Kontakt os






 

Nyt madprogram på TV 2
Onsdag 7. august 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Jagten på det grønne guld' stiller skarpt på vores egne afgrøder i haven og disker op med masser af hjemmelavede specialiteter. Det nye madprogram sendes første gang mandag den 19. august kl. 20.50 på TV 2.


Byhaver, kolonihaver, sommerhushaver. Vi hjemmedyrker som aldrig før, og det nye nordiske køkken har i den grad fået øjnene op for de urter, frugter, bær og grøntsager vi selv dyrker, finder i skoven eller plukker fra grøftekanten. Selv vores hadede ukrudt kommer til hæder og ære, når vi fylder salatskålen med skvalderkål, brændenælde eller fuglegræs.

I det nye madprogram 'Jagten på det grønne guld' inviterer tv-kokken Louisa Lorang seerne med indenfor hos en række ildsjæle, der alle brænder for at dyrke deres egne afgrøder og bruge dem i hjemmelavede specialiteter, såsom kager, øl, honning, chutney, pesto, marmelade, saft og brød.

"Jeg er så positivt overrasket over, hvor mange skønne mennesker, der elsker mad og som eksperimenterer med egne råvarer for at finde på noget nyt og særligt. Jeg havde nærmest lyst til at flytte ind hos folk og spise med dem hver aften," siger Louisa Lorang og fortsætter:

"Folk bor de skønneste steder, og de medvirkende i programmet deler både køkken og have med os. For mig har det været helt fantastisk, at besøge ildsjæle rundt omkring i sommer-Danmark og blive inspireret af deres nye ideer og egne råvarer."


De danske specialiteter

I seks programmer møder seerne hver gang tre nye, særligt udvalgte, ildsjæle, som er klar til at vise hemmeligheden bag deres specialitet. Hver gang tager programmet seerne med et nyt sted hen i Danmark, og 'Jagten på det grønne guld' er således en jagt efter Danmarks mange 'hemmelige' egnsopskrifter.

"'Jagten på det grønne guld' er et helt nyt madprogram, der afspejler tendensen om, at almindelige danskere bruger mere og mere tid og energi på at dyrke og samle egne afgrøder. Det er der kommet nogle helt fantastiske opskrifter ud af, som jeg glæder mig til at dele med seerne," siger TV 2-redaktør Mikkel Dyrting.


Cup-kager og saftige frikadeller

I første program kommer seeren med en tur til Bornholm, hvor Louisa besøger Sussi og Michael, der laver sunde bornholmske cup-kager med hyldeblomst og landmanden Thor og hans datter Stine, der opdrætter limousinekvæg og tryller dem om til saftige frikadeller.

Turen går også forbi Fenella, der bruger naturens vilde hybenroser i en raffineret og anderledes dessert.

I hvert program kåres afslutningsvis den bedste, mest fantasifulde og bredest anvendelige specialitet, som går videre til den store finale, der sendes 7. oktober. Her mødes de seks finalister og dyster om, hvem der kan lave landets lækreste specialitet.


Foto: I første program kommer seeren med en tur til Bornholm, hvor Louisa (til venstre) bl.a. besøger landmanden Thor og hans datter Stine, der opdrætter limousinekvæg og tryller dem om saftige frikadeller. (Foto: TV 2)




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002