Kontakt os






 

’Wipeout’ får premiere på Kanal 5
Torsdag 19. februar 2009
Af Karsten Jensen
 
Torsdag den 5. marts kl. 21 blænder Kanal 5 op for premieren på ‘Wipeout’. Farverige personligheder kommer på deres vildeste badeferie, når de, med ukueligt gå-på-mod og højt humør, kaster sig ud i hæsblæsende stunts på klodens vildeste og mest rablende forhindringsbane.


80 danskere tog udfordringen op, da Kanal 5 inviterede dem med på deres livs vildeste badeferie i Argentina. Og vildt blev det! Forude ventede nemlig verdens mest vanvittige forhindringsbane, med en stribe af højst utraditionelle og særdeles visuelle, stærkt underholdende og meget våde og/eller mudrede udfordringer.

‘Wipeout’ er blevet et tv-hit i USA, og det succesfulde tv-format er blevet produceret mange lande verden orden.

Deltagerfeltet i ‘Wipeout’ spænder vidt lige fra et helt hold lækre blondiner, via en drag queen og hotte forsidebabes til Danmarks højeste mand, husmødre, fitnessatleter og kæphøje drengerøve. Derudover konkurrerer den tidligere fodboldlandsholdshelt Allan Nielsen og skuespiller Julie R. Ølgaard mod hinanden med deres eget hold af venner.

Igennem alle programmerne kan seerne opleve deres ihærdige kamp i forsøget på at gennemføre banen uden at blive kastet i vandet, knockoutet af boksevæggen, slået i bølgerne af sweeperen, eller ryge hovedkuls ned i en mudderpøl. Ingen kan vide sig sikker, og alt kan ske, så snart kampråbet har lydt, og deltageren kaster sig ud i en af deres livs mest mærkværdige oplevelser.

Som vært på programmet, har Thomas Mygind oplevet samtlige deltageres gennemløb på yderst tæt hold – på godt og på ondt!

”Før optagelserne i Argentina havde jeg en forventning om, at ‘Wipeout’ ville blive både vildt, vanvittigt, rablende grinagtigt og indimellem lettere pinligt, og det kom i den grad til at holde stik. Alle deltagerne beskriver selv oplevelsen i ‘Wipeout’ som noget af det hårdeste og sjoveste, de har oplevet. Og det er der kommet anderledes forfriskende tv ud af”, siger Thomas Mygind, der selv erkender at have måtte trække på smilebåndet undervejs:

”Deltagerne har bestemt også bidraget med gode komiske øjeblikke. Deres baggrund, størrelse, faconer og kostumer er så forskellige, at det indimellem har været meget svært at holde masken under deres gennemløb. Også selv for en garvet kampleder som jeg,” siger Thomas Mygind, der har sikret sig yderligere comedyforstærkning i form af kommentatorerne Uffe Holm og Martin Veltz.

‘Wipeout’ produceres i samarbejde med TV-Norge og Kanal 5 i Sverige. Så der er dermed lagt op til den store landskamp, når danskerne skal kæmpe mod svenskerne og nordmændene.

I hvert program skal otte fra hvert land igennem et højst utraditionelt udskilningsløb for at nå frem til finalen, der udkæmpes i den krævende ’Wipeout Zone’. Vejen dertil er dog ikke let. Først skal de gennem en række udfordrende (og til tider våde) forhindringer.

Herefter venter ’Sweeperen’, hvor det gælder om at blive stående længst, når den store svingarm sender deltagerne i bølgerne én efter én. Den sidste og afgørende dyst før finalen er ’Kvalmekarussellen’ et forhindringsløb for rundtossede.
Her går den bedste deltager fra hvert land direkte videre til ’The Wipeout Zone’, hvor der skal kæmpes for landet, æren og førstepræmien på kr. 50.000.

youtube.com kan man finde klip fra den amerikanske version af ‘Wipeout’: bl.a. http://www.youtube.com/watch?v=H82oVFBbuTg
http://www.youtube.com/watch?v=FhrkINzH89Y&NR=1


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002