Kontakt os






 

Doctor Who - tilbage på DR1
Onsdag 7. juni 2006
Af Karsten Jensen
 
Midt under fodbold-vm indtager et engelsk kultfænomen DR1. Navnet er Doctor Who. Rejsende i tid og rum - og kendt og elsket af flere generationer af briter. Siger man ’tørklæde og telefonboks’, vil mange danskere få flashbacks til de sene 70’ere. Her huserede den gode doktor på DR i skikkelse af den krølhårede Tom Baker, som havde et gigantisk tørklæde viklet om halsen, og som rejste gennem tiden i en telefonboks. Nu har BBC lavet en helt ny serie om Doctor Who. Den er blevet en kæmpesucces i hjemlandet, hvor både seertal og anmeldelser har været i top. Og fra den 27. juni bliver den fast indslag på DR1 tirsdag ved 23-tiden sommeren over.
Rollen som Doctor Who spilles af Christopher Eccleston. Han er kendt som en fremragende karakterskuespiller med store roller i film som ’Elizabeth’, ’Mord mellem venner’, ’The Others’ og Thomas Hardy-filmatiseringen ’Jude’, hvor han spillede titelrollen.

Rose spilles af Billie Piper, der brød igennem som popstjerne som 15-årig, hvor hun af to omgange lå nummer et på de britiske hitlister. Sidste år modtog både Eccleston og Piper en National Television Award som Storbritanniens mest populære skuespillere, mens ’Doctor Who’ modtog prisen som den mest populære dramaserie.

Christopher Eccleston er den 9. inkarnation af Doctor Who. Den første, William Hartnell, indtog rollen for så længe som 42 år siden. Serien fik sin tv-debut 23. november 1963 – i øvrigt samme dag, som John F. Kennedy blev skudt.

Siden er det blevet til flere end 600 afsnit. Filminstruktøren Ridley Scott arbejdede som setdesigner på serien i dens første år, mens både John Cleese og Martin Clunes fra komedieserien ’Når mænd er værst’ har været på gæstevisit i serien.

I Storbritannien er ’Doctor Who’ et vaskeægte kulturelt fænomen. Serien er blevet citeret i alt fra spillefilm og andre tv-serier til popsange. I 1988 fik technogruppen KLF under navnet The Timelords således et kæmpehit med sangen Doctorin’ The Tardis, der samplede seriens fantastiske kendingsmelodi. Uuu-iiii-uuuu... iii-uuu-uuuu...

30. juni udkommer to ungdomsbøger, som udspringer af Doctor Who-serien. I bøgerne kastes de to hovedpersoner, Rose og Doctor Who, ud på nye fantastiske eventyr. Her får vi lidt mere at vide om, hvad Rose og Doctor Who tænker og føler. Bøgerne skal ses som et supplement til den, der er vild med serien, og som gerne vil have et par timers humor, eventyr og action.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002