Kontakt os


 

Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
Onsdag 30. maj 2018
Af Redaktionen
 
Efterårssæsonen bliver en af de sjældne, hvor TV 2 kan præsentere tre nye – og meget varierede – fiktionsserier for seerne. Der kommer en ny sæson af kendt komedieserie, et unikt actiondrama og TV 2's første periodedrama i familieseriegenren.


Det hører til sjældenhederne, at en dansk tv-kanal i efterårssæsonen præsenterer hele tre nyproducerede fiktionsserier for seere og brugere. Men sådan bliver efteråret på TV 2's hovedkanal, som både sender

"Tre nye serier er imponerende meget fiktion på TV 2's hovedkanal i en efterårssæson, hvor vi også byder på gensyn med en julekalender. Og ud over de tre serier på hovedkanalen kommer vi med en ny fiktionsserie på TV 2 Charlie og eksklusive fiktionstilbud til TV 2 Play-abonnenterne," siger fiktionschef Katrine Vogelsang.


Ny sæson af 'Klovn'

TV 2's nye fiktionssæson indledes mandag den 13. august med en ny sæson – den syvende – af serien 'Klovn' med Casper Christensen og Frank Hvam i spidsen.

"'Klovn' er Danmarks stærkeste komediebrand og den mest vellykkede komedieserie nogensinde på dansk tv, og vi glæder os til for første gang at premiere 'Klovn' på TV 2's hovedkanal," siger Katrine Vogelsang.

Efter tre spillefilm (heraf to 'Klovn'-film) vender Casper Christensen og Frank Hvam i den nye sæson tilbage til det gode, velkendte 'Klovn'-univers med nye ideer og med den overordnede præmis "tilbage til hverdagen".

Den nye sæson af 'Klovn' er på 10 afsnit og produceres af Nutmeg Movies.

'Klovn' fik i 2005, 2006 og 2008 Producentforeningens tv-pris som årets bedste comedy.


'Kriger' - instrueret af Christoffer Boe

TV 2's anden fiktionspremiere i efteråret 2018 bliver actiondramaet 'Kriger' af den prisbelønnede instruktør Christoffer Boe.

"'Kriger' bliver kendetegnet af Christoffer Boes stærke visuelle udtryk og sikre instruktion, der er med til at gøre serien unik. 'Kriger' kan løfte dansk tv-drama til et nyt niveau. Det er fantastisk, at Christoffer Boe, som er en instruktør i særklasse, har mod og lyst til at kaste sig over tv-serie-formatet, og det er en ære, at han nu er med til at løfte TV 2's fiktion," siger Katrine Vogelsang.

'Kriger' er et actiondrama i seks afsnit om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk, og samtidig fortæller serien en kærlighedshistorie. I 'Kriger' vender CC hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner. På CC’s sidste mission blev hans bedste ven, Peter, dræbt. Hjemme i Danmark er CC plaget af skyld og kan ikke finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig. For at lindre sin skyldfølelse hjælper han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særligt fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom.

Castet består af bl.a. Dar Salim (CC), Danica Curcic (Louise) og Lars Ranthe (Tom). Desuden medvirker Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jacob Oftebro, Andrea Vagn Jensen m.fl.

Christoffer Boe har skrevet manuskriptet til 'Kriger' i samarbejde med Simon Pasternak, og serien produceres af Miso Film for TV 2 i samarbejde med DFI/Public Service Puljen, Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales.


'Håbet' - en familieserie og et periodedrama

TV 2's tredje fiktionsserie i efteråret, 'Håbet', er TV 2's første periodedrama i den familieserie-genre, som ellers mest er kendt fra familiejulekalendere. 'Håbet' er en miniserie i fire afsnit, der fortæller en historie om venskab, frihed og mod og tager seerne med ind i fuldriggernes fascinerende verden.

Serien udspiller sig i 1899, hvor serien følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror, er gået ned med sit skib.

Forklædt som dreng stikker Marie til søs med skonnerten 'Haabet' på en dramatisk færd fra Danmarks kyster og til både Norge og Island, fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed.

Manuskriptforfatteren er Ina Bruhn, og instruktør er Christian E. Christiansen. I større roller ses bl.a. Lars Brygmann, Lars Ranthe og Kirsten Olsen samt den debuterende skuespiller Anine Lindvig i rollen som Marie.

'Håbet' produceres for TV 2 af Zentropa i co-produktion med FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen og i samarbejde med NRK, TV4 Sverige og C More. Serien er udviklet med støtte fra Creative Europe (EU), og TrustNordisk håndterer det internationale salg.


Foto: Mia Lyhne og Frank Hvam i den nye sæson af 'Klovn'. (Fotograf: Per Arnesen / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002