Kontakt os


 

Morgensang på Ramasjang
Tirsdag 30. august 2016
Af Karsten Jensen
 
Den 8. september har Ramasjang premiere på et nyt koncept i anledning af ‘Små Synger Sammen’-dagen. Hver mandag morgen skal de små fremover synge sange fra Højskolesangbogen.


Der findes næppe en bedre måde at starte dagen på end ved at synge og danse sammen med sine venner. Det er, hvad Ramasjang-redaktør, Pelle Møller, håber at børn landet over vil være med til, når Ramasjang torsdag den 8. september fejrer ‘Små Synger Sammen’-dagen fra klokken 6.30.

“Hele dagen på Ramasjang kommer til at handle om sang og bevægelse. Der vil blandt andet være gensyn med ‘Ramasjang Club’, ‘Motor Mille’, ’Sigurd Barret’ og ‘Op og Hop’. Dagens højdepunkt er dog, at vi om morgenen har premiere på et nyt koncept på Ramasjang,” siger Pelle Møller.

Nyskabelsen på Ramasjang er morgensang, som fremover vil være et fast indslag hver mandag.

“Morgensang er en god måde at starte dagen på. Desuden kan sang være en god måde at ryste os sammen på og skabe fællesskab. Og så kan det ovenikøbet være ret sjovt,” siger Pelle Møller.


Povl Dissing på programmet

Morgensangen foregår i de vante omgivelser i Godmorgen Ramasjang-studiet, hvor værterne og figurerne i selskab med forskellige gæster vil synge sange fra Højskolesangbogen.

“Vi valgte Højskolesangbogen, fordi det er en musikalsk arv, som vi gerne vil give videre. Og så var det enormt interessant at udfordre Ramasjangs kendte figurer og værter med en højskolesang. Derfor vil man for eksempel komme til at se, og høre, Onkel Reje fremføre ”Jens Vejmand” og ”Svantes Lykkelige Dag” i duet med selveste Povl Dissing,” siger Pelle Møller.

De kendte værter, figurer og gæster får selskab af bandet ‘Analogik’, der hver mandag vil agere husorkester til morgensangen.

“De er vores ‘køkken-band’. De kan spille på alt fra hestesko til en stegepande. De kommer til at bakke vores værter op og gøre det ekstra sjovt for børnene at stå op med Ramasjang,” siger Pelle Møller.


45.000 flag

Det er i år niende gang, at DR holder ‘Små Synger Sammen’-dag. På dagen vil der være arrangementer i børnehaver, kulturhuse og kirker landet over, og de handler alle om at synge. 45.000 flag er sendt ud til i alt 650 institutioner, der er med til at fejre dagen, som alle kan og bør være med til mener Birgit Bergholt, der er leder på projektet.

“Stort og småt er lige godt, bare I synger, plejer vi at sige til pædagoger og institutioner.
Vi ved, at sang styrker sprogdannelse og motorik, det er samlende og socialt og går på tværs af alders- og kulturgrænser. Alle kan synge. Sang er et sprog, som børn er født med. Vi skal bare sørge for at holde det i gang,” siger hun.


DR har holdt ‘Små Synger Sammen’ hvert år siden 2008

’Små Synger Sammen’ er et projekt for børn i 3-6 års alderen, som alle kan deltage i.

Hvert år samles tusindvis af børn og pædagoger rundt omkring i landets institutioner, for at fejre fællessangen.

I år vil man blandt andet kunne fejre ‘Små Synger Sammen’ i Koncerthuset, hvor DR Spirekor og musikere fra DR Big Bandet spiller kendte børnesange med Silja Okking fra Ramasjang som vært.


Fotograf: Bjarne B Hermansen, DR.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002