Kontakt os


 

TV Danmark/Kanal 5 i slagsmål med TV 2 om seertal og troværdighed
Torsdag 24. februar 2005
Af Thomas Nielsen
 
TV Danmarks/Kanal 5s kritik af TV 2s tolkning af seertal har udviklet sig til regulær mudderkastning. TV 2s nyhedsbrev, TV 2 | Medienyt, kritiseres for at være vildledende og manipulerende. TV 2 tilbageviser kritikken og kalder TV Danmark/Kanal 5 utroværdig.
Adm. direktør på TV Danmark/Kanal 5, Henrik Ravn, er faret i blækhuset efter at have læst sidste uges udgave af TV 2 | Medienyt. Han mener, at nyhedsbrevet nedgør TV 2s kommercielle konkurrenter og i tilgift giver et glansbillede af TV 2s eget seergrundlag, som står i stærk modsætning til de faktiske forhold.

I en email, forfattet af Henrik Ravn til diverse mediebureauer fremgår det bl.a.:

"I sidste uge brugte man (igen) en del spalteplads på at nedgøre de mindre kommercielle konkurrenter i en artikel om forårprogrammernes opstart på dansk tv. Men næste gang TV 2 vil kaste med mudder på de små konkurrenter, synes jeg oprigtigt talt, at de skulle gøre det på et tidspunkt, hvor deres egne udfordringer ikke er så åbenlyse for os andre".

Herefter giver Henrik Ravn flere eksempler på at programmer, lanceret på TV 2 i starten af 2005, har markant lavere seertal i forhold til hvad de samme programmer kunne præstere sidste år.

Efterfølgende har informationschef Kaj Høivang fra TV 2/Danmark i et åbent brev tilbagevist kritikken i kraftige vendinger:

"Hvor var selvkritikken hos TV Danmark, da én af de allerstørste satsninger 'Strandvejsvillaen' fuldstændig floppede? Man klamrede sig til billedet af, at dette skulle være en succes. Først meget senere i et lukket forum på Tv-festival.dk kom Jakob Mejlhede stærkt presset med indrømmelsen. Det er måske den form for troværdighed, TV Danmark efterlyser hos TV 2", skriver Kaj Høivang.

Herefter tilbageviser han punkt for punkt de påstande om fordrejede seertal, som TV Danmark/Kanal 5s direktør er kommet med. Og tonen i brevet er ikke til at tage fejl af:

"TV Danmark har i årevis jagtet TV 2 med alverdens anklager. Ingen virksomhed har gennem tiden arbejdet så ihærdigt for at miskreditere TV 2, og man har ikke haft fløjlshandskerne på. Men døden skal jo have en årsag. Vort råd til jer skal være, at I nu begynder at koncentrere jer om at lave tv i stedet for at bruge så meget tid og energi på at skyde skylden for de dårlige resultater på andre, som I har gjort gennem mange, mange år".


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002