Kontakt os






 

Ny ansvarlig for DR's børneredaktion
Mandag 10. september 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Rikke Lauridsen bliver programansvarlig for DR's nye børneredaktion i Århus. Hun er 38 år, uddannet journalist og har en bred tv-baggrund med i bagagen. Hendes første opgave bliver at bygge den nye redaktion op fra bunden af sammen med projektleder Rasmus Ladefoged.
Rikke Lauridsen har både været vært, tilrettelægger, redaktør og projektleder på en række børne-, ungdoms- og naturprogrammer. Hun har senest været redaktør for DR's naturstof og står bag programmer som Søren Ryge direkte, Frilandshaven, Camilla Plum i Haven med mere.

Med til Rikke Lauridsens baggrund hører, at hun har været med til at starte Melodi Grand Prix-succesen for unge op som vært på de to første Ungdoms Melodi Grand Prix'er (1991-1992), der faktisk blev sendt fra Århus. Hun var også vært på ungdomsprogrammet Zig Zag (1990-1992), og efter endt uddannelse på Danmarks Journalisthøjskole i 1997 startede Rikke Lauridsen på TV 2. Her arbejdede hun som nyhedsreporter, ligesom hun udviklede nye formater og tilrettelagde blandt andet dokumentarserien 'Natural Born Hippies'.

Men livet som nyhedsreporter var ikke lige Rikke Lauridsen, og derfor tog hun et års pause, hvor hun rejste verden rundt med mand og børn. Derefter bosatte hun sig med familien i Granada-provinsen i Spanien. Her etablerede de et Adventure Sports Firma, der blandt andet tilbød cykel-, klatre- og dykkerture til turister.

Rikke Lauridsen bor i dag i Ry ved Århus sammen med sin mand og to døtre på 10 og 13 år. I fritiden er hun håndboldtræner for 30 piger i alderen 13-14 år.

Lige nu er der blot en lille håndfuld medarbejdere på børneredaktionen i Århus. De skal sikre den løbende opbygning af redaktionen i Århus, som finder sted fra nu og gennem hele 2008.

Flytningen af DR's produktion af børne-tv fra DR Byen til Århus kommer ikke til at ske på én gang, fortæller Rikke Lauridsen: "Den lange erfaring med børne-tv skal afleveres og videreføres godt! Det er helt afgørende. Vi er sat i verden for at sikre DRs børne-tv lever videre - i de næste 40 år."

Omkring 1. marts 2008 flytter syv medarbejdere fra København til redaktionen i Århus. 'Store Nørd' bliver allerede nu produceret i Århus med jyske værter. Og de øvrige programmer som 'Fandango', 'Grand Danois', 'Lille Nørd' med flere flytter løbende fra nu af og i tæt samarbejde med det gamle B&U.

Rikke Lauridsen lægger vægt på, at tv til børn skal engagere og udfordre.

"DRs børnefjernsyn er unikt. Det VIL noget og har noget på hjertet. Når børne-tv er bedst, udfordrer og engagerer det børnene. Fjernsyn til børn skal pirre, gøre dem nysgerrige og få dem til at tænke selv. Det er ikke forbudt at blive klogere. Og det er ikke spor forbudt at have det sjovt, når man ser børnefjernsyn på DR," siger Rikke Lauridsen.

- - -

Foto. Rikke Lauridsen bliver programansvarlig for den nye børneredaktion i Århus. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen).


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002