Kontakt os






 

Zaptor-boks i tekniske vanskeligheder
Mandag 14. januar 2008
Af Eric Larsen
 
I disse dage bliver seerne bombarderet med tv-reklamer for TeliaStofa’s nye settop-boks, Zaptor’en. Men slogans som ”Få kontrol over dit tv” og ”Nu bestemmer du”, bliver i virkelighedens verden til endeløse genstarts- procedurer, frysende billeder, pixeleringsfejl og decideret sort skærm.

Det er Sjællands Tidende, der i en artikelserie har sat fokus på Zaptor’ens manglende præstationer, og især én kunde, Christian Christiansens nærmest Kafka’ske oplevelser med TeliaStofa.

Fremtidens digitale fjernsyn er tilsyneladende tv med fejl – der ifølge Christian Christiansen kun bliver værre, og som diverse teknikerbesøg ikke har kunnet løse.

I midten af december havde TeliaStofa’s udviklingschef ellers garanteret, at nu var alle tekniske begyndervanskeligheder med Zaptor løst. Men det er blot blevet til, at Zaptor Supportlinien råder seerne til at løse deres problemer ved at genstarte Zaptor: Træk chipkortet ud af boksen og indsæt det igen, samtidig med at man slukker og tænder for strømmen. Og det kan man komme til at gøre mange gange under en film, hvor hovedproblemet udover sort skærm består i, at lyden ikke synkroniserer med billedet.

TeliaStofa’s udviklingschef erkender overfor Sjællands Tidende, at der er tekniske problemer med boksen, men at der arbejdes på højtryk for at løse dem. Han sammenligner med Microsoft, der også sender produkter på markedet, der kræver opdateringer efter køb. Og Stofa-direktør Ole Simonsen har udtalt, at tidspres og konkurrence gør, at der ikke altid er tid nok til at teste nye produkter, før de kommer på markedet.

Som et plaster på såret er flere utilfredse kunder blevet tilbudt gratis download af 1 stk. film fra Video-on-demand servicen.

Mere information om boksen kan findes her: www.zaptor.dk


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002