Kontakt os






 

'Bedrag' på vej til tre verdensdele
Mandag 4. januar 2016
Af Redaktionen
 
DRs nye dramaserie 'Bedrag' havde premiere på DR1 nytårsdag, og blev modtaget godt af de fleste anmeldere. Serien er allerede godt på vej ud i verden, og DR er så sikker på succes, at man er gået i gang med en sæson to.


Avisernes tv-anmeldere er generelt positive over for 'Bedrag', der handler om økonomisk kriminalitet. Flere kalder den medrivende, kompleks og spændende , men iflg. Ritzau mente nogle dog også at premieren var noget gumpetung

BT's anmelder Henning Høeg skriver, at man "som seer er håbløst afhængig" efter bare ét afsnit, og giver fem ud af seks stjerner.

Bag serien står instruktør Per Fly og hovedforfatter Jeppe Gjervig Gramat, og de har komponeret et spændende første afsnit, mener Berlingskes Kristian Lindberg, som tilføjer at 'Bedrag' bliver en serie, man er nødt til at følge. Han giver seriepremieren fem ud af seks stjerner.

Dog mener anmelderne hos både Politiken og Ekstra Bladet, at seriens første afsnit havde lidt for travlt, hvilket gjorde premieren "gumpetung" og "snublende".

"Der bliver kastet godt med snører ud i første afsnit af 'Bedrag'. Og det betyder desværre, at det indledende afsnit virker lidt gumpetungt," skriver Politikens Henrik Palle.


Stor interesse fra udlandet

DR Salg har allerede i et års tid mærket til massiv interesse for serien, oplyser DR. Og indtil videre er ’Bedrag’, på vej til skærmen i tre verdensdele.

Udover at DRs dramaserie skal vises i de andre nordiske lande, har britiske BBC og israelsk tv købt den. Det samme har den engelsktalende public service-kanal i Canada, ligesom ’Bedrag’ også skal vises i de tre Benelux-lande: Belgien, Nederlandene og Luxembourg.

”Samtidig har vi allerede lukket flere aftaler med distributører, der gerne vil udgive den nye dramaserie på DVD. Det er snart et år siden, vi solgte ’Bedrag’ til dvd-udgivelse i Australien, og også i Benelux-landene og Storbritannien er der lavet aftaler om, hvem der kan udgive ’Bedrag’ på dvd,” forklarer salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg.

Hun har samtidig lige nu flere bud fra interesserede tv-stationer – bl.a. Australien og Portugal.

Allerede i sommer kunne DR afsløre, at produktionsselskabet Endemol Shine Studios fra USA har købt rettighederne til at lave en genindspilning af ’Follow The Money’, som DRs nye dramaserie hedder internationalt.

Richard Brown og Wolfgang Hammer bliver de bærende kræfter bag den amerikanske genindspilning. Richard Brown har senest skabt og produceret ’True Detective’ for Anonymous Content.

Helt ekstraordinært blev ’Bedrag’ udtaget til og lanceret på Berlin International Film Festival i begyndelsen af året, og det har haft betydning, mener Helene Aurø.

”Udlandet er på forhånd stærkt interesseret i, hvad DR kommer med af nye dramaserier, efter at ’Forbrydelsen’, ’Borgen’ og ’Arvingerne’ har været vist i mange lande. Men samtidig var visningen i Berlin også med til at skabe en enorm stor og positiv international interesse for serien, og jeg tror, den kan komme rigtig bredt ud. Det tyder forhåndsinteressen i hvert fald på,” siger hun.

De første to afsnit af ’Bedrag’ blev vist på DR1 den 1. og 3. januar, og iflg. Søndagsavisen tror DR så meget på 'Bedrag', at man allerede gik i gang med at indspille anden sæson, før første afsnit af første sæson var blevet sendt.


Foto: Esben Smed og Julie G. Wester fra 'Bedrag' kommer ud i verden. (Fotograf: Christian Geisnæs)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002