Kontakt os






 

TV3 afviser kritik af 'Hjælp, mit hus skal sælges' - men retter alligevel ind
Fredag 14. marts 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR-programmet 'Detektor' afslørede i går, at det ikke er reelle købere der fremstilles som købere i TV3-programmet 'Hjælp, mit hus skal sælges' men i stedet statister. TV3 finder kritikken forkert, fordi det intet rører ved programmets præmis. Fremover vil TV3 dog alligevel gøre opmærksom på, at der er tale om statister.
Præmissen for 'Hjælp, mit hus skal sælges' er at hjælpe pressede boligsælgere med at skabe de ændringer, der skal til for at få deres bolig solgt. Og her er der ikke noget at komme efter. TV3 og produktionsselskabet Strix finder derfor den rejste kritik forkert.

Ingen seere skal dog kunne misforstå deltageres rolle i nogen programmer, skriver TV3 i en pressemeddelelse. Og den rejste tvivl gør, at TV3 nu laver om i programmet.

TV3 har på baggrund af kritikken besluttet at redigere samtlige afsnit af programmet om, så det tydeligt fremgår, at flere af de fremmødte i programmet, som hjælper med at vurdere først fejl og derpå forbedringer, er at regne for statister. Dette vil fremgå af alle afsnit på både TV3, på Viaplay og på TV3Play. Ændringerne vil ske, så snart dette er fysisk muligt, lyder det fra TV3.

"Deltagerne i det åbne hus har ikke til formål at skulle købe ejendommen, men give seerne indblik i, hvad de finder forkert ved et hus – og dermed årsagen til, det ikke er blevet solgt. Og når det så er lavet om, give fornyet kritik.

Vi er uenige i den rejste kritik, men vil gerne medgive, at formuleringerne 'Køberpanel' og 'De potentielle købere' i programmet kan opfattes misvisende. Og det retter vi derfor nu op på", siger TV3’s pressechef Søren Hedman.

Samtidig glæder man sig over den store interesse – også på deltagernes vegne, idet flere af boligerne efter deltagelse er blevet solgt på det frie marked. Alle de boliger, der fremvises og laves om, er eller har alle været til salg uden succes.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002