Kontakt os






 

Godt at Radio- og tv-nævnet handler nu
Mandag 8. november 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer (SLRTV) er glade for, at Radio- og tv-nævnet er begyndt at kigge de mange tv-stationer efter i sømmene, og at nævnet således lever op til sin tilsynsforpligtelse. Reaktionen kommer som en reaktion på sagen om en række især kristne tv-stationerns kassetænkning.
"Almindeligvis er det rart at få ret. Men lige i denne situation er vi knap så glade for det," siger sekretariatsleder for SLRTV, Gitte Thomsen. Når SLRTV er knap så gladem hænger det samme med at sagen rammer alle de mange seriøse radio- og tv-stationer, der hver eneste dag producerer i tusindvis af lokale og regionale radio- og tv-programmer.

"At Radio- og tv-nævnet kan konstatere, at der er brodne kar i blandt de regionale tv-stationer, rammer jo også hårdt ned på de hundredvis af frivillige ildsjæle, der hver eneste dag bruger mange timer på at producere lokalradio og regionalt TV," hedder det fra SLRTV.

SLRTV har igen og igen i høringssvar advaret Kulturministeriet mod, at de lokale radio- og tv-nævn skulle nedlægges, og at daværende Kulturminister Brian Mikkelsen (kons.) ved en enkelt ændring i bekendtgørelsen fjernede den lokale forankring.

SLRTV mener, at der med fjernelsen af de lokale nævn er blevet åbnet en ladeport for kassetænkning på lokalradio-tv-området.

"Der er ikke noget i vejen med reglerne for at modtage tilskud; de er klare nok. Men ingen kan hverken forvente eller forlange, at ét centralt nævn skal kunne føre et kvalificeret tilsyn med 220 regionale og landsdækkende tv-stationer og 160 lokale radiostationer. Slet ikke når nævnets sekretariat er så underbemandet, som tilfældet er. SLRTV er glad for, at der i det nye medieforlig er lagt op til, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe til at undersøge mulighederne for at sikre den lokale forankring, således at lignende tilfælde kan undgås," hedder det til slut i udtalelsen fra SLRTV.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002