Kontakt os






 

Kristen kritik af DR-serie
Tirsdag 13. december 2005
Af Karsten Jensen
 
DR-serien ’Stormslag’ har nu fået så meget kritik, at DR’s generaldirektør, Kenneth Plummer, nu vil overveje om serien skal redigeres såfremt DR vil genudsende serien. Serien ’Stormslag’ handler om et heavy metal-band, som i sit øvelokale har en tekst, der lyder ”Dræb de kristne” og som har bragt sindene i kog hos kristne organisationer.
DR mener at have retten på sin side til at gengive billeder fra øvelokalet, mens de kristne organisationer ifølge Politiken er af en anden mening.

Den katolske biskop Czeslaw Kozon og den kristne seerorganisation KLF, Kirke & Medier har klaget over 'Stormslag' til DR.

Begge parter mener, at DR overtræder sin egen bestemmelse om, at programmer ikke ”på nogen måde må tilskynde til had på grund af race, køn, religion, nationalitet eller seksuel observans”.

Plummer mener, at vreden mod serien er forståelig men fastholder DR’s ret og pligt til at beskrive verden som den er. Samtidig blander han sig dog direkte i programplanlægningen idet han overvejer om visse elementer skal redigeres og fraklippes ved en eventuel genudsendelse.

”I forbindelse med markedsføringen af programmet har den graffitien med ordene 'Dræb de kristne' indgået ret kraftigt. Jeg vil ikke afvise, at vi ved en eventuel genudsendelse vil fjerne nogle af klippene”, siger Plummer til Politiken og afviser at der er tale om selvcensur.

’Stormslags’ forsanger, Jim Christensen, er uforstående overfor Plummers indblanding og siger i avisen:

”Det er latterligt. Det er censur. Den tekst på væggen i øvelokalet er overhovedet ikke ment som en tilskyndelse. Ikke på noget tidspunkt i programmet fremstår vi som en trussel mod de kristne. Jeg synes bare, at den kristne livsfilosofi stinker.”

Programmet kan ses på fredage på DR2 og videoklip kan også ses på:

www.dr.dk/stormslag/



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002