Kontakt os






 

Ordkrigen mellem Nyhedsavisen og DR fortsætter i Afghanistan-sagen
Tirsdag 23. januar 2007
Af Karsten Jensen
 
Som det også har kunnet læses her på www.tvnyt.com har DR og Nyhedsavisen offentlig debateret DR's håndtering af det danske forsvars indsats og tilstedeværelse i Afghanistan samt forsvarsminister Søren Gades (V) rolle. Fronterne er klare, Nyhedavisen hævder nu, at DR har begået flere fejl - samt bevidste udeladelser.
Nyhedsavisen skriver direkte, at DR har begået en række fejl og manipulationet i sagen om udleveringen af fanger. Det viser, ifølge avisen, en gennemgang af DR's dækning i flag-sagen.

Nyhedsavisen peger på, at de lørdag gjorde opmærksom på en fejlagtig oversættelse i et DR indslag, hvor et "nok" eller "måske" ikke blev oversat.

Dernæst sætter Nyhedsavisen spørgsmål ved troværdigheden af en af DR's kilder, nemlig den tidligere soldat Stefan Nonboe, som har været et centralt omdrejningspunkt i sagen om de danske styrkers identifikation, som også har været diskuteret.

Nyhedsavisen skriver:

"Spørgsmålet om flag er afgørende: En tidligere amerikansk forhørsleder forklarede i dokumentarfilmen »Den Hemmelige Krig«, at han – så vidt han huskede – fem-seks gange have set danske soldater – med flag – aflevere fanger til amerikanerne. Forhørslederens påstand er afgørende, fordi forsvaret hidtil selv har forklaret at soldater kun to gange, i februar og marts 2002, tog i alt 34 fanger og afleverede dem til amerikanerne."

Og avisen fortsætter sin dokumentation:

"Nu viser det sig imidlertid, at Stefan Nonboe slet ikke gjorde tjeneste i Afghanistan på det tidspunkt, hvor fangerne blev afleveret, han ankom først i april." Nonboe har tidliger hævdet, tropperne havde ordre til at bære dansk flag på uniformen. Hvis Nyhedsavisens dokumentation er korrekt undergraver det dermed DR's indslag.

Nyhedsavisen hævder også, at kunne dokumentere at forsvarsministeren har afgivet korrekte oplysninger til Folketinget og Nyhedsavisen peger på at DR-indslag ikke har været objektive i sine afdækninger af Søren Gades oplysninger eller svar til Folketinget.

Hele Nyhedsavisens "undersøgelse" kan læses her:
http://avisen.dk/alvorlige-fejl-dr-afghanistansag-220107.aspx


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002