Kontakt os






 

DR afviser klage fra Bjarne Corydon
Mandag 8. april 2013
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Finansminister Bjarne Corydon lagde et usædvanligt politisk pres på DRs generaldirektør, da han sidste måned forsøgte at få generaldirektør Maria Rørby Rønn personligt til at gribe ind overfor TV-Avisens folk på '21-Søndag'. Corydon ønskede at stoppe et kritisk indslag om regeringens tætte parløb med KL i lærer-konflikten. I et brev klagede Corydon over fem forskellige forhold, men DR har nu iflg. BT pure afvist alle Corydons fem punkter, og betegner beskyldningerne som grundløse.
DR dokumenterede den 17. marts i '21-Søndag' at regeringens topministre, topfolk i Kommunernes Landsforening (KL), og departementscheferne for stats- og finansministerium havde afholdt et 'diskret' topmøde, forud for lærernes forhandlinger med KL, og at der dermed var lagt op til, at udfaldet af de kommende overenskomstforhandlinger i virkeligheden var aftalt på forhånd mellem KL og regeringen.

Bjarne Corydon klagede over fem punkter i indslaget til DR. Bl.a. klagede han over faktuelle fejl, at han ikke selv kom ordentlig til orde og over anvendelsen af anonyme kilder.

BT har fået aktindsigt i klagen og DRs svar til Corydon, og svaret på de alvorlige anklager, er nærmest en våd klud i ansigtet på finansministeren, skriver avisen.

Selvom Corydons kommunikationschef har stilet klagen direkte til DRs øverste chef, Maria Rørby Rønn, er det ikke generaldirektøren selv, der svarer Bjarne Corydon. Det er i stedet TV-Avisens redaktionschef Sandy French, der piller Corydons klage fra hinanden, og afviser beskyldningerne som grundløse.

Professor i medievidenskab på Københavns Universitet Stig Hjarvard vurderer overfor BT: "Det er ganske usædvanligt for en minister, at gå så langt som til at skrive en fem siders lang klage direkte til DRs generaldirektør. Han har selvfølgelig også krav på at blive behandlet ordentligt som andre kilder, men det er meget vigtigt, at regeringens medlemmer ikke kan lægge massivt pres på Danmarks Radio, der skal fremstå helt uafhængig. Både af regering, statsmagt og i øvrigt alle andre store institutioner og firmaer."


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002