Kontakt os






 

Danmarkshistoriens største tv-show
Tirsdag 1. marts 2005
Af Karsten Jensen
 
600 medvirkende. 40.000 tilskuere. En gigantisk scene på 900 m2. 300 forskellige kostumer. 20 tv-kameraer og tre OB-vogne. Alt dette er klart, når DR transmitterer Danmarkshistoriens største tv-show nogensinde: Det officielle åbningsshow ”Once Upon a Time” i Parken den 2. april.
Det pompøse show sætter den otte måneder lange, verdensomspændende fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i gang. Forud er gået næsten to års planlægning af H.C. Andersen 2005 Fonden, DR og det engelske produktionsselskab Initial, der regnes for et af verdens førende tv-produktionsselskaber

I månedsvis har kostumedesignere, syersker, scenografer, håndværkere, producere, film-folk og det kreative team af instruktør, koreograf og komponist arbejdet hårdt for at få alle detaljer af showet klar til d. 2. april. I ugen op til showet flytter hele produktionen ud i Parken, hvor de mange hundrede produktionsfolk vil arbejde i døgndrift, herunder 20 kameramænd, 130 teknikere og produktionsfolk, 12 lysteknikere, 10 make-up artister, 10 påklædersker og ca. 600 medvirkende på scenen.

Klokken 21 begynder den direkte tv-transmission fra Parken. 20 tv-kameraer, 3 OB-vogne, 20 kilometer kabler, 12 teknik-trailere og 24 computere tages i brug for at bringe eventyrshowet ud til seere i hele verden. På 120 minutter vil hundredvis af kunstnere på scenen i ord, film, dans, sang og musik fortælle historien om H.C. Andersens liv og kunst.

I løbet af showet vil hele 13 af H.C. Andersens eventyr blive helt eller delvist genfortalt på scenen. Når tv-showet begynder, bliver det med et overdådigt sang- og dansenummer, der tager publikum og seerne med på en rejse igennem Andersens liv, hvor personer fra hans eget liv forvandler sig til berømte figurer fra hans eventyr. Der bliver ikke sparet på noget, og alene åbningsnummeret vil byde på optrædende i 92 forskellige kostumer. I alt beregnes der over 300 kostumer til de medvirkende.

Det er en række af H.C. Andersens mest berømte og elskede eventyr, der vil blive udsat for spektakulære og visuelt overraskende fortolkninger på scenen. Jean Michel Jarre giver sit helt eget bud på Skyggen i et til lejligheden skabt multimedieshow med indendørs lasershow, 35-mands orkester og stort kor på scenen. Dansere fra Den Kongelige Ballet vil fortælle den rørende kærlighedshistorie om Hyrdinden og Skorstensfejeren i en hjerteskærende pas-de-deux, eventyret Lille Idas Blomster vil blive levendegjort af et stort ensemble af dansere i bedste Busby Berkely-stil, mens det vil regne med tulipaner på storskærmene i gendigtningen af Tommelise. I Den Lille Havfrue vil en kvindelig verdensstjerne - som offentliggøres snarest – svæve over scenen og sammen med internationale cirkusartister og dansere skabe illusionen af, at vi befinder os i det dybe hav. Udklædt som grise vil et kæmpe ensemble af dansere i Lord of the Dance-stil dramatisere Svinedrengen, mens et af showets mere intime indslag bliver fortolkningen af Prinsessen på ærten fremført af en Hollywood-skuespiller, som ligeledes offentliggøres snarest. Blandt de øvrige eventyr på scenen kan nævnes Nattergalen, Kejserens nye klæder, Snedronningen, Den standhaftige tinsoldat, De røde sko, Fyrtøjet og Den grimme ælling.

Omdrejningspunktet i showet bliver seks små film, der dramatiserer digterens liv og som binder en tråd til eventyrene på scenen. De seks film dækker hele H.C. Andersens liv - fra barndommen i Odense og ungdomsårene i København over den hårde tid på Slagelse Latinskole og voksenalderen med succes, rejser og ulykkelig kærlighed til de sene år i hans liv, hvor især hjemkomsten til Odense og hyldesten som æresborger får en central plads. Filmene er optaget i bl.a. Polen i oktober 2004 med internationale skuespillere i de fleste roller. Rollen som H.C. Andersen selv spilles af dog af en dansker, nemlig kongelig skuespiller Henrik Koefoed. Han har tidligere spillet H.C. Andersen på scenen for to år siden i Det Danske Teaters opsætning af Fra regnormenes liv – en rolle han gentager i denne sæson.

Et børnekor på 350 drenge og piger fra DR Radiojuniorkoret, DR Radiobørnekoret, Det Danske Drengekor og Skt. Annæ Skoles 3., 4. og 5. klasser, 30 balletbørn fra Den Kongelige Ballet, Shenyang Acrobatic Troupe fra Kina og et stort ensemble af dansere og sangere optræder på scenen. Og i centrum vil en lang række verdensnavne gå på scenen inkl. som sagt Jean Michel Jarre, den verdensberømte amerikanske operasanger Renee Flemming, Safri Duo, den italienske forvandlingskunstner Ennio Marchetto, Harry Belafonte og den chilenske forfatter Isabel Allende. En række andre medvirkende vil blive offentliggjort i løbet af kort tid


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002