Kontakt os






 

Det kribler og krabler på DR Ramasjang
Tirsdag 10. maj 2016
Af Redaktionen
 
I uge 21 fra den 23. maj - vil man på DR Ramasjang kunne møde kanalens to nye børneværter - søskendeparret Selma på ni år og Milton på seks fra Holstebro. De er 'Mikromakkerne', der hver dag laver 'Krible Krable-tv'.


De to børneværter Selma og Milton udforsker naturen og går på jagt efter et 'Krible Krable'-dyr, som de kan undersøge. Der er rygsvømmeren, vårfluelarven, bænkebideren, myren og strandkrabben. Børnene vil undersøge, om de kan se forskel på pige- og drengekrabber, men først skal krabberne lige fanges fra badebroen. De vil også teste, hvordan en myre er ligesom en soldat og hvordan en lille sød vårfluelarve overlever i en sø fyldt med sultne rovdyr.

'Mikromakkerne' overtager skærmen i fem programmer, som sendes fra den 23. til den 27. maj på Ramasjang tv klokken 17.35.


Biller og Spilopper

Også i DR Ramasjangs app kribler og krabler det med smådyr. Fra mandag den 23. maj kan man hente to nye læringsspil. I 'Krible Krable'-spillet løber de små dyr væk og skal indsamles, så børnene kan lave deres helt egen superkribler, og i 'Biller og Spilopper' kan børnene samle sjældne larver og biller til en krible-bog på tid.

dr.dk/ramasjang kan børnene komme endnu tættere på de dyr, de lærer at kende gennem 'Mikromakkerne' på tv. I 'Lyt'-sektionen kan børnene høre Krible Krable-musik eller ringe til den kloge myre på Ramasjangs telefonsvarer og stille spørgsmål. Ramasjang vækker også børnenes hverdagsgenstande til live med seje vinger, ben og følehorn. Hvordan ser en tandbørste f.eks. ud med vinger og seks ben? Børnene sender billeder ind og Ramasjang 'kriblificerer'.

Ønsket med Krible Krable-ugen er, at børn, uanset om de bor på landet eller i byen bliver inspireret til at udforske naturen og dens beboere gennem sjove aktiviteter, nysgerrighed, læring og leg som kan fortsætte i hele sommerferien hvor dyrelivet eksploderer.


Foto: Selma er den ene halvdel af 'Mikromakkerne' Selma og Milton på DR Ramasjang. (Fotograf: Kamilla Gamborg Isaksen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002