Kontakt os






 

Dansker med i instruktør-konkurrence på Animal Planet
Onsdag 28. marts 2007
Af Karsten Jensen
 
Animal Planet har blandt godt 34.000 ansøgninger plukket seks uerfarne filmamatører ud, som skal ud i vildmarken med de erfarne filminstruktører Lyndal Davies og Andrew Barron for at lære at lave deres egen dokumentarfilm. Gennem fire episoder følger programmet ’Naturtalenterne’ det krævende træningsprogram de seks deltagere må gennemgå i Shamwari Game reservatet i Sydafrika. Vinderfilmen sendes på Animal Planet i 160 lande verden over senere på året og der er dansk deltagelse i konkurrencen.
I april 2006 inviterede tv-stationen Animal Planet dyre-interesserede filmamatører fra hele verden til at deltage i konkurrencen om et intensivt filmkursus i Sydafrika med ’wildlife’ filmeksperterne Andrew Barron og Lyndal Davies. Filmkurset skal munde ud i produktionen af deltagernes egen, ’wildlife’ dokumentarfilm og vinderen vil få sin film vist på Animal Planet.

Animal Planet fik mange tilmeldinger fra hele verden. Animal Planet sad til sidst med et udvalg på seks deltagere fra henholdsvis Danmark, Australien, Indien, Mexico, Singapore og Storbritannien.

Programmet ’Naturtalenterne’ skildrer resultaterne af dette projekt gennem fire episoder. Tv-projektet følger de seks konkurrencedeltagere på et tv-kursus, optaget på det prisvindende Shamwari Game reservat i Sydafrika, hvor de lærer de grundlæggende færdigheder og barske realiteter som det at skabe en naturhistorisk dokumentarfilm indbefatter.

Kort sagt følger ’Naturtalenterne’ de spirende instruktører og dyre-entusiaster i deres forsøg på at skabe deres helt egen kortfilm godt hjulpet af de i branchen kendte filminstruktører Lyndal Davies (også en kendt Animal Planet vært, red.) og Andrew Barron.

Spændingen stiger i takt med, at de lærer at klare de forskellige udfordringer, der ligger i at filme i vildnisset og blive mødt med uforudsigelige dyr, hårde deadlines og konkurrence mellem hinanden. Seerne får også et indblik i de venskaber, som udvikler sig mellem deltagerne, og lidenskaben de alle deler – ikke bare for at lave film, men også for dyrene og dyrelivet.

Et internationalt ekspertpanel vil vurdere de endelige dokumentarfilm og konkurrencen kulminerer med et galla event og visning af filmene, under hvilket vinderen bliver offentliggjort.

Deltagerne indbefatter Julia (Danmark - foto), Karla (Mexico), Mayur (Indien), Aaron (Australien), Bryan (Storbritannien) and Jin Pyn (Singapore).

Den danske deltager Julia Cartwright (23) blev for nylig færdig med sit Zoolog studie og bor pt. i Wales. Julia har lavet en række amatørfilm på sit studie og går nu efter en karriere i tv-branchen som instruktør. Julia tilbragte en del af sin barndom i udlandet med sin familie og var for nylig med på et konserverings-projekt i Mongoliet.

'Naturtalenterne' har premiere søndag den 8. april kl. 19.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002