistens Per Clausen er fuldkommen afvisende overfor brugerbetalings-modellen.

I Dansk Folkeparti er Poul Nødgaard mere positiv og vil gerne give DR mulighed for at lave nye aktiviteter. Samtidig understreger han, at der ikke skal pilles ved DRs rolle som public service-udbyder.

Berlingske Tidende har fortsat forsøgt at indhente kommentarer fra kulturminister, Brian Mikkelsen (K), men uden held.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002