Kontakt os






 

Regeringen laver medieaftale alene med DF
Mandag 3. juni 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter nattens lange forhandlinger har regeringen indgået en medieaftale med Dansk Folkeparti, som betegnes som historisk og som tager udgangspunkt i regeringens medieudspil "Kvalitet, klarhed og konkurrence". Kultur-minister Brian Mikkelsen er meget tilfreds med aftalen og betegner den som "bredt funderet med de nye elementer - meget fremtids-orienteret". Den endelige aftale er fornyet og præciseret på visse omårder.
Privatisering af TV 2 vil ske med en række public service-forpligtelser og krav. Derudover har regeringen indarbejdet en tilbagekøbsklausul og præciseret, at man selv har ret til at vælge en køber.

Udlægning af DR's produktion til uafhængige producenter bliver fastsat til 21 % i stedet for som oprindeligt planlagt 25 %. Beregningsgrundlaget bliver DR's udgifter til programformål - fratrukket nyheder og sport. Tidligere i dag har DRs generaldirektør reageret på dette ved at betegne regeringens udspil som 'brutal'.

Licensen fastfryses i faste priser og så sker der en nedsættelse af licensen med 140 kr. om året, når TV 2 sælges. Brian Mikkelsen understreger, at beløbet skal ses i forhold til tidligere planer om højere licens.

Aftalen betyder også en styrkelse af kommercielt lokal-tv og iflg. en pressemeddelelse fra ministeriet vil støtten til græsrods-tv blive opretholdt.

Liberalisering af reklamereglerne for TV 2 vil ske således at der opretholdes et forbud mod reklameafbrydelser i alle programmer - undtagen sportsudsendelser.

Aftalen indebærer også en digitalisering af det jordbaserede tv-sendenet med adgang for alle danskere.

Endeligt er der blevet ændret på regeringens oprindelige udspil, således at en ny sammensætning af DR's bestyrelse ikke alene skal ske af kulturministeren. Ordningen bliver at 6 medlemmer udpeges af Folketinget, tre medlemmer udpeges af kulturministeren og ét bestyrelsesmedlem af medarbejderne.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002