Kontakt os






 

DR dropper afsnit om klimaforandringer i BBC-serien 'Den Frosne Planet'
Tirsdag 15. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
[Opdateret] DR viser i øjeblikket dokumentarserien 'Den frosne planet' hver mandag aften kl. 20. Der er lavet syv afsnit af dokumentaren, og mens briterne kan se alle afsnittene, må resten af verden - som udgangspunkt - nøjes med seks afsnit. Det 7. og sidste afsnit, der handler om klimaforandringer, bliver ikke vist i lande som USA og Danmark. Klimaforkæmpere kritiserer BBC for at give lande mulighed for at censurere.

Den britiske tv-station BBC har - over for andre landes tv-stationer - 'droppet' et afsnit af dokumentarserien 'Den frosne planet', så serien bedre kan blive solgt i resten af verden, men det møder kritik fra miljøaktivister. Det skriver The Telegraph iflg. TV 2.

Det 7. afsnit, der handler om global opvarmning og de derved følgende klimaforandringer, er blevet degraderet til et 'ekstra afsnit', som tv-stationer uden for Storbritannien og Nordirland kan undlade at sende.

På den måde sparer disse tv-stationer lidt penge, og de undgår kritik fra myndighederne, der er skeptiske over for klimaforandringer og hvor man ikke anerkender, at der er klimaproblemer.

TV 2 nævner, at tv-seere i f.eks. USA går glip af det 7. afsnit, der hedder 'On Thin Ice'.

Og det er særligt ærgerligt - ifølge miljøforkæmperne, idet netop sådan et afsnit burde sendes i USA, hvor der traditionelt er store grupper af klima-skeptikere.

En tredjedel af de tv-stationer der sender 'Den frosne planet', har sagt nej til det 7. afsnit. Og det gælder altså også DR, der kun viser de seks afsnit.


DR overvejer af vise 7. afsnit

Tvnyt.com erfarer, at DR ikke på forhånd afviser, at det 7. afsnit vil blive sendt ved en senere lejlighed. Når der endnu ikke er taget stilling, skyldes det, at de 6 nu programsatte afsnit af 'Den Frosne Planet' og afsnit 7 kører på to forskellige kontrakter, og DR har ikke købt ekstraprogrammet i første omgang, fordi det netop var en del af en helt anden handel.

Hvis DR beslutter sig for at vise det 7. afsnit, vil det dog ikke blive i forlængelse af de 6 andre afsnit. På DR1 mente man nemlig, at afsnit 7 ikke passede ind i sammenhængen 'naturfilm klokken 20', men at det måske (!) ville passe et andet sted i sendefladen.



Foto: Fra 7. afsnit af BBC-serien 'Den Frosne Planet'




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002