Kontakt os






 

UK: Briterne gør klar til at se 'Borgen'
Fredag 6. januar 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Forbrydelsen' ('The Killing') med Sarah Lund opnåede en enorm succes i Storbritannien og Nordirland (UK). I morgen lørdag er der så premiere på mere dansk drama fra DR, nemlig det første af ti afsnit af 'Borgen', der vises på BBC4 i prime time kl. 21 lokaltid.


Der er store forventninger til 'Borgen' i UK oven på succesen med 'Forbrydelsen'. Igen skal briterne og nordirerne til at se tv lørdag aften med noget så usædvanligt på de kanter som undertekster. Spørgsmålet er, om dansk politik bliver lige så populært som Sarah Lunds sweater.

Det store britiske dagblad The Guardian peger på, at der er ligheder mellem de to serier fra DR. For det første medvirker begge Sarah Lunds afdøde kolleger i roller i 'Borgen', og så er der smart skandinavisk interiør i både 'Borgen' og 'Forbrydelsen'. I begge serier er der beslutsomme kvinder i en ellers mest mandsdomineret verden.

Men atmosfæren i 'Borgen' er anderledes. "Den uforsonlige og vedholdende regn, og den dystre stemning i 'Forbrydelsen' bliver af og til [i 'Borgen'. /red.] skubbet til side og erstattet af glimt af solen, og statsministerkandidat Birgitte Nyborg forekommer charmerende, afbalanceret og med et misundelsesværdigt lykkeligt familieliv - og så er der ikke en eneste klodset strisser i sigte," hedder det i The Guardian.

Avisen hæfter sig også ved, at den politiske thriller - som 'Borgen' kaldes - også byder på en overambitiøs spindoktor, sandhedssøgende journalister og en højt rost Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som Nyborg.

Til foråret får de britiske og nordirske seere endnu mere dansk (og svensk) drama, når BBC4 viser 'Broen' ('The Bridge').



Foto: Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) overrumpler alle under afslutningsdebatten på TV1 i det første afsnit af 'Borgen'. (Fotograf: Mike Kollöffel, DR)


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002