Kontakt os






 

DR K sender Clement til Sundance
Onsdag 18. februar 2015
Af Karsten Jensen
 
Instruktører som Steven Soderbergh, Kevin Smith og Quentin Tarantino fik deres første gennembrud på den legendariske Sundance-filmfestival, der hver januar samler nye talenter fra hele USA - og resten af verden.
I år har DR K valgt at dække filmbranchens svar på Roskilde Festival, Sundance, intensivt og på en helt ny måde: fra start til slut var Clement Kjersgaard med i Park City, Utah, fulgt af kameraer dagen igennem. Resultatet er en serie i fem afsnit med interviews og reportage, som i øvrigt er Clements debut på DR K, oplyser DR i en pressemeddelelse.

"Sundance er en markedsplads for historier, for budskaber - og for drømme", siger Clement Kjersgaard og fortsætter: "Alle, der har en film med på festivalen, har en historie, de ønsker at fortælle. Og en chance for det helt store gennembrud."


Udfordret festival

"Men i år var det også tydeligt, at Sundance er udfordret - af tv, af nettet, og af ny teknologi i grænselandet mellem film og computerspil. Filmmediet skal simpelthen bevise, at det stadig er relevant."

I programmerne møder seerne en lang række filminstruktører og en række andre festivalgæster. Herunder talkshowværten Larry King, BBC's mangeårige filmjournalist Tom Brook, Oscarvinderen Alex Gibney og Brett Morgen, som Courtney Love bad lave en dokumentar om Kurt Cobain's efterladte noter og kassettebånd.

De fem afsnit har hver deres tematiske fokus. Premiereafsnittet, som sendes 24. februar, har titlen 'Kan dokumentarfilm redde verden?', og her møder seerne bl.a. de to unge dokumentarister Marc Silver og Matthew Heinemann. Begge var blandt årets prisvindere på festivalen.

I 2007 boede Clement i en periode i USA for at lave DR-serien 'Clement i Amerika' - med bl.a. John McCain, Fareed Zakaria og Nobelprismodtageren Joseph Stiglitz. I 2008 lavede han interviewserien 'Autograf' med en række danske kunstnere og kulturpersonligheder.

Første afsnit ud af fem af 'Clement på Sundance' sendes tirsdag den 24. februar kl. 21.40 på DR K.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002