Kontakt os


 

Teknisk koks for fynsk lokal-tv
Tirsdag 10. november 2009
Af Eric Larsen
 
Der var store forventninger til lokal-tv på den fynske regionale tv-kanal. Velfungerende tv-miljøer fra 4 forskellige kommuner skulle smeltes sammen med nye sendetilladelser til landbrugs-tv, vækkelses-tv og 'tjen-ekstra-penge-nu'-tv. Men sendesamvirket står med store tekniske problemer, hvilket har givet seerne mange timers prøvebilleder, udsendelser uden lyd og tilfældige sendetider. Og så insisterer to sendetilladelser begge på at kalde deres station for MLTV.
Sendesamvirkets nye afviklingsudstyr er skyld i den uheldige start. Ifølge sendesamvirkets hjemmeside www.sr-fyn.dk blev udstyret leveret alt for sent og ikke i den bestilte opsætning. Derudover var det fyldt med fejl og mangler. Derfor har man afbrudt samarbejdet med leverandøren. I stedet har man nu fået en midlertidig computer op at køre, som skal afvikle stationernes programmer fra USB-sticks.

Problemerne betød, at den første uges lokal-tv mest bestod af et grønt prøvebillede med teksten 'Regional-tv Fyn'. Siden hen er der kommet mere regularitet i udsendelserne, men dels har der manglet lyd på en del programmer, og dels er programmerne blevet udsendt mere eller mindre tilfældigt uden at skele til sendetidsfordelingen. Det kan ifølge Odense Ser Rødt’s hjemmeside vare frem til 1. december før afviklingen bliver optimal.

Sendesamvirke Fyn består ellers som udgangspunkt af mange gamle og garvede tv-pionerer. Lokal-tv-miljøerne fra Odense, Svendborg, Middelfart og Kerteminde har efterhånden mange års erfaring i produktion af lokalt tv.

Af de gamle Odense-stationer er der givet digital sendetilladelse til Front TV, Kirken I Farver (www.kirkenifarver.dk), Odense Ser Rødt (www.osrtv.dk) og TV Korup (www.tvkorup.dk). Det er da også Niller Madser fra Odense Ser Rødt, som er blevet formand for sendesamvirket, mens Axel Nielsen fra TV Korup er blevet næstformand.

Fra Svendborg er der digitalt genvalg til TVT-Svendborg, Kanallokal/dk4 City og TV Sahan.

Fra Middelfart kan man stadig se Middelfart Lokal-TV, DKNET-TV Middelfart og TVT-Middelfart.

TVT (www.tvt-fyn.dk) står i øvrigt som den store vinder af sendetid på Fyn. Ikke bare fik man lov til at beholde de to sendetilladelser fra de gamle Svendborg og Middelfart Kommuner, man fik også en 3. sendetilladelse til 'Fyn-Kanalen'. En 4. sendetilladelse til TVT-Odense kommer ikke i brug. Men alt i alt betyder det, at TVT råder over 9 timers sendetid pr. uge.

I det gamle Kerteminde Kommune har de 2 kabel-stationer, Munkebo Lokal-TV (MLTV) og Kerteminde Lokal-TV (KLM-TV) ikke altid været de bedste samarbejdspartnere. Det så dog ud til, at Munkebo Lokal-TV (www.mltv.dk) trak det længste strå, da man fik sendetilladelse til 3 timer pr. uge, mens KLM-TV blev forbigået. Men nu viser det sig, at KLM-TV i stedet skal producere tv for en anden sendetilladelse, nemlig TV-Fyen-Seniornet (www.tv-fyen.dk), der af Styrelsen for Bibliotek og Medier blev belønnet med intet mindre end 18 (!) timers sendetid pr. uge på Fyn. Så meget vil man ikke sende i første omgang, men Seniornet skal ifølge hjemmesiden portrættere seniorer i EU.

Munkebo Lokal-TV er i øvrigt rendt ind i det problem, at også Middelfart Lokal-TV benytter forkortelsen MLTV, om end Middelfart-stationens hjemmeside ligger på www.middelfart.tv. Det gør det meget forvirrende for seerne, da stationernes logo er næsten ens. Middelfart Lokal-TV må dog sende 6 timer pr. uge, mens Munkebo må holde sig til 3 timer pr. uge.

For at gøre navneforvirringen total på Fyn, så er der også givet en ny sendetilladelse til en ’TVFyn’. Bag denne sendetilladelse, som må sende 3 timer pr. uge, står Mogens Videbæk fra Kulturcentret i København, hvor man producerer KKR/TV. Og det viser sig da også, at TVFyn ikke vil få særligt meget med Fyn at gøre. Selv om stationen skal udsende missions-tv til fynboerne, så bliver udsendelserne ifølge magasinet domino-online.dk produceret af Pinsekirken Kolding Kirkecenter og Pinsekirken Fredericia (http://pinsekirkenfredericia.injesus.com).

En anden ny sendetilladelse med mission på programmet er ’OVC-TV’, som sender fra Odense VækkelsesCenter (http://kirken-ovc.dk/ ). Desuden er der udover prædikanten Erling Ilsøes sendetilladelse til ’DKNET-TV Middelfart’ (www.dknet-tv.dk), 3 timer pr. uge, på Fyn også givet tilladelse til Nordisk TV Missions ’Glory TV’ (www.glorytv.dk), 3 timer pr. uge, Helsingør Frikirkes ’TV7’ (www.tv7.dk), 6 timer pr. uge, og Pinsekirken Amagers ’UCB Fyn’ (http://www.ucb.dk/ucbtv.htm), 7 timer pr. uge.

I en helt anden kategori finder vi den nye sendetilladelse til ’BLGM-TV’. Bag sendetilladelsen står Brian Lange fra BL-Gruppen. Går man ind på deres hjemmeside www.bl-gruppen.dk, så lyder overskriften tillokkende: ”Tjen ekstra nu”! BL-Gruppen tilbyder simpelthen alle tiders mulighed for at tjene ekstra ved at arbejde hjemmefra. Alt hvad der kræves er, at man er positivt indstillet og lærevillig. Udfylder man et kontaktskema, vil BL-Gruppen vende tilbage, og er man heldig, kan man komme til et møde, hvor man vil blive præsenteret for deres ’arbejd-hjemmefra-koncept’. Det bliver spændende at se, hvilke tv-udsendelser seerne vil blive budt fra BLGM-TV, da de ikke er startet i æteren endnu. Men sendesamvirket har i hvert fald stor tiltro til Brian Lange og hans muligheder for at få penge til at yngle, idet han er blevet valgt til kasserer.

Endelig er der på Fyn også udstedt sendetilladelse til LO, som vil sende fagligt tv 5 timer pr. uge, og til Åbent Landbrug, som vil sende landbrugs-tv onsdag eftermiddag og søndag aften (www.aabentlandbrug.dk).

Som tidligere nævnt, er der p.t. ikke regelmæssige udsendelser på Sendesamvirke Fyn. Men vil man se de kommende faste sendetider for de enkelte stationer, kan sendetidsskemaet ses på samvirkets hjemmeside www.sr-fyn.dk .Annonce:

l Bredbånd med tv og telefoni (Triple Play)
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002