Kontakt os






 

Kanal 5 bliver den første danske HD-kanal
Onsdag 7. november 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Som den første danske tv-kanal vil Kanal 5 fra nytår udsende en særlig HD-version af kanalen. SBS bliver dermed den første af de fire store tv-stationer, der sætter handling bag målsætningen om at levere tv i højere kvalitet til seerne.
Kanal 5 giver fra nytår de danske seere, som har investeret i en HD fladskærm, noget at bruge den til.

Kanal 5 i HD erstatter ikke den traditionelle Kanal 5, men der er tale om en samsendingskanal, som bliver en tilvalgskanal for de seere, der ønsker en ekstra god tv-oplevelse.

"På rekordtid har Kanal 5 etableret sig som en af de førende kommercielle underholdningskanaler. Med Kanal 5 i HD kan vi ikke blot levere fem-stjernet underholdning, men også fem-stjernet billedkvalitet. Kanal 5 i HD vil nemlig bringe oplevelsen af digital underholdning i hjemmet op på et højere niveau ved at kombinere enestående billedkvalitet og detaljer i 16:9-format", siger Henrik Ravn, adm. direktør for SBS TV, der udover Kanal 5 også tæller tv-kanalerne Kanal 4, The Voice TV og SBS NET, samt nettv-platformen nutv.dk.

Navnet på HD-kanalen bliver Kanal 5 HD og der vil blive sendt i HD 1080i/50 kvaliteteten. Det er den ene af de to forskellige nu eksisterende HD-formater. I HD 1080i har fjernsynet 1080 vandrette linjer, der opdateres som traditionel tv – altså ved at kun halvdelen af skærmens linjer opdateres, hver gang billedet opdateres.

Som udgangspunkt vil man på Kanal 5 HD vise alle nye film og serier i ægte HD-kvalitet. De programmer, der ikke er lavet i HD, vil blive opskaleret, så seerne her vil opleve en forbedret billedkvalitet.

Blandt de film, der vil blive tikbudt i 2008 nævnes: 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Ocean's Twelve', 'The Last Samurai', 'The Terminal', 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl', 'Meet the Fockers' og 'Alexander'

Blandt de serier der sendes i HD nævnes: 'CSI', 'Criminal Minds' og 'Numb3rs'.

Egenproduktioner vil også på sigt blive vist i HD – blandt andet vil Kanal 5’s store comedy-satsning, 'Comedy Kuren', med Henrik Bruhn og Anders Matthesen i 2008 få tv-premiere som den første danske programserie nogensinde i HD.

I første omgang vil Kanal 5 HD blive distribueret af både YouSee (TDC Kabel TV) og Canal Digital, der ser kanalen som et tilbud til de af deres kunder, som ønsker en ny og bedre tv-oplevelse.

"Vi oplever en stor interesse hos seere og distributører for at skabe HD-kanaler, hvor tv-oplevelsen bliver endnu større. Vi har presset på for at få kanalen i luften så hurtigt som muligt og glæder os over at være den første som sætter ord bag handlingen om at levere en dansk HD-kanal til seerne", afslutter Henrik Ravn.

- - -

Foto: Henrik Ravn, adm. dir. for SBS TV. (Fotograf: Nanna Kreutzmann)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002